Ο μικρός Παναγιώτης Βασιλέλλης "έσβησε" από λευχαιμία, χωρίς να του δοθεί ποτέ η ευκαιρία να δώσει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Δεν μπορούσε η εθνική τράπεζα να ξεπεράσει την γραφειοκρατία και να δώσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν.
Τότε άνθρωποι από όλη την Ελλάδα μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος που αντιμετώπιζε το παιδί, έσπευσαν να βοηθήσουν, όπως μπορούσε ο καθένας, συγκεντρώνοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό σε ερανικό λογαριασμό.Παρά το ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε επέτρεπε στην οικογένεια να ταξιδέψει για την Αμερική, προκειμένου ο μικρός Παναγιώτης να παλέψει για τη ζωή του, η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα στην οικογένεια... "πατώντας" σε τυπικότητες ως προς τη μορφή του λογαριασμού. Τελικά ο Παναγιώτης στις 04.03.2000 και σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών βαρέθηκε και σιχάθηκε την κοροϊδία των μεγάλων αυτού του τόπου και "έφυγε".
Πριν λίγες ημέρες, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου έκανε δεκτές τις εφέσεις τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών της Εθνικής Τράπεζας και ενός γιατρού, απαλλάσσοντας τους από τις κατηγορίες περί θανατηφόρας εκθέσεως ανηλίκου, με τις οποίες τους είχε παραπέμψει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης πρωτοδίκως.
Στο μεταξύ, η ιστορία επαναλαμβάνεται και με τη μικρή Κατερίνα, η οποία αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα υγείας και για ακόμα μια φορά η Εθνική τράπεζα μπλόκαρε τον λογαριασμό. Και μετά οι δικαστές αθωώνουν αυτούς που ευθύνονται για το θάνατό τους. Καλά, με τι σκεπτικό αποφασίζουν άραγε οι δικαστές; Με τις αποφάσεις του πολλές φορές προκαλούν την κοινή γνώμη, ας το πάρουνε χαμπάρι επιτέλους.
1 σχόλιο:
fotia re ... na min meinei tipota orthio ,tous sixathika tous malakes me tin kolografiokratia tous ,
les kai den exoun paidia ta kathikia tou kerata ,
Δημοσίευση σχολίου