Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ… ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Υπάρχει ένα θέμα σε εκκρεμότητα τόσα χρόνια που κανείς δεν δίνει σημασία. Η οικογένεια Χριστινάκη στην Θεολογική σχολή. Όλοι γνωρίζουν πως ο κύριος Χριστινάκης βόλεψε καλά τα τρία του παιδιά, το σύζυγο της κόρης του και τον αδερφό τού συζύγου της κόρης του και τους τοποθέτησε σε διάφορες θέσεις της Σχολής, ενώ σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα Καθημερινή, δεν διέψευσε τα όσα κυκλοφορούν για την "Δυναστεία" της οικογένειας του.

Διαβάστε τι δήλωσε ο… ανεκδιήγητος! «Επειδή εγώ είμαι καθηγητής θα απαγορεύσω στο παιδί μου να ακολουθήσει την ίδια επιστήμη;», αναφέρει χαρακτηριστικά. Όπως τονίζει, ο ίδιος δεν έλαβε μέρος στις κρίσεις που αφορούσαν την κόρη του και το γαμπρό του, «οι οποίες έγιναν από άλλους αξιόλογους καθηγητές». Όσο για τη γρήγορη ανέλιξη της κόρης του στη θέση της τακτικής καθηγήτριας, οφείλεται στην αξία της. «Είναι γνωστό αυτό που λένε στη Σχολή ότι η κόρη ξεπέρασε τον πατέρα». Σε ό,τι αφορά το γιο του Επαμεινώνδα, ο κύριος Χριστινάκης επισημαίνει ότι «κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει κάποιος χωρίς πτυχίο Θεολογίας να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει διδακτορικό από τη Σχολή, αλλά άλλοι άνοιξαν αυτή την πόρτα, όχι εγώ!» Η Ειρήνη Χριστινάκη, πάντως, είναι πράγματι επιβλέπουσα του διδακτορικού της αδερφής της, «πράγμα που δεν απαγορεύεται». «Σε κάθε περίπτωση, γιατί τόσα χρόνια δε μιλούσε κανείς; Στη ζωή μου υπήρξα πάντα έντιμος», καταλήγει.

Τώρα τι του λες αυτού του ανθρώπου, αλλά και σε όσους ανέχονται ή συνηγόρησαν στις πράξεις του;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ti na kanei o xristianos! Akolouthise tin pepatimeni....kata mana kata kuri kata gio kai thigatera. Mipos kai stin politiki ta idia den ginontai. Vlepe oikogeneia Mitsotaki - Karamanli. Soi paei to vasileio!