Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΦΕΥΓΟΥΝ...

Με μεγάλη μου χαρά είδα στις τελευταίες εθνικές εκλογές «μεγάλα» ονόματα της πολιτικής να μην καταφέρνουν να εκλεγούν βουλευτές και επιτέλους να αποχωρούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Και ξεκινάω μαζί σου, πρώην βουλευτή της ΝΔ στον τόπο μου, στη Φλώρινα, Νίκο Κορτσάρη. Ευτυχώς οι πολίτες της Φλώρινας γρήγορα κατάλαβαν πως όσα κι αν έλεγες και έταζες το 2004, αλλά και το 2007 ήταν μόνο λόγια του αέρα. Απογοήτευσες τους ψηφοφόρους σου, καθώς παρόλο που τόνιζες συνεχώς πως είσαι του στενού Καραμανλικού μπλοκ και έχρηζες τον εαυτό σου Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, μια μέρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, το 2004, τελικά δεν έγινες ούτε καν υφυπουργός.

Υποσχόσουν τα πάντα στους Φλωρινιώτες, αλλά όταν έπρεπε να τηλεφωνήσεις στην Αθήνα για να διευθετήσεις όσα τους έταζες, φοβόσουν και έβαζες τους συνεργάτες σου. Εσύ άφαντος. Περνούσες από τα μαγαζιά και τις γειτονιές της Φλώρινας και δεν έλεγες ούτε καλημέρα και τους θυμήθηκες όλους λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές.
Δικαιολογήσε όμως. Είχες πάντα τον αέρα του Θεσσαλονικιού. Δεν είχες χαμπάρι τι σημαίνει Φλωρινιώτικο φιλότιμο. Δεν ήξερες καν πως οι Φλωρινιώτες δεν συγχωρούν όσους τους λένε ψέματα. Καλή συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Η Φλώρινα μάλλον δεν σε χωράει.

Περίμενες Άκη Τσοχατζόπουλε να φτάσεις στο σημείο να σε μαυρίσει η Θεσσαλονίκη. Και δεν είχες καν την αξιοπρέπεια να μη βάλεις εσύ ο ίδιος υποψηφιότητα, στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, έστω και για χάρη της λεγόμενης ανανέωσης. Και έχασες πανηγυρικά. Μπορεί να φταίει ο γάμος στο Παρίσι, που δεν παραπέμπει σε συνήθειες σοσιαλιστή, μπορεί να φταίει πως ο λαός σε βαρέθηκε (και το βρίσκω απόλυτα λογικό), μπορεί να φταίει που δύσκολα μερικοί άνθρωποι- ίσως κι εσύ- αφήνουν δύσκολα την καρέκλα, σημασία έχει πως πλέον έπεσες. Κοίτα να χαρείς τώρα το γάμο σου, όσο είναι νωρίς.

Εσένα Ζέτα Μακρή δεν σε πιάνει η ηλικία. Δεν έχασες για αυτό. Ξέρεις την αιτία; Γιατί δεν αντέχει ο Βολιώτης, αλλά και κάθε έλληνας, που ζει με 500 και 600€ το μήνα να σε βλέπει να περιφέρεσαι στις τηλεοράσεις γεμάτη χρυσά δαχτυλίδια, ντύσιμο τελευταίας λέξης της μόδας, πανάκριβα περιλαίμια και μαλλί πάντα στην τρίχα. Έχασες γιατί είσαι ίσως η προσωποποίηση της παλαιάς Δεξιάς. Που λάτρευε το χρήμα και τη δόξα και τα έδινε όλα για αυτά. Αυτός πιστεύω πως είναι και ο λόγος που ο Κώστας Καραμανλής δεν σε έκανε υφυπουργό. Δεν αντιπροσωπεύεις με την εμφάνισή σου ούτε το σεμνά, ούτε το ταπεινά. Καλές βουτιές στη Μαγνησία.

Και τώρα σε σένα… ηγέτη! Στέλιο Παπαθεμελή, μένεις έξω από τη Βουλή. Πίστεψες πως θα γινόσουν ανάχωμα στο ΛΑΟΣ, για να μην καταφέρει να μπει στη Βουλή. Πίστεψες ό,τι σου είπαν διάφοροι παρατρεχάμενοί σου και έσπευσες να ενεργοποιήσεις το «νεκρό» σου κόμμα. Και όσο κι αν σε «έσπρωξε» η ΝΔ, γιατί είχε όφελος από εσένα, τελικά ο μόνος χαμένος ήσουν εσύ. Τώρα που δεν εκλέχθηκες, τουλάχιστον θα εκκλησιάζεσαι ήσυχος, χωρίς την παρουσία καμερών. Άραγε αυτό σε χαροποιεί ή σε γεμίζει θλίψη;

Μαρριορή Γιαννάκου, λυπάμαι πραγματικά, αλλά δεν θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις τον ακρωτηριασμό της Ελληνικής Παιδείας. Έχασες πανηγυρικά. Έχασες για την εμμονή σου να καταστρέψεις την Παιδεία, έχασες γιατί δεν ήθελες να ανοίξεις διάλογο με τους φοιτητές (ταραξίες τους ονόμασε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής…), έχασες γιατί υποστήριζες ένα σχολικό βιβλίο ανθελληνικό και πρόστυχο, έχασες γιατί το έπαιξες επαναστάτρια χωρίς αιτία. Να σε χαίρεται πλέον η Ψυχιατρική.

Εύχομαι οι νέοι βουλευτές, που μπήκαν για πρώτη φορά στη Βουλή, να αποφύγουν να μοιάσουν στους παραπάνω. Να νοιαστούν για το καλό της πατρίδας μας και όχι για το καλό της τσέπης τους και να είναι τότε σίγουροι πως όλοι οι Έλληνες θα είμαστε μαζί τους, ανεξαρτήτως κομματικού προσανατολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: