Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗΡΙΞΗ(;) ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ… ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΤΩΡΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ
Η λύση ακούει στο όνομα Κώστας Σημίτης. Είναι αυτός που κάποιοι στην κυβέρνηση πιστεύουν πως μπορεί να βοηθήσει- μέσω των επαφών του- ώστε η χώρα μας να μπει σε επιτήρηση, αλλά ακόμα κι αν μπει, η διαδικασία να μην είναι… επίπονη.

Είναι γνωστό πως ο τέως πρωθυπουργός έχει άριστες σχέσεις με τους περισσότερους επιτρόπους στην ΕΕ και αυτό το γεγονός κάνει πολλούς (ανάμεσά τους και ο Γιώργος Σουφλιάς, όπως ακούγεται) να σκέφτονται να έρθουν σε επαφή μαζί του για να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το… χάλι της οικονομίας μας και αλώβητη να περάσει τις… συμπληγάδες της ΕΕ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα των τελευταίων ημερών, τον Κώστα Σημίτη πρότεινε για την Επιτροπή Σοφών για την Οικονομία και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας (οικονομολόγος και γαμπρός του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ), θεωρώντας πως ο τέως πρωθυπουργός έχει άριστες γνώσεις για την ελληνική οικονομία και η εμπειρία του σαφώς και μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση. Φυσικά η πρότασή του προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ (καθώς την περίπτωση αυτή τη συζητούν, αλλά δεν την βροντοφωνάζουν κιόλας), που θέλει να διασκεδάσει τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού, ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας στο εσωτερικό της ΝΔ, που φαίνεται να συμφωνεί μαζί του, αλλά λόγω θέσεως δεν μπορεί να… εκδηλωθεί. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ήταν φανατικός «σημιτικός» στο παρελθόν, μέχρι που… αλλαξοπίστησε μόλις η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές το 2004.

Πόσοι ακόμα όμως συμφωνούν με τον Πέτρο Δούκα; Μάλλον όσοι πραγματικά νοιάζονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ego prosopika tha ithela to Simiti sti ND. To thema einai an tha thelisei autos na erthei. Prokeitai gia enan apo toys kaliteroys politikoys poy eixe i metapoliteutiki Ellada.