
Φαβορί μέχρι στιγμής εμφανίζονται η Φιλανδία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία, η Μάλτα και φυσικά η Ελλάδα, ενώ την έκπληξη ετοιμάζεται να κάνει η Νορβηγία που στέλνει έναν 19χρονο τραγουδιστή και ήδη πολλά γραφεία στοιχημάτων τον εμφανίζουν ως το μεγάλο φαβορί.

Στον δεύτερο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, η Γαλλία, με την Patricia Kaas είναι σίγουρο πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Μεγάλο φαβορί του πρώτου ημιτελικού λοιπόν η Γαλλία, όπως επίσης και η Νορβηγία, η Δανία και φυσικά η Ελλάδα. Έκπληξη ίσως αποτελέσει η συμμετοχή της Κύπρου, σαν ένα τραγούδι που διαφέρει απ’ όλα τα άλλα, μέχρι στιγμής.
Στο μεγαλύτερο γραφείο στοιχημάτων της Ευρώπης αυτή τη στιγμή η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, έχοντας όμως ανοδική τάση και η κύπρος την ενδέκατη.
Από το φετινό διαγωνισμό απουσιάζει το Σαν Μαρίνο. Κύριος λόγος φαίνεται να είναι η περσινή κόντρα του Σαν Μαρίνο με την EBU, λόγω της καθυστέρησης στη κατάθεση του διαγωνιζόμενου τραγουδιού.
Από τη Eurovision εδώ και πολλά χρόνια απουσιάζει επίσης η Αυστρία, ύστερα μάλιστα και από παρότρυνση του ίδιου του Έλτον Τζον, ο οποίος είχε δηλώσει πως η συγκεκριμένη χώρα αδικείται κατάφορα στη ψηφοφορία των κρατών, πετώντας υπονοούμενα και για την ίδια την EBU.

Το Λουξεμβούργο είναι μέσα στις χώρες που σταμάτησαν πλέον να συμμετέχουν στη Eurovision, παρόλο που είχε στο ενεργητικό της πολλές νίκες. Ως κύριος λόγος εμφανίζεται το televoting, στο οποίο το Λουξεμβούργο δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη και υποστηρίζει πως το νικητήριο τραγούδι πρέπει να ψηφίζεται από επιτροπές, όπως ίσχυε παλιότερα.
Τέλος, το Μονακό και το Λιχτενστάιν, απλά δηλώνουν πως δεν ενδιαφέρονται για το διαγωνισμό, οπότε και απέχουν.
Και φέτος το rantar θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μέχρι και την τελική βραδιά της Eurovision, όπως και πέρσι. Κύριος λόγος είναι η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν πολλές εφημερίδες, τηλεοπικές εκπομπές και περιοδικά, καθώς ενημερωνόντουσαν συνεχώς από το rantar και προς τιμήν τους το δήλωναν.
Καλή επιτυχία Ελλάδα, καλή επιτυχία Κύπρος!