Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς επικράτησαν τα φαβορί.

Αναλυτικότερα, το Μαυροβούνιο ήταν ο μεγάλος χαμένος της σημερινής βραδιάς, καθώς αν και φαβορί, τελικά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του Σαββάτου. Η ερμηνεύτρια ήταν πολύ καλή, αλλά όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ένα μεγάλο φαβορί μένει έξω από την τελική δεκάδα…

Ο σούπερμαν της Τσεχίας και ο Έλβις Πρίσλει του Βελγίου άφησαν αδιάφορους τους Ευρωπαίους, ενώ η κρυστάλλινη φωνή της ερμηνεύτριας της Σουηδίας της έδωσε το διαβατήριο για τον τελικό της Eurovision.

Η Αρμενία κατάφερε και βρέθηκε μέσα στην τυχερή δεκάδα της βραδιάς, ενώ Ανδόρα και Ελβετία δεν τα κατάφεραν. Η Τουρκία με το “dum tek tek” και το Ισραήλ με το συμβολικό της τραγούδι, για τη φιλία των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου, ενώ η Βουλγαρία, αν και ενθουσίασε με το τραγούδι της, έμεινε εκτός δεκάδας.

Η Ισλανδία ήταν αναμενόμενο πως θα μπει στην τελική δεκάδα, ως μεγάλο φαβορί, ενώ η FYROM δεν κατάφερε να συγκινήσει τους Ευρωπαίους. Η Ρουμανία αποδείχτηκε η έκπληξη της βραδιάς, μιας και το τραγούδι της έπαιζε χαμηλά στα στοιχήματα, ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως πάντοτε η Ρουμανία καταφέρνει και περνάει στην τελική φάση του διαγωνισμού, ενώ -όπως ήταν αναμενόμενο- Φιλανδία, Πορτογαλία, Μάλτα και Βοσνία, πέρασαν στον τελικό της Eurovision, μιας και θεωρούνταν φαβορί.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως στο «Ολιμπίνσκι» στάδιο της Μόσχας το μεγαλύτερο χειροκρότημα εισέπραξαν οι συμμετοχές του Ισραήλ, ιδιαίτερα της Ισλανδίας, αλλά και της Μάλτας.

Οι χώρες λοιπόν του πρώτου ημιτελικού που περνάνε στον τελικό είναι: Σουηδία, Αρμενία, Τουρκία, Ισραήλ, Ισλανδία, Ρουμανία, Φιλανδία, Πορτογαλία, Μάλτα και Βοσνία.

Για όσους παρακολουθούν το blog μου θα διαπιστώσανε πως κατάφερα και πρόβλεψα σωστά οχτώ χώρες που πέρασαν στον τελικό, από τις 30 Μαρτίου, δηλαδή πριν ενάμιση μήνα! Αν και πίστευα πως θα περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού το Μαυροβούνιο και η Ελβετία, τελικά προκρίθηκαν η Αρμενία και η Ρουμανία. Ωστόσο, είχα γράψει πως δύο φαβορί και φέτος- ως είθισται- θα αποκλειστούν από τον τελικό και μάλλον φέτος χτυπούσε η… καμπάνα για το Μαυροβούνιο και την Ελβετία.

Όσο για τη δικιά μου βαθμολογία, για όσους ενδιαφέρονται, στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2009 ψήφισα: 12=ΙΣΛΑΝΔΙΑ (φοβερή μπαλάντα, πολύ καλή παρουσία, μοναδική φωνή), 10=ΜΑΛΤΑ (η Κιάρα ακόμα μια φορά απέδειξε πως με τη μοναδική της φωνή δίκαια και φέτος φλερτάρει τις πρώτες θέσεις του τελικού), 8=ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (τα τελευταία χρόνια τα τραγούδια της Βουλγαρίας αν και ενθουσιάζουν τους Ευρωπαίους, δυστυχώς δεν καταφέρνουν να περάσουν στον τελικό), 7=ΤΟΥΡΚΙΑ (χλιαρή συμμετοχή, τη βοήθησε πολύ η θέση στην οποία εμφανίστηκε), 6=ΕΛΒΕΤΙΑ (ωραία ροκιά, ωραία μουσική, δυστυχώς η φωνή του τραγουδιστή σήμερα δεν «έβγαινε» με τίποτα), 5=ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ωραία εμφάνιση, όπως πάντα διατηρώντας την παραδοσιακή μουσική της συγκεκριμένης χώρας), 4=ΡΟΥΜΑΝΙΑ (έκπληξη και για μένα που την άκουσα, παρόλο που αρχικά δεν με είχε ενθουσιάσει το τραγούδι), 3=ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (πολύ καλή η εμφάνιση της ερμηνεύτριας), 2=ΦΙΛΑΝΔΙΑ (καλό κομμάτι, αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας…), 1=ΑΝΔΟΡΑ (απλά καλύτερο από τα υπόλοιπα που δεν ψήφισα).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Μεγάλα φαβορί που επικράτησαν: Τουρκία, Ισλανδία, Μάλτα, Βοσνία
Αναμενόμενη είσοδος στον τελικό: Σουηδία, Φιλανδία, Αρμενία, Πορτογαλία
Εκπλήξεις της βραδιάς: Ρουμανία, Ισραήλ
Χαμένοι της βραδιάς: Μαυροβούνιο, Ελβετία

Δεν υπάρχουν σχόλια: