Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΣΚΗΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΜΕ ΑΘΩΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΜΕΤΟΧΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ...
Σκηνές φρίκης αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός σε ελαιώνα της Σητείας, στην Κρήτη. Μετά από τηλεφώνημα σε φιλοζωική οργάνωση της περιοχής, τα μέλη της ανακάλυψαν τέσσερα σκυλιά κρεμασμένα σε μία ελιά και ένα ακόμη κρεμασμένο σε απέναντι δέντρο.

Τα μέλη της οργάνωσης φωτογράφισαν και βιντεοσκόπησαν το αποτρόπαιο θέαμα, το οποίο «προσβάλλει το ανθρώπινο είδος», όπως καταγγέλλουν. Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι τα σκυλιά κρεμάστηκαν από τους άνανδρους δράστες με τέτοιο τρόπο, ώστε να πατούν λίγο τα πόδια τους στο έδαφος, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 8 ώρες αργότερα…

Χαρακτηριστικό της σκληρότητας του θεάματος είναι ότι το σχετικό βίντεο που είχε αναρτηθεί στο youtube «κατέβηκε» με παρέμβαση των διαχειριστών του. Η φιλοζωϊκή οργάνωση απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει πληροφορίες για τους δράστες να επικοινωνήσει μαζί της μέσω του Agroschannel που αποκάλυψε και τις φωτογραφίες.
Η Αστυνομία υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν πολίτες, όταν βρήκαν οκτώ δηλητηριασμένα σκυλιά στην Πηγαδίτσα Γρεβενών. Τα σκυλιά είχαν δηλητηριαστεί με φόλες, οι οποίες ήταν σκορπισμένες κατά μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων. Φιλοζωικές οργανώσεις πρόλαβαν και μάζεψαν τις φόλες πριν τις βρουν και άλλα ζώα.

Τέλος, στο Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης όλο και περισσότερες είναι οι καταγγελίες φιλοζωϊκών οργανώσεων και απλών πολιτών, για την τακτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή, καθώς μαζεύει όλα τα αδέσποτα από τις γειτονιές και τα… εξαφανίζει… Ο χώρος που έχει για τα δέσποτα πλέον υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα εκεί να μην ελέγχεται η κατάσταση, ενώ ακόμα και η κοπέλα που έχει τοποθετηθεί για την προστασία των αδέσποτων της περιοχής, μάλλον δεν ξέρει τι της γίνεται και ζητάει από τους πολίτες της Πυλαίας να… φυγαδεύσουν τα αδέσποτα!
http://Τελικά εμείς οι άνθρωποι πολλές φορές έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε ακόμα πιο «ζώα» και από τα ζώα. Τουλάχιστον αυτά δείχνουν πάντα την αγάπη τους, ακόμα και σε αυτόν που στρέφεται εναντίον τους, σε αντίθεση με εμάς, που πάνω τους δείχνουμε όλη μας την βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: