Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟ RAN.TA.R.

Διαβάστε προσεχώς στο RANTAR τρία θέματα που περιγράφουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Χιλιάδες Έλληνες ζουν μόλις με 5€ την ημέρα, ενώ η Ε.Ε μάς κατατάσσει στις… προβληματικές χώρες, όπου η φτώχεια πλήττει όλο και περισσότερους πολίτες καθημερινά.
Εφιαλτική έκρηξη ανεργίας σε ολόκληρη τη χώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τις δουλειές τους, με την ανεργία να έχει φτάσει στο 30% σε Γρεβενά και Ρέθυμνο.

Στη Θεσσαλονίκη, 3.000 νέοι άνεργοι καταγράφηκαν το τελευταίο δίμηνο, ενώ μέσα στο 2008 διπλασιάστηκαν οι διαγραφές επιχειρήσεων από τα τρία επιμελητήρια του νομού.
Αδυνατεί η κυβέρνηση να βρει λύσεις και προαναγγέλλει προσλήψεις στο δημόσιο… γαλάζιων παιδιών, για να εξασφαλίσει την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές.

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιχειρήσεις προσπαθούν να αλλάξουν τους εργασιακούς όρους και οδηγούν τους υπαλλήλους τους σε υποχρεωτικές άδειες, μειώσεις μισθών, προχωρούν σε παρακράτηση ενσήμων και αλλαγές των ωραρίων, ενώ δεν καταβάλουν δώρα και επιδόματα.Τρία θέματα που θα συζητηθούν, προσεχώς στο RANTAR.

Δεν υπάρχουν σχόλια: