Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ" ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ

Μαθήματα θάρρους συνεχίζει να δίνει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, καθώς παρόλο που η υγεία του μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται, ο ίδιος δείχνει να μη φοβάται με την αρνητική εξέλιξη της πορείας της υγείας του.

Την ίδια ώρα, τα εκκλησιαστικά «κοράκια» συνεχίζουν τις διεργασίες τους για την ανάδειξη του νέου αρχιεπισκόπου, με πιθανότερους διεκδικητές τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο (που φαίνεται να τον στηρίζει και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) και τον μητροπολίτη Θηβών και Λειβαδείας Ιερώνυμο ( που τον στηρίζει παρασκηνιακά το Φανάρι), ο οποίος είχε χάσει το 1998 την κούρσα της διαδοχής από τον Χριστόδουλο.

Κάποιοι κάνουν λόγο και για «τρίτο πόλο», που φωτογραφίζεται στο πρόσωπο του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο και ο οποίος φαίνεται να στηρίζεται τόσο από το περιβάλλον του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, όσο και από το περιβάλλον του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Όπως και να έχει, όλα δείχνουν πως η μάχη της διαδοχής έχει αρχίσει και προβλέπεται να είναι γεμάτη παρασκήνιο και ίντριγκα. Άλλωστε μας έχουν συνηθίσει σε αυτά οι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Ο Θεός ας βάλει το χέρι του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: