Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ EUROVISION: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

DIE  FOR YOU ΠΡΩΤΟ, ΕΒΔΟΜΟ ΤΟ MY NUMBER ONE…
Μεγάλη δημοσκόπηση εδώ και 6 μήνες διενεργείται σε όλη τα ην Ελλάδα για το ποιο τραγούδι θεωρείται το καλύτερο που έχει στείλει η χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision, στα 40 χρόνια συνολικά που συμμετέχει στο θεσμό. Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και συνολικά ρωτήθηκαν 3.000 άτομα, από όλη την Ελλάδα, ηλικίας από 18 έως και 78 ετών. Ας δούμε τα αποτελέσματα.

Τους περισσότερους ψήφους συγκέντρωσε το τραγούδι Die For You των Antique, το οποίο είχε έρθει τρίτο στην Eurovision του 2001. Δεύτερο στις προτιμήσεις ήρθε το My secret Combination της Καλομοίρα, το οποίο επίσης είχε έρθει  τρίτο στο διαγωνισμό του 2008. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε την Άνοιξη της Σοφίας Βόσσου, που στην Eurovision του 1991 είχε καταλάβει την 13η θέση.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται στην τέταρτη θέση, όπου εκεί συναντάμε τη συμμετοχή του 1997, όπου με το τραγούδι Χόρεψε η Μαριάννα Ζορμπά κατέκτησε την 12η θέση. Την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Λούκας Γιώρκας με τον Stero Mike, όπου το 2011 πήραν την 7η θέση, με το τραγούδι Watch My Dance.

Και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο Σάκης Ρουβάς ψηφίστηκε μόλις στην έκτη θέση με το Shake It του, αν και στην Κωνσταντινούπολη το 2004 είχε καταλάβει την τρίτη θέση. Ακολουθεί στην έβδομη θέση η Έλενα Παπαρίζου με το My Number One, η μοναδική συμμετοχή μας (το 2005) που μας έφερε την πολυπόθητη πρωτιά! Και μην βιαστείτε να αντιδράσετε μερικοί πως η δημοσκόπηση είναι «περίεργη», αρκεί να σας θυμίσω πως σε αυτήν πήραν μέρος άτομα έως και 78 ετών που πολύ πιθανόν τα ξένα τραγούδια να μην είναι της επιλογής τους.

Στην όγδοη θέση θα βρούμε την Μαρίζα Κωχ με το τραγούδι- ύμνο προς την Κύπρο, Παναγιά μου Παναγιά μου, το οποίο ερμήνευσε το 1975 στο διαγωνισμό, ως αντίδραση για την τούρκικη εισβολή στην Μεγαλόνησο. Μια θέση πριν το τέλος θα συναντήσουμε τον Σαρμπέλ με το Yassou Maria, συμμετοχή του 2007 που κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ τη δεκάδα θα κλείσει η Καίτη Γαρμπή με το Ελλάδα Χώρα του Φωτός, που στην Eurovision του 1993 κατέλαβε την ένατη θέση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως το Die for you είναι ένα εκπληκτικό τραγούδι που σε κάνει να νιώθεις ερωτευμένος ακόμα και ας μη είσαι!!!!Εκείνη την χρόνια του άξιζε η πρωτιά!!!Μέχρι και σήμερα το ακούω φανατικά!!! Antique για πάντα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λατρεύω το Die for you!!!!Χαίρομαι που o κόσμος το εκτιμά τόσο πολύ...το αξίζει άλλωστε!! ;-) Επίσης μου αρέσει το My number one το Secret Combination το Shake it άλλα και το Λίγο κρασί,θάλασσα και τ'αγορι μου....