Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

RISE UP!!! ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION 2014!!!

ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ- ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ

Σε έναν πιο χλιαρό ημιτελικό, από άποψη ερμηνειών, αλλά με πιο δυναμικό, ένθερμο και εκδηλωτικό κοινό στο στάδιο της Κοπεγχάγης, σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό, 15 χώρες τα έδωσαν όλα για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου στην 59η Eurovision 2014.

Η διοργάνωση ήταν άψογη, πέρα από κάποια τεχνικά λαθάκια, που γρήγορα διορθώθηκαν και όλοι μιλάνε για τη πιο επιτυχημένη Eurovision όλων των εποχών! Ωστόσο, όλοι περιμένουν με αγωνία τον τελικό, καθώς οι διοργανωτές υπόσχονται πολλές εκπλήξεις.

Ο δεύτερος ημιτελικός ξεκίνησε με την μπάντα της Μάλτας, σε ένα τραγούδι πολύ ρυθμικό, που σίγουρα ψηφίστηκε από τις επιτροπές και πέρασε στον τελικό του Σαββάτου. Αντιθέτως, το Ισραήλ- παρόλο που ήταν μέσα στα φαβορί- δεν τα κατάφερε, αν και η Mei καταχειροκροτήθηκε από τους euro-fan για την πραγματικά δυναμική της παρουσία επί σκηνής.

Ακολούθησε η μελωδική μπαλάντα της Νορβηγίας που τα κατάφερε, ενώ η συμμετοχή της Γεωργίας ήταν η πιο αδιάφορη της φετινής Eurovision και φυσικά έμεινε εκτός. Οι πληθωρικές ερμηνεύτριες της Πολωνίας σαφώς και δεν πέρασαν απαρατήρητες, καθώς η σέξυ τους εμφάνιση και τα βαθύ ντεκολτέ τους ήταν λόγος για να περάσουν στον τελικό!


Ακολούθησε η Conchita από την Αυστρία, ή αλλιώς η γυναίκα με τα… γένια, η οποία ξεσήκωσε το κοινό, το οποίο φώναζε ρυθμικά το όνομά της. Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Αυστρία ήταν η τελευταία χώρα που ανακοινώθηκε, κάνοντας ένα ολόκληρο στάδιο να σείεται φωνάζοντας όλοι μαζί ρυθμικά “Conchita”!

Η Λιθουανία είχε χάλια ενδυματολογική εμφάνιση και πολύ σκοτεινά πλάνα, ενώ αντιθέτως η Φιλανδία εκπροσωπήθηκε από ένα φοβερό ροκ συγκρότημα, με πολύ καλή σκηνική παρουσία. Η Ιρλανδία δεν συγκίνησε με το river dance επί σκηνής, σε αντίθεση με την Λευκορωσία που τα κατάφερε! Η συμμετοχή του Teo στον τελικό πραγματικά αποτελεί έκπληξη.

Δεν τα κατάφερε όμως ούτε η γειτονική ΠΓΔΜ, παρόλο που οι βλέψεις της ήταν πολύ υψηλές, ενώ η μπάντα της Ελβετίας με την πολύ ωραία εμφάνισή της, ήταν αναμενόμενο πως θα έπαιρνε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Στην 13η θέση εμφανίστηκε η χώρα μας, η Ελλάδα και πραγματικά ξεσήκωσε όλο το στάδιο, με το κοινό να χορεύει και να τραγουδάει ασταμάτητα!!! Η σκηνοθεσία του κομματιού μας ήταν εκπληκτική, τα παιδιά (παρόλο το αρχικό άγχος τους) βρήκαν αμέσως το ρυθμό τους και κινήθηκαν στο ρυθμό του Rise Up κάνοντας την Ευρώπη να μιλάει για την καλύτερη εμφάνιση του δεύτερου ημιτελικού!

Και η Σλοβενία τα κατάφερε, με την ερμηνεύτριά της να βγαίνει στην σκηνή με την φλογέρα της, αλλά και η Ρουμανία, που εμφανιζόταν ως φαβορί στον δεύτερο ημιτελικό.

 


Οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό είναι:
Τα 4 μεγάλα φαβορΙ: Ελλάδα, Νορβηγία, Αυστρία, Ρουμανία
Οι 3 χώρες που ήταν σίγουρο πως θα περάσουν στον τελικό: Πολωνία, Φιλανδία, Ελβετία
Οι 2 χώρες που ήταν στο όριο να τα καταφέρουν: Μάλτα, Σλοβενία
Και 1 αουτσάιντερ- έκπληξη: Λευκορωσία

Δεν τα κατάφερε όπως αναμενόταν: Ισραήλ
Ήταν σίγουρο πως ΔΕΝ θα περάσουν στον τελικό: Γεωργία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ
Ήταν στο όριο να περάσει, αλλά δεν τα κατάφερε: Ιρλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια: