Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ!

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν, στην «ιδιωτική» επίσκεψή του, στη Θράκη, καθώς απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους, τους αποκάλεσε Τούρκους και τους προέτρεψε να καταφεύγουν στα δικαστήρια, χωρίς να φοβούνται, εάν νοιώθουν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους.

Ο Μπαμπατζάν στο τουρκικό Προξενείο συναντήθηκε με τους ψευτομουφτήδες και άλλους παράγοντες της μειονότητας, ενώ στα γραφεία της Συμβουλευτικής Ένωσης των Μουσουλμάνων της Θράκης, τον υποδέχθηκαν πρώην και νυν βουλευτές, καθώς και η Γκιουλ Καραχασάν.

Ο Αλί Μπαμπατζάν- που θεωρούταν και ο πιο φιλο-ευρωπαίος πολιτικός της Τουρκίας- δε δίστασε μάλιστα να πει πως ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη εισέρχονται στον τουρκικό εναέριο χώρο και ελληνικά πολεμικά πλοία εμποδίζουν τους Τούρκους ψαράδες να ψαρέψουν, ενώ μίλησε για 100.000 ομοεθνείς του που ζουν στην Ελλάδα, εισερχόμενος στο κτήριο της τουρκικής ένωσης νέων Ξάνθης, οργάνωσης που το ελληνικό κράτος έχει θέσει εκτός νόμου.

«Τους φίλους τους διαλέγουμε, τους γείτονες δεν τους διαλέγουμε, οπότε εάν θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά μεταξύ μας, πρέπει να συνεργαστούμε σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και κάλεσε την Τουρκία να τηρήσει όλες τις υποσχέσεις της προς την ΕΕ, για να καταφέρει σύντομα ενταχθεί στον Οργανισμό.

Εν τω μεταξύ, άγριο ξυλοδαρμό υπέστη από αγνώστους στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ο εκδότης ομογενειακής εφημερίδας στην Τουρκία, Ανδρέας Ρομπόπουλος. Ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και το χέρι, ενώ η ελληνική κυβέρνηση προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία.

Με λίγα λόγια, η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν στην Ελλάδα, στέφθηκε με… αποτυχία. Ακόμη μια φορά η γειτονική χώρα φαίνεται να αγνοεί τις κινήσεις καλής θέλησης της Ελλάδας και να προβαίνει σε προκλητικές κινήσεις έναντι της χώρας μας.

Κατά τ’ άλλα, ο πρωθυπουργός μας Κώστας Καραμανλής, ετοιμάζεται για επίσημο ταξίδι στην Τουρκία. Μήπως να το ξανασκεφτόταν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: