Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 715.700 ευρώ σε 20 εταιρείες, που διαπιστώθηκε από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος να μολύνουν τη λίμνη Κορώνεια, επέβαλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ενώ οι φάκελοι των παραβατών διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα για την επιβολή ποινικών κυρώσεων.

Με εντολή του υπουργού, όλοι οι φάκελοι των παραβάσεων θα αποσταλούν, στις αδειοδοτούσες αρχές με εντολή να επανεξεταστούν όλες οι άδειες διάθεσης υγρών αποβλήτων που έχουν εκδοθεί, καθώς και οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας των επιχειρήσεων. Επίσης, θα τεθεί συγκεκριμένο χρονικό όριο συμμόρφωσης των παραβατών και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους εντός του ορίου αυτού, θα ακολουθήσει το προσωρινό ή και οριστικό κλείσιμό τους.

Ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε τέλος, ότι οι δήμοι της περιοχής δεν διαθέτουν την απαιτούμενη υποδομή σε αποχετευτικά δίκτυα και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, με αποτέλεσμα σημαντικές ποσότητες ανεπεξέργαστων λυμάτων να καταλήγουν στα νερά της λίμνης, ενώ σημείωσε ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Λαγκαδά, ο οποίος έχει κατασκευαστεί από το 2001, ουδέποτε λειτούργησε λόγω της μη ολοκλήρωσης των έργων σύνδεσής του με το αποχετευτικό δίκτυο.

Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, ανακοίνωσε τέλος την απόφασή του να ενταχθούν στην 4η Προγραμματική Περίοδο (2007 - 2013) τα αναγκαία έργα βιολογικού καθαρισμού και δικτύων αποχέτευσης για τους οικισμούς της λεκάνης Κορώνειας - Βόλβης.

Άντε να δούμε, γιατί μέχρι σήμερα μόνο στα λόγια και στις υποσχέσεις έμεναν οι αρμόδιοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: