Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION 2019

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
Λίγες ώρες έμειναν μέχρι και τον τελικό της 64ης Eurovision, που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς διαγωνισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ, καθώς τόσο τα σκηνικά, αλλά και οι εκπλήξεις της διοργάνωσης, με την παρουσία της Madonna επί σκηνής, είναι λόγοι για να επιβεβαιώσουν το μότο του φετινού διαγωνισμού: “Dare to Dream”!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχήματα, στην πρώτη πεντάδα του τελικού θα βρεθεί η Ολλανδία, η Ελβετία, η Αυστραλία, η Σουηδία και η Ιταλία, με την Ολλανδία να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη, ενώ Ελλάδα και Κύπρος φαίνεται τελικά να τερματίζουν εκτός δεκάδας…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ
Στον ημιτελικό των φαβορί, έκπληξη αποτέλεσε η είσοδος της Βόρειας Μακεδονίας στον τελικό. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πρώτη, όπως και η Ελλάδα (στον πρώτο ημιτελικό), σαν να ήταν ισότιμη προβλεπόμενη εξόφληση της συμφωνίας των Πρεσπών…

Έκπληξη (ευχάριστη) και η είσοδος της Αλβανίας στον τελικό του Σαββάτου, αλλά όχι και της Δανίας (όπως πολλοί είπαν), μιας και τέτοιου είδους τραγούδια πάντα παίρνουν την πρόκριση στην Eurovision. Ασχέτως αν δεν εντυπωσιάζουν εμάς τους Έλληνες και τους νότιους, γενικότερα.

Η Ολλανδία (ως το απόλυτο φαβορί) ήταν σίγουρο πως θα τα καταφέρει, όπως και η Ελβετία, η οποία ξεσήκωσε τους Euro-fans. Αδύναμο σημείο, η σκηνική παρουσία, καθώς το κόκκινο που επικρατεί φτάνει σε σημείο να μας… μπουκώσει! Η Σουηδία αρχίζει να ανεβαίνει πολύ στα στοιχήματα και οι επιτροπές σίγουρα θα την ψηφίσουν (όπως κάθε χρόνο), αντιθέτως οι προσδοκίες για την εμφάνιση της Ρωσίας εξανεμίστηκαν, καθώς το χορευτικό του Φωκά Ευαγγελινού ήταν πολύ… φτωχό και στηρίζονταν κυρίως στους καθρέφτες. 
Το Αζερμπαϊτζάν φυσικά και κατέκτησε το ένα από τα δέκα εισιτήρια του τελικού, καθώς και η Νορβηγία, παρόλο που η εμφάνιση είχε πολλά λάθη τεχνικά και σκηνοθετικά. Μάλιστα, η αποστολή της χώρας ζήτησε από την EBU να επαναλάβουν την εμφάνιση, κάτι όμως που απορρίφθηκε από το προεδρείο.

Τέλος, η είσοδος της Μάλτας στον τελικό ενίσχυσε το μπλοκ των νότιων χωρών, παρόλο που φαίνεται πως τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις.

Καλή επιτυχία σήμερα στην Ελλάδα και την Κατερίνας Ντούσκα!
Καλή επιτυχία και στην Κύπρο και την Τάμτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: