Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΠΕΘΑΝΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝ ΖΩΗ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 92 ΕΤΩΝ, ΣΤΟ SOUTHAMPTON
Ενα κεφάλαιο σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα δυστυχήματα όλων των εποχών έκλεισε σήμερα. Η τελευταία επιζήσασα του ναυαγίου του θρυλικού υπερωκεανίου "Τιτανικός" Μιλβίνα Ντιν, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 97 ετών στη Βρετανία, από πνευμονία.

Η Ντιν, η οικογένεια της οποίας είχε αποφασίσει να μεταναστεύσει εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ, ήταν δύο μηνών βρέφος όταν ο Τιτανικός, στον οποίο επέβαινε, βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912, μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο, παρασέρνοντας στο θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπων. Ο μπαμπάς της- ο οποίος πνίγηκε- κατάφερε να την βάλει σε μία από τις λιγοστές λέμβους του τεράστιου πλοίου, μαζί με τη μητέρα και τα αδέλφια της, μαζί με τους οποίους έφθασαν τελικά στη Νέα Υόρκη, πάνω στο πλοίο «Καρπάθια».

Είναι σημαδιακό ότι η Ντιν πέθανε στην πόλη του Southampton, την ίδια πόλη από όπου ο Τιτανικός ξεκίνησε το ταξίδι του το 1912. Η Dean είχε συγκινήσει όλο τον κόσμο όταν πριν λίγο καιρό αποφάσισε να πουλήσει όλα τις τα ενθύμια από τον Τιτανικό για να μπορέσει να πληρώσει τον οίκο ευγηρίας που βρισκόταν. Τότε, οι σταρ του Χόλιγουντ Κέιτ Γουΐνσλετ και Λεονάρντο ντι Κάπριο, πρωταγωνιστές της ταινίας Τιτανικός, αποφάσισαν να καταβάλουν μεγάλο χρηματικό ποσό, ικανό να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης της Ντιν σε γηροκομείο της Αγγλίας...


http://

Δεν υπάρχουν σχόλια: