Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟΥ Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ ΤΗΣ EUROVISION 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ- ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ
Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της 59ης Eurovision 2014, στην Κοπεγχάγη της Δανίας, καθώς το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου εξασφάλισαν όλες οι χώρες που θεωρούνταν φαβορί (και σας είχε ενημερώσει και νωρίτερα και το rantar), με μοναδική έκπληξη την είσοδο της Ισλανδίας και τον αποκλεισμό του Βελγίου.

Η βραδιά ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια, την Έμιλυ, να διασχίζει τους δρόμους της Κοπεγχάγης και μετά να ερμηνεύει την περσινή της επιτυχία μαζί με 170 άτομα χορωδία, αλλά και φωνές ανθρώπων από διάφορα μέρη της Ευρώπης, που ερμήνευσαν το τραγούδι της μέσω των social media. Το σκηνικό ήταν πραγματικά μαγευτικό, ενώ το μότο Join Us κυριάρχησε από την έναρξη του διαγωνισμού.

Πρώτη χώρα εμφανίστηκε το μεγάλο φαβορί του φετινού διαγωνισμού, η Αρμενία. Ωστόσο, το κακόγουστο ντύσιμο του Aram, αλλά και το ότι έχασε κάποια στιγμή τον τόνο της φωνής του, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους τηλεθεατές.

Οι Λετονοί ήταν ένα καλό παρεάκι πάνω στην σκηνή, αλλά από ερμηνεία όχι τίποτα το ιδιαίτερο, γι’ αυτό και δεν ψηφίστηκαν,  η Tanja από την Εσθονία σε πολλά σημεία προσπάθησε να μιμηθεί την Loreen από τη Σουηδία, με το χορευτικό αλά καποέιρα, αλλά η σύγκριση ήταν πολύ μεγάλη, οπότε και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, ενώ η Sanna από την Σουηδία ξεσήκωσε την αρένα του σταδίου όπου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, δείχνοντας έτσι πως το τραγούδι της Undo παραμένει το μεγάλο φαβορί για φέτος.

Οι Ισλανδοί δάσκαλοι με τα πολύχρωμα κουστούμια ήταν η μεγάλη έκπληξη του φετινού πρώτου ημιτελικού, καθώς κατάφεραν και πέρασαν στον τελικό, όταν τα στοιχήματα τους τοποθετούσαν στις τελευταίες θέσεις. Η Hersi από την Αλβανία αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον ήχο, ωστόσο η συμμετοχή της δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ οι Ρωσίδες Tolmachevy Sister- σκηνοθετημένες από τον Φωκά Ευαγγελινό- παρόλο που ήταν πάρα πολύ καλές, ωστόσο αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους θεατές στο στάδιο της Κοπεγχάγης, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Ίσως η πιο άσχημη στιγμή της φετινής Eurovision, μιας και τα κορίτσια δεν ευθύνονται για τις αποφάσεις των «μεγάλων»…

Το Αζερμπαϊτζάν μάγεψε και φέτος- όπως άλλωστε όλα τα τελευταία χρόνια-, ενώ η Maria από την Ουκρανία ξεσήκωσε τους euro-fans με την σέξυ εμφάνισή της, την μοναδική ομορφιά της, αλλά και την τεράστια ρόδα επί σκηνής την οποία χρησιμοποιούσε μαζί με τον χορευτή της. Η είσοδος στον τελικό ήταν αναμενόμενη!

Το Βέλγιο συγκίνησε με τον ύμνο- αφιέρωμα προς όλες τις μητέρες του κόσμου και ενώ ήταν δεδομένο πως θα περάσει στον τελικό, τελικά δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός. Πραγματικά, η πιο δυσάρεστη έκπληξη της βραδιάς… Η Μολδαβή ερμηνεύτρια τι κι αν πέταξε την κοτσίδα της! Τελικά δεν τα κατάφερε, ενώ η Valentina από το Σαν Μαρίνο, που συμμετείχε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Eurovision, πήρε τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου!

Η Πορτογαλία είχε φέτος το πιο χαρούμενο τραγούδι στον πρώτο ημιτελικό, αλλά δεν τα κατάφερε, σε αντίθεση με την Ολλανδία, που με το country τραγούδι της πέρασε στον τελικό! Εκεί θα δούμε και το Μαυροβούνιο, αλλά και ένα από τα μεγάλα φαβορί της 59ης Eurovision 2014, την Ουγγαρία, σε ένα τραγούδι που μιλάει για την ενδοοικογενειακή βία.

Οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό είναι:
Τα 3 μεγάλα φαβορί: Αρμενία, Σουηδία, Ουγγαρία
Οι 4 χώρες που ήταν σίγουρο πως θα περάσουν στον τελικό: Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Ολλανδία, Μαυροβούνιο
Οι 2 χώρες που ήταν στο όριο να τα καταφέρουν: Ρωσία, Σαν Μαρίνο
Και 1 αουτσάιντερ- έκπληξη: Ισλανδία

Να σημειώσουμε πως Σαν Μαρίνο και Μαυροβούνιο είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Eurovision που καταφέρνουν και περνάνε στον τελικό!
 
Δεν τα κατάφερε, όπως αναμενόταν: Βέλγιο
Ήταν σίγουρο πως ΔΕΝ θα περάσουν στον τελικό: Λετονία, Αλβανία, Μολδαβία, Πορτογαλία
Ήταν στο όριο να περάσει, αλλά δεν τα κατάφερε: Εσθονία


Ακόμα μια επιτυχία η σημερινή για το rantar, μιας και από πολύ νωρίς κατάφερε να μαντέψει σε ποσοστό 90% τις χώρες που θα περάσουν στον τελικό, με εξαίρεση το Βέλγιο, που τελικά έχασε από την Ισλανδία.

Μην ξεχάσετε την Πέμπτη το μεσημέρι θα ανακοινωθούν πάλι από το rantar οι 10 χώρες του δεύτερου ημιτελικού που θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου! Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα, όπως κάθε χρόνο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: