Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION 2010

ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΒΟΡΙ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σε λίγη ώρα είναι ο τελικός του 55ου Διαγωνισμού της Eurovision, ο οποίος θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ, στις 22.00, σε απευθείας σύνδεση από το Telenor Arena, του Όσλο, στη Νορβηγία.
25 χώρες συμμετέχουν στον τελικό, τον οποίο ανοίγει η συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν και κλείνει με τη συμμετοχή της Δανίας, δύο μεγάλα φαβορί της αποψινής βραδιάς, που θα κονταροχτυπηθούν για την πρωτιά.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΒΟΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ!
ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Η Safura έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό της να κερδίσει φέτος στην Eurovision, ενώ στη χώρα της ήδη ξεκίνησαν να κάνουν σχέδια για το πώς θα οργανώσουν του χρόνου τη διοργάνωση. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η εκκεντρική νεαρή τραγουδίστρια από την Γερμανία, η οποία όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλάει υποτιμητικά για την Ελλάδα, πλασάρεται ως μεγάλο φαβορί στον τελικό, με ένα τραγούδι το οποίο αρέσει πολύ στους Euro-fan και από την αρχή το έχουν ξεχωρίσει.
ΙΣΡΑΗΛ: Η μπαλάντα του Ισραήλ με τον νεαρό τραγουδιστή, ο οποίος έχει και υπέροχη φωνή, εμφανίζεται σε όλα τα γραφεία στοιχημάτων μέσα στην πεντάδα.
ΑΡΜΕΝΙΑ: Πανέμορφη ερμηνεύτρια, με ρίζες ελληνικές, πολύ ωραίο τραγούδι, μια συμμετοχή που δεν περνάει απαρατήρητη. ΔΑΝΙΑ: Ένα δυνατό ντουέτο, από μια χώρα που πάντοτε στηρίζεται στο διαγωνισμό από τους Euro-fan, πόσο μάλλον φέτος που έχει ένα πολύ δυνατό τραγούδι.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ!
ΝΟΡΒΗΓΙΑ:
Μην απορέσετε εάν δείτε τη Νορβηγία να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και του φετινού διαγωνισμού της Eurovision. Ο λόγος δεν θα είναι μόνο πως η χώρα που φιλοξενεί το διαγωνισμό βγαίνει συνήθως κερδισμένη στην ψηφοφορία, ούτε βέβαια και το γεγονός πως έχει ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Βασικός λόγος θα είναι πως από τον τελικό απουσιάζουν οι υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες, Σουηδία και Φιλανδία, οπότε η Νορβηγία φέτος θα αποσπάσει πολλούς ψήφους από τα γύρω κράτη και φυσικά θα ωφεληθεί πολύ.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Δυνατό το τραγούδι της γειτόνισσας, πλασάρεται μέσα στη δεκάδα (πολλοί το τοποθετούν και μέσα στην πεντάδα), είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να αποσπάσει πολλούς ψήφους.
ΡΩΣΙΑ: Στην αρχή η συμμετοχή της Ρωσίας ήταν αδιάφορη. Τις τελευταίες ημέρες όμως εξελίσσεται σε φαβορί. Πολύ πιθανόν να τη δούμε στην δεκάδα. Άλλωστε την ωφελεί και η θέση που εμφανίζεται (20η). ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τα τελευταία χρόνια η Ουκρανία κατακτά πάντοτε υψηλές θέσεις στο διαγωνισμό. Το ίδιο αναμένεται και φέτος, με το ιδιαίτερο τραγούδι της.

Για την τελευταία χώρα που θα καταφέρει να μπει στη δεκάδα του φετινού διαγωνισμού, πολλά ακούγονται και τα γραφεία στοιχημάτων δεν φαίνεται να συμφωνούν, όπως και οι euro-fan.

Ελλάδα και Ισλανδία είναι αυτές που λέγεται πως τελικά θα κονταροχτυπηθούν για μια θέση μέσα στην τελική δεκάδα, ενώ λιγότερος λόγος γίνεται για την Γεωργία, τη Σερβία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία, χώρες που αν και έχουν δυνατές συμμετοχές, ωστόσο δύσκολα να μπούνε στην τελική δεκάδα.

Συγκρατήστε επίσης αυτό που ακούγεται, πως δηλαδή μια χώρα των Βαλκανίων αναμένεται να βρεθεί σίγουρα μέσα στην δεκάδα, καθώς φέτος όλες σχεδόν οι χώρες αυτής της γεωγραφικής περιοχής συμμετέχουν στον τελικό της Eurovision. Ας ελπίσουμε να είναι η Ελλάδα!
Πάντως η Ευρώπη έχει πολλές επιλογές, για να επιλέξει τον φετινό νικητή. Ας δούμε τις εξής περιπτώσεις:
1) Νέο ταλέντο, για προοπτικές για διεθνή καριέρα: SAFURA- ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ (ήδη το όνομά της συζητιέται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού…)
2) Το απόλυτο φαβορί, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων και τους euro-fan: ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
3) Έναν σπουδαίο συνθέτη, για να τον τιμήσει για τη συμμετοχή του: ΣΕΡΒΙΑ (το τραγούδι έχει γράψει ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς)
4) Να εκλέξει για δεύτερη φορά μια παλιά νικήτρια του διαγωνισμού: ΙΡΛΑΝΔΙΑ (την Niamh Kavanagh, που είχε πάρει την πρωτιά πριν πολλά χρόνια)
5) Μία εκπληκτική ερμηνεία: ΙΣΡΑΗΛ
6) Να βγάλει πρώτο ένα τραγούδι που εμφανιζόταν ως αουτσάιντερ: ΚΥΠΡΟΣ
7) Να βγει χώρα που δεν έχει ξανακερδίσει τον διαγωνισμό: ΑΡΜΕΝΙΑ
8) Να «αποκαταστήσει» μία χώρα από τις «Big 4»: ΓΕΡΜΑΝΙΑ
9) Την πιο πρωτότυπη παρουσία: ΟΥΚΡΑΝΙΑ
10) Νικητής να είναι ένα ντουέτο: ΔΑΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: