Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

EUROVISION 2019: ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΤΑΜΤΑ!
Με ένα φαντασμαγορικό σόου υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες και τους euro-fans της φετινής Eurovision το Ισραήλ, στον Α’ Ημιτελικό, που πραγματοποιήθηκε στο EXPO Tel Aviv. 17 χώρες συμμετείχαν σε αυτόν, ενώ την αυλαία άνοιξε η Τάμτα, εκπροσωπώντας την Κύπρο, με το τραγούδι “Replay”. Προτελευταία εμφανίστηκε η Ελλάδα, με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι “Better Love”, ενώ την αυλαία του Α΄ Ημιτελικού έκλεισε η συμμετοχή το Σαν Μαρίνο.  
Εντυπωσιακά σκηνικά, εκπληκτικές οι εμφανίσεις της περσινής νικήτριας Netta, αλλά και της Dana International, όπου κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της μια ηλεκτρονική καρδούλα «περιφερόταν» στο στάδιο και «εγκλώβιζε» τα φιλιά που αντάλλασσαν μεταξύ τους ζευγάρια, ετεροφυλόφιλα, αλλά και ομοφυλόφιλα, μιας και το Τελ Αβιβ (και το Ισραήλ γενικά) είναι πολύ ανεκτική απέναντι στη διαφορετικότητα.

Μετά τις εμφανίσεις των 17 χωρών, και με την ψήφο των επιτροπών και του televoting, το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική δεκάδα πήραν οι παρακάτω χώρες:

1.)ΕΛΛΑΔΑ: Η Κατερίνα Ντούσκα έκανε μια αναγεννησιακή εμφάνιση, με ένα σκηνικό παραμυθένιο. Ωστόσο, η ίδια έδειχνε αμήχανη και τα φωνητικά δεν ήταν τόσο καλά όσο αναμέναμε. Όλα έδειχναν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, από το οποίο όμως έλειπε η κίνηση. Ελπίζουμε στον τελικό να είναι καλύτερη και κυρίως πιο άνετη.
2.)ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ρυθμικό, νεανικό κομμάτι, το οποίο βοηθήθηκε πολύ από την θέση εμφάνισής του. Δεν αναμένεται να πάει καλά στον τελικό, αλλά άξιζε να περάσει.
3.)ΣΕΡΒΙΑ: Μοναδική ερμηνεία από την πανέμορφη Nevena, υπέροχη φωνή και ένα τραγούδι που ξεκίνησε χαμηλά στα στοιχήματα, αλλά πλέον φιγουράρει σε υψηλές θέσεις.
4.)ΚΥΠΡΟΣ: Μετά το ατύχημα της Τάμτα στον μαγνητοσκοπημένο ημιτελικό (στον οποίο ψηφίζουν οι επιτροπές), ήταν φανερό πως η κίνησή της ήταν περιορισμένη και σε τίποτα δεν θύμιζε την Τάμτα που όλοι γνωρίζουμε. Ο ήχος δεν ήταν καλός (σε πολλές συμμετοχές) και οι χορευτές παραήταν… ντυμένοι για έναν διαγωνισμό, όπως η Eurovision. Ελπίζουμε στον τελικό να τα πάει καλύτερα.
5.)ΕΣΘΟΝΙΑ: Ο Victor Crone είναι ο κλασ
ικός τύπος τραγουδιστή, που αρέσει στους Ευρωπαίους (αλλά όχι στην Ελλάδα…) και συνήθως πάντα υπάρχει ένας τέτοιος σε κάθε Eurovision! Τυγχάνει να τα πηγαίνει καλά και συνήθως τέτοιες ερμηνείες ψηφίζονται κυρίως από τις επιτροπές. Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνει στον τελικό…
6.)ΤΣΕΧΙΑ: Ο Lake και η παρέα του ξεσήκωσαν τους euro-fans με τη ζωντάνια τους και την ερμηνεία τους. Δικαιωματικά τους άξιζε μια θέση στον τελικό, μιας και αυτά τα γκρουπάκια αρέσουν στους Ευρωπαίους (στην Ελλάδα πάλι… όχι ιδιαίτερα!).
7.)ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αν και το κομμάτι δεν έλεγε πολλά, ωστόσο πρέπει να το παραδεχτούμε πως η Αυστραλία είχε ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ EUROVISION! Σαν σκηνή από παραμύθι, η Kate Miller θα μας καθηλώσει και στον τελικό του Σαββάτου!


8.)ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Το μοναδικό heavy metal κομμάτι της βραδιάς, ήταν αναμενόμενο πως θα έπαιρνε ένα από τα δέκα εισιτήρια του τελικού. Έχει ενδιαφέρον μέχρι ποια θέση θα φτάσουν στο τέλος.
9.)ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Η μεγάλη έκπληξη του πρώτου ημιτελικού! Αν και σε όλα τα στοιχήματα ο Serhat εμφανιζόταν να μην τα καταφέρνει, εν τούτοις διέψευσε τους πάντες και το Σάββατο θα τον δούμε και πάλι στις οθόνες μας!
10.)ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Το νεαρό ζευγαράκι από την Σλοβενία, γοήτευσε τους euro-fans, αλλά ο κακός ήχος, σε συνδυασμό με τον πολύ χαμηλό τόνο στη φωνή της ερμηνεύτριας, δεν εντυπωσίασε όσο περιμέναμε. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη εμφάνιση στον τελικό.


Να υπενθυμίσουμε πως το Βέλγιο και η Ουγγαρία δεν τα κατάφεραν, παρόλο που ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα αποσπούσαν από ένα εισιτήριο για τον τελικό. Εκτός επίσης έμειναν οι: Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Πολωνία, Γεωργία και Πορτογαλία.

Οι ψήφοι του RANTAR στον Α’ Ημιτελικό ήταν: 12- ΕΛΛΑΔΑ, 10- ΒΕΛΓΙΟ, 8- ΣΕΡΒΙΑ, 7- ΟΥΓΓΑΡΙΑ, 6- ΚΥΠΡΟΣ, 5- ΣΛΟΒΕΝΙΑ, 4- ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, 3- ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, 2- ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ, 1- ΤΣΕΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: