Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΜΑΣ

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ, ΝΕΚΡΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣ...
Πολύ στεναχώρια έχει πέσει στην κυβέρνηση για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, γι’ αυτό και ΔΕΝ παραιτήθηκε κανείς, μετά το συμβάν, ούτε ακόμα όταν κάηκε και η μισή Ελλάδα από τους κουκουλοφόρους και τους αναρχικούς.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρέμεινε στη Ραφήνα και αποφάσισε να εκφράσει τη… λύπη του μετά από δύο 24ωρα. Μάλιστα, δε δίστασε να πει πως όλες αυτές τις ημέρες είδε πολύ τηλεόραση, παρέλειψε όμως να μας πει τελικά ποιο παιχνίδι προτίμησε στο play station.

Ο υπουργός Εσωτερικών και ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης αρκέστηκαν σε σικέ- παραιτήσεις, τις οποίες δεν έκανε δεκτές ο πρωθυπουργός, όποτε κι αυτοί από… φόβο τις πήραν πίσω.

Την πίκρα του «έπνιξε» στα μπουζούκια ο υπουργός Παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης, λίγες ώρες αφότου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, παρέα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Χρήστο Ζώη. Μόλις έγινε γνωστό στο πανελλήνιο πως τα δύο στελέχη της κυβέρνησης «έκλαιγαν» τον Αλέξανδρο στον Τερζή και την Παπαρίζου, αρκέστηκαν να δηλώσουν πως για το περιστατικό έμαθαν μετά τη μία τα μεσάνυχτα, οπότε αποχώρησαν και από το μπουζουξίδικο, όταν όλη η Ελλάδα ενημερώθηκε για το γεγονός αρκετές ώρες νωρίτερα. Και δεν έμεινε μόνο εκεί ο υπουργός Παιδείας. Την επόμενη μέρα και ενώ καιγόταν η μισή Ελλάδα, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης φωτογραφήθηκε στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, ομάδα της εκλογικής του περιφέρειας. Φυσικά ο πρωθυπουργός «κάλυψε» τον κουμπάρο του, όταν ρωτήθηκε σχετικά, όπως άλλωστε κάνει πάντοτε με τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

Οι απαράδεκτες κινήσεις του υπουργού Παιδείας δεν σταμάτησαν εκεί. Με εγκύκλιό του, που χαρακτηρίζεται «εμπιστευτική», ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ζητά από όλα τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να διεξάγουν έρευνα και να αναφέρουν όλους τους καθηγητές και διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων οι οποίοι συνόδευσαν μαθητές σε συγκεντρώσεις και πορείες, έτσι ώστε να υποστούν άμεσες διοικητικές κυρώσεις. Καταλάβατε; Και στα μπουζούκια ο κύριος υπουργός όταν όλη η Ελλαδα έκλαιγε για τον χαμό του Αλέξανδρου και δεν επιτρέπει στην ουσία οι καθηγητές και οι δάσκαλοι να συμμετέχουν στη θλίψη των μαθητών για τη δολοφονία του 15χρονου. Τόσο πόνο ο Ευρυπίδης…!

Την ώρα που τα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν συνεχώς εικόνες από τους βανδαλισμούς που ακολούθησαν της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος ψώνιζε και “the Mall”, παρέα με τη σύζυγό του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ήταν εξαφανισμένος.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, όπου δοκιμαζόταν από τους βανδαλισμούς των αναρχικών, ο δήμαρχος της πόλης βρήκε «καταφύγιο» στο σπίτι του στο Πανόραμα. Άλλωστε τι δουλειά έχει με τους κουκουλοφόρους ο «ατσαλάκωτος» Βασίλης Παπαγεωργόπουλος;

Σήμερα ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, σε περίπτωση απουσίας του πρωθυπουργού, τη θέση του παίρνει αυτόματα ο υπουργός Εσωτερικών, δηλαδή ο Προκόπης Παυλόπουλος. Μήπως λοιπόν να υποβάλλει σήμερα ο κύριος Παυλόπουλος την παραίτησή του από υπουργός Εσωτερικών και να την κάνει επίσης δεκτή ως πρωθυπουργός, ώστε να μην του στέκεται εμπόδιο ο Καραμανλής; Αν έχει ίχνος ανθρωπιάς φυσικά μέσα του και ως άνθρωπος νοιώθει τις τύψεις να τον πνίγουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: