Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΗΝ... ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...
Εκτός τόπου και χρόνου έδειξε ότι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με την συνέντευξη που έδωσε από τις Βρυξέλλες, απογοητεύοντας όσους περίμεναν ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να εκτονώσει την κοινωνική οργή, που έχει φέρει την κυβέρνησή του στο ναδίρ.

Ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ωσάν «ανεύθυνος πρωθυπουργός» και αρνήθηκε να αναλάβει ευθύνες για τα γεγονότα των ημερών ή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ο πρωθυπουργός ακολουθεί σκληρή γραμμή καθώς δεν θεωρεί τις μαζικές διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών ως ένα κοινωνικό φαινόμενο που χρήζει ειδικής ανάλυσης και αντιμετώπισης.

Δεν είπε λέξη για την συσσωρευμένη κοινωνική αγανάκτηση που ωθεί τη νεολαία στους δρόμους. Αντίθετα προσπαθεί να «προβοκάρει» το κοινωνικό κίνημα μιλώντας συνεχώς για τα επεισόδια και χαρακτηρίζοντας «εχθρούς της δημοκρατίας όσους συμμετέχουν». Όμως οι χιλιάδες μαθητές που κατεβαίνουν στο δρόμο και πετάνε πέτρες στα ΜΑΤ δεν είναι κουκουλοφόροι. Γι αυτούς και για τις αγωνίες τους δεν βρήκε κάτι να πει ο κ. Καραμανλής περιορίστηκε να μιλήσει για την δράση των «ακραίων ομάδων που καταφεύγουν στην τυφλή βία και το οποίο πρέπει να καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Παράλληλα προσπάθησε να κατασκευάσει εσωτερικό εχθρό φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί δεν καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια». Ο κ. Καραμανλής κάλυψε πλήρως την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών τόσο για τον χειρισμό της δολοφονίας όσο και για την αδυναμία να περιφρουρήσει την δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Είπε ότι δεν χρειάζεται «αλλαγή ηγεσίας ή πολιτικής». Άφησε ανοικτό το θέμα των ευθυνών της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας λέγοντας ότι «την κατάλληλη ώρα θα αποτιμηθεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο». Και πάλι όμως απέφυγε να μιλήσει για γενικότερες ευθύνες και δυσλειτουργίες της αστυνομίας που συνδέονται με την δολοφονία του εφήβου.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η πλήρης κάλυψη που πρόσφερε στον υπουργό Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη ο οποίος «την βραδιά της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου πήγε στα μπουζούκια και την επομένη να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα». Ωστόσο εγώ είμαι βαθύτατα στεναχωρημένος, γιατί ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός δεν ποιο είναι το αγαπημένο του παιχνίδι στο play station, που παίζει καθημερινά στο σπίτι του, στη Ραφήνα…Αναμένω…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Den einai kako enas prothipoyrgos na paizei paixnidia. Voithaei sto na diatirei energo to mialo toy. Nomizo pos metaxi allon paizei kai Pro.