Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΛΕΥΚΑΔΑ vs ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ
Το πρώτο μέρος των διακοπών μου τελείωσε. Με ανυπομονησία τώρα περιμένω τον 15Αυγουστο για να φύγω πάλι λίγες ημέρες στην αγαπημένη μου Ζάκυνθο. Ανέκαθεν τα νησιά του Ιονίου αποτελούσαν πρώτη επιλογή για τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Έτσι και φέτος, που επισκέφθηκα τη Λευκάδα για δεύτερη φορά και την Κεφαλλονιά για πρώτη.

Όταν επισκέφθηκα πέρσι για πρώτη φορά τη Λευκάδα, έμεινα μαγεμένος από την ομορφιά της και τους ανθρώπους της. Έμεινα τότε σε ένα ειδυλλιακό μέρος, τη Βασιλική, πήγα σχεδόν σε όλες τις παραλίες του νησιού και έκανα και μια μικρή κρουαζιέρα το γύρω της Λευκάδας, στον Σκορπιό και στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς.

Φέτος, μαζί με δυο πολύ καλούς μου φίλους είπαμε να επαναλάβουμε το ταξίδι μας στη Λευκάδα, αλλά να το συνδυάσουμε και με τη Κεφαλλονιά, που δεν είχε τύχει ποτέ να την επισκεφθούμε. Πάμε να δούμε λοιπόν τα καλά και τα κακά του κάθε νησιού, δίχως φυσικά να θέλω να μεροληπτήσω υπέρ κάποιου από τα δύο.

Πρόσβαση: Στη Λευκάδα δεν παίρνουμε αυτοκίνητο, λόγω της γέφυρας που υπάρχει, ενώ στην Κεφαλλονιά θα αναγκαστούμε…
Βενζίνη: Πανάκριβη στην Κεφαλλονιά, λίγο πιο φθηνή στη Λευκάδα.
Διαμονή: Λευκάδα (περιοχή Καλαμίτσι, περίπου 20χλμ από τη Λευκάδα)= 65,00€ τρίκλινο, Κεφαλλονιά (περιοχή Καραβάδος, περίπου 10χλμ από το Αργοστόλι)= 40,00€ τρίκλινο.
Οι τιμές ιδιαίτερα χαμηλές και φυσικά αναρωτηθήκαμε γιατί να έχουν πέσει τόσο. Όπως μας είπαν και στα δυο νησιά, λόγω της έντονης φημολογίας για επικείμενο σεισμό στην περιοχή, ο τουρισμός φέτος είναι μειωμένος, οπότε και οι τιμές πήραν την κατρακύλα… Ιδανικοί προορισμοί λοιπόν για μια οικογένεια, εάν φυσικά δεν πιστεύουν στις φήμες περί μεγάλου σεισμού. Όσον αφορά τη Λευκάδα, παζαρέψτε το δωμάτιο. Εμείς μάθαμε πως οι διπλανοί μας με παζάρια νοικιάσαν το δωμάτιο στα 55,00€.
Οδικό Δίκτυο: Ασχολίαστο και για τα δυο νησιά… Στην Κεφαλλονιά θα αναγκαστείτε να οδηγείτε πολλές ώρες για να φτάσετε σε μια παραλία. Φοβερό μειονέκτημα…
Φυσικό τοπίο: Άριστο και στα δυο νησιά!
Προσεγμένοι χώροι: Σαφώς η Κεφαλλονιά υπερτερεί, καθώς όλοι οι οικονομικά ευκατάστατοι του νησιού, προσφέρουν πολλά χρήματα στην πατρίδα τους. Η Λευκάδα φαντάζει ως ο φτωχός συγγενής.
Νυχτερινή ζωή: Υπερτερεί η Κεφαλλονιά, καθώς η Λευκάδα ενδείκνυται για παρέες που διασκεδάζουν περισσότερο στις παραλίες, ανάβοντας φωτιές και κάνοντας νυχτερινό μπάνιο.
Φιλοξενία: Οι Λευκαδίτες βρίζονται μεταξύ τους. Με τους τουρίστες έχουν πολύ καλή συμπεριφορά. Οι Κεφαλλονίτες λίγο σνομπ, καθώς θεωρούν πως είναι οι… «ηγέτες» του Ιονίου.
Παραλίες: Τελευταίο άφησα το πιο σημαντικό για ένα νησί. Τις παραλίες του. Ας ξεκινήσω από τη Λευκάδα. Μαγευτικές παραλίες και πεντακάθαρα νερά. Συγχαρητήρια στους τοπικούς φορείς που δεν έχουν μετατρέψει όλες τις παραλίες τους σε οργανωμένες, παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι κάθε παραλίας. Βράχια, απέραντες αμμουδιές και καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό, που δεν το χορταίνεις. Ο γυμνισμός επιτρέπεται παντού, όπως και το ελεύθερο κάμπινγκ, γεγονός που προσελκύει στο νησί πολύ νεολαία. Γενικά, ό,τι πιο ωραίο έχω ζήσει από παραλίες. Συγχαρητήρια ακόμα μια φορά στους Λευκαδίτες που δεν έχουν επιτρέψει το νησί τους να γίνει μία οργανωμένη συντεχνία, που θα τα «αρπάζει» από τους τουρίστες.
Στη Κεφαλλονιά, πέρα από το πολύ ωραίο τοπίο και τις καθαρές θάλασσες, θα συναντήσετε ακριβώς τα αντίθετα. Ταμπέλες που προειδοποιούν πως απαγορεύεται ο γυμνισμός και διώκεται ποινικά (!!!), μηδέν νεολαία, απαγόρευση του ελεύθερου κάμπινγκ, πλήθος οργανωμένων παραλιών, ενώ για να βρείτε μία απομονωμένη πρέπει να περπατήσετε χιλιόμετρα, δύσκολη η πρόσβαση σε παραλίες που δεν είναι οργανωμένες και χλιδάτες βίλες που εμποδίζουν τους λουόμενους να κολυμπήσουν στη θάλασσα. Κοινώς, απαράδεκτα πράγματα!

Από τα παραπάνω μπορείτε να καταλάβετε ότι και του χρόνου πάλι τη Λευκάδα θα επισκεφθώ, ενώ στην Κεφαλλονιά ούτε που σκέφτομαι να ξαναπατήσω. Παραπάνω είπα πως θα προσπαθήσω να μην μεροληπτήσω υπέρ κάποιου από τα δύο νησιά, αλλά νομίζω πως ο κάθε τουρίστας έχει το δικαίωμα να γνωρίζει. Να γνωρίζει π.χ., πως για να μπει σε ένα σπήλαιο, αυτό της Δρογκαράτης, στην Κεφαλλονιά, με σπασμένους σταλαχτίτες και σταλαγμίτες, που δεν έχει και τίποτα αξιόλογο να δει, θα πληρώσει 5,00€, ενώ για να επισκεφθεί το σπήλαιο της Μελλισάννης, πάλι στην Κεφαλλονιά και να κάνει μια βαρκάδα 5 λεπτών στο εσωτερικό της λίμνης, θα πληρώσει 7,00€, που ούτε κι αυτό τα αξίζει αυτά τα χρήματα. Άσε που έχουν κλείσει και την είσοδο του παρατηρητηρίου για να μην βλέπεις τη λίμνη (τζάμπα) από ψηλά, αλλά να σε αναγκάζουν να την επισκεφθείς και να πληρώσεις.

Δεν θα επεκταθώ. Τέλος, μόνο θέλω να πω πως αξίζει όλοι να επισκεφθείτε τη μαγευτική Λευκάδα. Είναι η μαγεία του Ιονίου. Ένα νησί, οικονομικό, τόσο για νέους, όσο και για οικογένειες, που όσα θα δείτε και θα ζήσετε θα σας αποζημιώσουν και θα τα θυμάστε για πάντα. Ραντεβού του χρόνου λοιπόν στη μαγευτική Λευκάδα…

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ta osa grafete poli sosta ta vrisko, an kai nomizo ligo meroliptika eis varos tis Kefalonias. Tha perimeno kai ti gnomi sas gia ti Zakintho pou sas aresei opos lete.

Ανώνυμος είπε...

ας πει κατι κακο για τη Ζακυνθο και θα τοιχοκολησω σε ολοκληρω το νησι τη μουρη του να δω αν θα ξαναπατησει εκει !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν και γενικά συμφωνούμε θα θέλαμε να παινέσουμε την ταβέρνα Διόνυσος στον Πόρο για το καταπληκτικό φαγητό και τις χαμηλές τιμές.
Αρνητικό του Πόρου ότι διαθέτει μόνο ένα car rent.

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ.ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Ο ΜΥΡΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΩ ΛΕΥΚΑΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις χθές γύρισα απο Κεφαλονιά κι εχω να πω τα καλύτερα.Ήταν η πρώτη μου φορά εκεί και διαφωνώ με μερικά απο τα παραπάνω.Οι τιμές ήταν απο λογικές έως χαμηλές σε φαγητά,ποτά,καφέδες και βενζίνη εκτός απο μερικές εξαιρέσεις.Βρήκα πολλές ανοργάνωτες παραλίες κι έκανα γυμνισμό σε πολλές απο αυτές χωρίς να ψάξω πολύ και χωρις να συναντήσω κάπου απαγορευτική πινακίδα.Δεν έχω πάει Λευκάδα αλλα Κεφαλονιά σίγουρα θα ξαναπάω..

Frank o trelos είπε...

Den tha to pw epeidi eimai kefalonitis-alla gia mena i kefalonia einai to omorfotero nisi kai oxi mono stn ellada.apo ta omorfotera sigoura.H kefalonia einai enas monadikos epeigeios paradeisos kai kati pou tn kanei entypwsiaki einai o syndyasmos topiwn px-panypsila vouna-pentaka8ares 8alasses..kai mn akousw kanenan na pei tipota gia tin kefalonia-ma ton agio!O myrtos einai fysika mia monadiki paralia kai ena apo ta topia pou synthetoun auto to monadiko ston kosmo olo nisi!KEFALONIA 4 EVER KAI DN EIME KALA PSIFIZW PARTIDA KEFALONIA!!.

Frank o trelos είπε...

kai na mn 3anakousw tpt kako gia tn kefalonia..ante twra..akou ekei dn tha 3anapas...me oli tin timi se xalase???pou dn tha 3anapatiseis...stn kefalonia respect.kai se opoion aresei.apla kai filika pragmata,mn pare3igithoume.

Οι πεπαιδευμένοι είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για το θετικό σχόλιο για την Ταβέρνα μας ( www.taverna - dionysos.gr ). Όσο για το δίλημμα η χώρα μας είναι πανέμορφη και ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις.
https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g1150017-d3974826-Reviews-Taverna_Dionysos-Poros_Cephalonia_Ionian_Islands.html