Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΗ EUROVISION, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ

ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΕ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες όλων των χωρών, που συμμετέχουν στη φετινή Eurovision, οπότε και οι περισσότεροι πλέον έχουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το τι θα παρακολουθήσουν στους δύο ημιτελικούς της Τρίτης και της Πέμπτης. Τα προγνωστικά άλλαξαν, τα γραφεία στοιχημάτων αναθεώρησαν τα φαβορί και οι euro-fan διαμόρφωσαν τις αρχικές επιλογές τους.

Συγκεκριμένα, δύο συμμετοχές φαίνεται το τελευταίο διάστημα να κερδίζουν έδαφος. Πρόκειται για τα τραγούδια του Αζερμπαϊτζάν και της Ουκρανίας. Μετά τις πρόβες, έχασαν πόντους οι συμμετοχές της Νορβηγίας και της Τουρκίας, ενώ ο Σάκης, παρόλο που η πρώτη πρόβα του ήταν αποτυχημένη, κατάφερε να διατηρηθεί στα επίπεδα που κατείχε.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι πλέον υποστηρίζουν πως φέτος είναι η χρονιά του Αζερμπαϊτζάν. Και δεν έχουν άδικο, καθώς εάν πιστέψουμε πως δεν είναι τυχαία ότι εδώ και 10 χρόνια περίπου οι χώρες που κερδίζουν το διαγωνισμό δεν έχουν σηκώσει άλλη φορά το τρόπαιο, τότε μην αμφιβάλετε καθόλου για την πρωτιά του Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα την συμμετοχή της υποστήριξε και ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, που παρακολούθησε από κοντά τη δεύτερη πρόβα της συγκεκριμένης χώρας.

Η νίκη του Αζερμπαϊτζάν βέβαια θα βοηθούσε για να αποδείξει η EBU πως το άνοιγμα που πραγματοποίησε προς τις Ανατολικές χώρες δεν ήταν καθαρά για οικονομικούς και βιοποριστικούς λόγους, αλλά έχει άμεσο αντίκρισμα και προς τις χώρες αυτές. Να νικήσουν δηλαδή τον διαγωνισμό.

Από την άλλη, ήδη στη Ρωσία ακούγεται πώς πιθανόν θα διαμορφωθεί η πρώτη πεντάδα. Σύμφωνα με τους… ειδικούς επί του θέματος, την πρώτη θέση θα καταλάβει το Αζερμπαϊτζάν, την δεύτερη η Ουκρανία, την τρίτη θέση η Νορβηγία, την τέταρτη η Ισπανία και την πέμπτη θέση η Ελλάδα. Μένει να δούμε μόνο εάν θα βγουν αληθινοί…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ZHTO H ELLINIKH SYMETOXH!