Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΤΟ ΝΤΑΡΦΟΥΡ...


Συνεχίζεται εδώ και 4 χρόνια η χειρότερη αιματοχυσία του 21ου αιώνα, στη δυτική επαρχία Νταρφούρ, του Σουδάν. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του ΟΗΕ, για παύση των εχθροπραξιών, που ξεκίνησαν το 2003, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 200.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι περισσότεροι άμαχοι και παιδιά, ενώ έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 2.000.000.

Οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν όταν αντάρτες αφρικανικών φυλών επαναστάτησαν κατά της κυβέρνησης και των Αράβων τζάντζαγουιντ, μιας παραστρατιωτικής ομάδας φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση, εξαιτίας της χρόνιας αδιαφορίας και των διακρίσεων που έδειχνε η κυβέρνηση του Χαρτούμ στην περιοχή τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από τους 4,2 εκατομμύρια ανθρώπους της περιοχής, που επηρεάζονται από τον πόλεμο, 566.000 δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ, που εστάλησαν στην περιοχή για να βοηθήσουν τους αμάχους, εκμεταλλευόμενοι το χάος που επικρατεί, δε δίστασαν να βιάσουν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, μεγεθύνοντας το πρόβλημα.

Στο μεταξύ, η παγκόσμια κοινή γνώμη, ζητάει από τις ΗΠΑ να πάρουν θέση και να πάψουν να αδιαφορούν για την αιματοχυσία που συντελείται στο Νταρφούν, κυρίως εις βάρος των αμάχων, ενώ ζητούν από τον ΟΗΕ να δράσει πιο αποτελεσματικά και να χαρακτηρίσει επιτέλους τις συστηματικές σφαγές γενοκτονία και όχι απλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως- παραδόξως;- απεφάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: