Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
Τα παίρνει πίσω τώρα ο Τουρκοκύπριος ηθοποιός, που παραδέχτηκε δημοσίως πως κατά τη διάρκεια της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, σκότωσε 10 Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, λέγοντας πως το… σενάριο έχει γραφτεί από τον ίδιο, με σκοπό να γυριστεί σε ταινία και προχώρησε σε αυτή τη δήλωση για να δει τις… αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις βέβαια ήρθαν πρώτα από την Τουρκία, που κινδυνεύει τώρα να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Όσο για τους Ελληνοκύπριους, ζητούν να μάθουν που θάφτηκαν αυτά τα δέκα άτομα, ώστε με τη μέθοδο του DNA να εξακριβώσουν την ταυτότητά τους.

Στο μεταξύ, η ΜΙΤ επέβαλε σιωπή στον Τουρκοκύπριο ηθοποιό, ο οποίος τώρα φοβάται και για τη ζωή του, καθώς θεωρεί πολύ πιθανό να συμβεί ένα… ατύχημα, που θα του στοιχίσει τη ζωή, ενώ οι στρατιωτικοί της γειτονικής χώρας φαίνεται να κάνουν πίσω στις προκλήσεις εναντίον της χώρας μας (οι οποίες είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα), μιας και έχουν μπει στο στόχαστρο της διεθνής κοινότητας, οπότε και η κρίση που επιθυμούσαν να δημιουργήσουν στο Αιγαίο μετατίθεται στο εγγύς μέλλον.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τον στρατό κατοχής στην Κύπρο «εγγυήτρια δύναμη», ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Ταλάτ προσπαθεί να βάλει… τρικλοποδιά στον Δημήτρη Χριστόφια, ώστε να επαναφέρει στο προσκήνιο το σχέδιο Ανάν, το οποίο και υπερψήφισαν οι Τουρκοκύπριοι το 2004. Ο κύριος Χριστόφιας ωστόσο μπορεί και κρατάει την ψυχραιμία του και δουλεύει συστηματικά, οπότε και η όποια μελλοντική του κίνηση σαφώς και θα είναι μετά από πολύ ώριμη σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: