Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στις αντιπάθειες της εβδομάδας κυριαρχούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου. Ένα σκάνδαλο που όπως φαίνεται θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα, μέχρι να φτάσουμε στην άκρη του- αν φυσικά φτάσουμε ποτέ…

1.) Ηγούμενος Εφραίμ & μοναχός Αρσένιος- μπίζνεσμαν του Αγίου Όρους
Τα… σατανικά μυαλά του Αγίου Όρους, που μετέτρεψαν τη Μονή Βατοπεδίου σε Μονή Οικονομικών Σκανδάλων, συνεχίζουν να προκαλούν με τη στάση τους, ενώ όλο και περισσότεροι Έλληνες θέλουν να τους δουν- επιτέλους- πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

2.) Θεόδωρος Ρουσόπουλος- βουλευτής της ΝΔ, πνευματικό τέκνο του ηγούμενου Εφραίμ
Χάρης τον κύριο Ρουσόπουλο η χώρα μας ταλαιπωρείται τόσους μήνες από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, καθώς φέρεται να είναι αυτός που βοήθησε τον ηγούμενο Εφραίμ να πραγματοποιήσει όλες του τις λαμογιές εις βάρος του ελληνικού λαού. Η παραίτησή του από υπουργός Επικρατείας δεν μπορεί σαφώς να μετριάσει την οργή του λαού απέναντί του.

3.) Αικατερίνη Πελέκη- συμβολαιογράφος, σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη
Η… «εθνική» μας συμβολαιογράφος και σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, η οποία είναι αυτή που συνέταξε και υπέγραψε τα συμβόλαια των ανταλλαγών. Πάντως αν κρίνουμε από τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Βουλγαράκη, η κυρία Πελέκη πρέπει να έκανε καλή δουλειά…

4.) Βασίλης Μαγγίνας & Αλέξανδρος Κοντός- στελέχη της Νέας Δημοκρατίας
Μετά τις αποκαλύψεις για τις εργασιακές τοποθετήσεις των παιδιών τους (του μεν πρώτου η κόρη στον ΟΤΕ με τη βοήθεια Βουρλούμη, του δε δεύτερου ο γιος στο πολιτικό του γραφείο, χωρίς καν να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις) από το… παράθυρο, τώρα τα ονόματα των δύο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Για τον Μαγγίνα επισημαίνεται πως επί των ημερών του στο υπουργείο Απασχόλησης ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις από την ΚΕΔ για την τύχη του ολυμπιακού ακινήτου, ενώ για τον Κοντό λέγεται πως αυτός υπέγραψε κρίσιμες αποφάσεις για τις ανταλλαγές, οπότε και γνώριζε τα πάντα.

5.) Πέτρος Δούκας, Ευάγγελος Μπασιάκος & Κώστας Κιλτίδης- στελέχη της Νέας Δημοκρατίας
Φαίνεται πως και οι τρεις γνώριζαν πολύ καλά τα σατανικά σχέδια του ηγούμενου Εφραίμ, ωστόσο κανείς δεν έκανε τίποτα για να τον σταματήσει, αλλά αντιθέτως του παρείχαν και διευκολύνσεις.

6.) Μιχάλης Κουκουβίνος & Τάνια Σωτηροπούλου- δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη
Κατηγορούνται για εκβιασμό, για τα ακίνητα που διεκδικούν κάτοικοι της Νέας Ραιδεστού από τη Μονή Βατοπεδίου, οπότε εμπλέκονται- και αυτοί- στην υπόθεση.

7.) Βαρθολομαίος- Οικουμενικός Πατριάρχης
Ζήτησε από τον ηγούμενο Εφραίμ να του δώσει εξηγήσεις- μετά από πολλούς μήνες και αφού το σκάνδαλο ήδη είχε πάρει τρομακτικές διαστάσεις- και ενώ όλοι περίμεναν να τον πετάξει έξω από το Άγιον Όρος, τελικά τον κράτησε, απλώς του αφαίρεσε μερικές αρμοδιότητες. Συγνώμη, αλλά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκεί στην Κωνσταντινούπολη, δεν αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα; Γιατί με την απόφασή του αυτή, προκαλεί και ο ίδιος. Α ρε Χριστόδουλος που του χρειάζεται!

8.) Τάκης Αθανασόπουλος- πρόεδρος της ΔΕΗ
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο οποίος αμείβεται με 35.000,00€ το μήνα, δηλαδή τον χρόνο τον πληρώνουμε 400.000,00€, συνεχίζει να εφαρμόζει το αποτυχημένο του σχέδιο για τη… «σωτηρία» της ΔΕΗ, το οποίο περιλαμβάνει αυξήσεις στους καταναλωτές και αγορά ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες από τους… Τούρκους, για την αποφυγή μπλακ άουτ. Και φυσικά δεν λέει με τίποτα τα απαγκιστρωθεί από την καρέκλα του, παρόλο που όλοι ζητούν την παραίτησή του.

9.) Χρήστος Χατζηεμμανουήλ- πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ
Ένα από τα golden boys της χώρας μας, που αμείβεται με 500.000€ ετησίως, δηλαδή ο μηνιαίος μισθός του είναι 41.666€, δηλαδή το μεροκάματό του ανέρχεται στα 1.923€, δηλαδή την ώρα παίρνει 240,30€ για τις… υπηρεσίες που προσφέρει στον ΟΠΑΠ, όταν μερικοί άνθρωποι παίρνουν αυτά τα χρήματα το δεκαήμερο της εργασίας τους και κάποιοι συνταξιούχοι με 250,00€ προσπαθούν να βγάλουν ολόκληρο μήνα!!! Ο άνθρωπος αυτός που μοιράζει τις διαφημίσεις του ΟΠΑΠ μόνο σε δημοσιογράφους που… αποφεύγουν να αναφερθούν στον παχυλό μισθό του και που κατέλαβε αυτή τη θέση εξαιτίας της… στενής φιλίας του με το πρωθυπουργικό περιβάλλον (από Κώστα μέχρι Νατάσα…).

10.) Νίκολα Γκρούεφσκι- πρωθυπουργός της FYROM
Στα δικαστήρια μας στέλνει ο εθνικιστής πρωθυπουργός των Σκοπίων, που έλκει την καταγωγή του από το χωριό Αχλάδα της Φλώρινας, γιατί- λέει- παραβιάσαμε την Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας- FYROM, καθώς δεν επιτρέψαμε στη χώρα του να μπει στο ΝΑΤΟ, ασκώντας βέτο. Φυσικά η όλη διαδικασία απομακρύνει ακόμα περισσότερο τη χώρα του από την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά όπως φαίνεται καθόλου δεν τον νοιάζει, μιας που έχει επιλέξει τον μοναχικό, εθνικιστικό του δρόμο. Πάντως η όλη τροπή της υπόθεσης φαίνεται να είναι υπέρ της χώρας μας, μιας και τα γειτονικά Σκόπια έχουν παραβιάσει ουκ ολίγες φορές την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για το όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: