Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

* Συγχαρητήρια αξίζουν στη μαχητική δημοσιογράφο και ακτιβίστρια Έριν Μπρόκοβιτς, που έγινε κυρίως γνωστή χάρη στην Τζούλια Ρόμπερτς, που την ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη, καθώς τώρα τα έβαλε με μια αυστριαλιανή εταιρεία βωξίτη, καταστρεπτική για την υγεία των κατοίκων ενός χωριού, κοντά στο Περθ. Θυμίζω πως τη δεκαετία του ’90 είχε καταφέρει να «γονατίσει» έναν ενεργειακό κολοσσό, που μόλυνε το νερό μιας κοινότητας στην Καλιφόρνιας, πετυχαίνοντας αποζημίωση 333 εκατ. Δολαρίων!

* Είναι μόλις 1,55cm, αλλά έχει ψυχή γίγαντα. Ο λόγος για τον Σιναφάσι Μακέλο, ιδρυτή της ΜΚΟ «Αξιοπρέπεια Πυγμαίων», που περιοδεύει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την καταστροφή που συντελείται στα παρθένα δάση, στη ζούγκλα του Κονγκό.

* Θερμά συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς τα μέλη της έσωσαν ένα 11χρονο κορίτσι από το θάνατο. Η κοπέλα διατύπωνε τις σκέψεις αυτοκτονίας της μέσα από το Διαδίκτυο, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα μέλη της υπηρεσία, που κατάφεραν να ανακαλύψουν τα ηλεκτρονικά της «ίχνη» και να ενημερώσουν άμεσα τους γονείς της, με αποτέλεσμα να σωθεί το 11χρονο κορίτσι. Να σημειωθεί πως τα εξειδικευμένα στελέχη της υπηρεσίας έχουν αποτρέψει μέχρι σήμερα 7 ακόμη παρόμοιες περιπτώσεις αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: