Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΕ ΒΑΘΥ ΠΕΝΘΟΣ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ
Έφυγε από τη ζωή ο τεως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, σε ηλικία 74 χρονών.

«Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα».
Τη φράση αυτή ξεστόμισε δακρυσμένος ο Τάσσος Παπαδόπουλος, στο διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό, με το οποίο προέτρεπε τους Ελληνοκυπρίους να στηρίξουν το «Όχι» στο δημοψήφισμα για την έγκριση του σχεδίου Ανάν. Η ιστορική αυτή φράση σφράγισε την πολιτική σταδιοδρομία του Τάσσου Παπαδόπουλου από τότε που ήταν συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μέχρι την εποχή που ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέλαβε το βάρος του «Οχι» στο σχέδιο Ανάν και της ευθείας πολιτικής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ και τις ισχυρές χώρες της Ε.Ε.

Ακόμη και σήμερα ο Τάσσος Παπαδόπουλος για πολλούς παραμένει μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Δέχτηκε κριτική για τις σχέσεις του με το καθεστώς Μιλόσεβιτς και κατηγορήθηκε ως αντιαμερικανός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ta therma moy silipitiria. Eprokeito safos gia politiko me diethni emveleia, simpathies ki antipathies. Opos oi perissoteroi alloste.