Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

"ΟΧΙ" ΣΟΥΦΛΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αρνείται ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς τη δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς υποστηρίζει πως η «συνύπαρξη» Περιβάλλοντος και Δημόσιων Έργων είναι προς όφελος του πρώτου.

Ωστόσο, η πικρή αλήθεια είναι πως τα προηγούμενα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης, το υπουργείο έχει πάρει ελάχιστες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, ενώ έχει αδιαφορήσει τελείως για το δασολόγιο, το κτηματολόγιο, τη μείωση της εκπομπής ρύπων, τη διαχείριση των υδάτων, τις προστατευόμενες περιβαλλοντολογικές περιοχές και το εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό.

Και όλα αυτά, όταν Ε.Ε. και οικολογικές οργανώσεις τονίζουν πως η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος επιβάλλεται λόγω των παγκόσμιων κλιματικών αλλαγών, αλλά και γιατί η λογική ότι τα δημόσια έργα έτσι γίνονται «φιλικά» προς το περιβάλλον, έχει καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια πριν.

Στη δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος λέγεται πως συμφωνεί και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ωστόσο «σκοντάφτει» πάνω στις φιλοδοξίες του σημερινού υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να περικοπούν οι αρμοδιότητές του και αυτό είναι φανερό, καθώς άφησε ο ίδιος ανοιχτό το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί μετά από δύο- τρία χρόνια.

Κρίμα, γιατί το Περιβάλλον δεν μπορεί άλλο να σας περιμένει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: