Κυριακή 23 Μαΐου 2021

EUROVISION 2021: ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΧΩΡΑ Η ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ MANESKIN!

ΣΤΗΝ 10Η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ 16Η Η ΚΥΠΡΟΣ

Παρά τις δυσκολίες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 65ος Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2021. Οι 39 χώρες που συμμετείχαν έδωσαν ραντεβού για το 2022, στην Ιταλία, καθώς ο φετινός νικητής, ο Maneskin, έφερε την πολυπόθητη νίκη στη γειτονική χώρα, με ένα τραγούδι rock n roll.

Οι χώρες που χειροκροτήθηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της βραδιάς ήταν η Ιταλία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Ισλανδία, παρόλο που το συγκρότημα της χώρας απουσίαζε λόγω covid και παρακολούθησε τη βραδιά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Όσον αφορά την βαθμολογία, η πεντάδα των κριτικών επιτροπών ήταν: 1η) Ελβετία, 2η) Γαλλία, 3η) Μάλτα, 4η) Ιταλία και 5η) Ισλανδία. Το Televoting ανέδειξε την εξής τρίαδα: 1η) Ιταλία, 2η) Ουκρανία και 3η) Γαλλία. Η Ελλάδα κατέλαβε την 10η θέση, ενώ η Κύπρος την 16η.


Η τελική δεκάδα αναδείχθηκε ως εξής:

1.)ΙΤΑΛΙΑ- 524: Δυνατό κομμάτι, πήγε στην Ολλανδία σαν το απόλυτο φαβορί και τελικά τα κατάφερε. Οι Eurofans περίμεναν χρόνια αυτή τη νίκη της Ιταλίας, οπότε ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα.

2.)ΓΑΛΛΙΑ- 499: Συγκλονιστική η ερμηνεία της Barbara Pravi, η οποία έφερε ξανά στο προσκήνιο τα γαλλικά, μετά από πολλά χρόνια. Άξιζε να πάρει την πρωτιά.

3.)ΕΛΒΕΤΙΑ- 432: Ακόμα ένα γαλλικό τραγούδι μέσα στην τριάδα. Παρόλο που το τραγούδι ψηφίστηκε πρώτο από τις επιτροπές, ωστόσο τερμάτισε στην Τρίτη θέση.

4.)ΙΣΛΑΝΔΙΑ- 378: Έγραψαν ιστορία τα μέλη του συγκροτήματος της Ισλανδίας, καθώς τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό, το συγκρότημα δεν εμφανίστηκε στην σκηνή, αλλά παρουσίασε τη συμμετοχή του μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος.

5.)ΟΥΚΡΑΝΙΑ- 364: Καταποντίστηκε από τις επιτροπές, θριάμβευσε στο televoting. Η πιο περίεργη συμμετοχή του φετινού διαγωνισμού, που τελικά μπήκε στην τελική πεντάδα.

6.)ΦΙΛΑΝΔΙΑ- 301: Το Heavy metal τραγούδι της βραδιάς, όχι μόνο εντυπωσίασε, αλλά ξεσήκωσε και όλο το στάδιο. Δίκαιη η 6η θέση που κατέλαβε.

7.)ΜΑΛΤΑ- 255: Ήρθε ως φαβορί στο Ρότερνταμ, αρκέστηκε τελικά στην 7η θέση. Μεγάλη η θλίψη της Destiny, η οποία εμφανιζόταν ως νικήτρια της φετινής Eurovision.

8.)ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- 220: Φαβορί και φέτος, φαβορί και πέρσι (που δεν έγινε τελικά ο διαγωνισμός), το συγκρότημα The Roop δεν κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα, όπως ήλπιζε.

9.)ΡΩΣΙΑ- 204: Έκπληξη το τραγούδι της Ρωσίας, το οποίο μιλούσε για τη διαφορετικότητα, όταν στην χώρα όλα φαίνεται να γυρίζουν προς τα πίσω. Δίκαιη η 9η θέση, αν και θα μπορούσε να πάει καλύτερα.

10.)ΕΛΛΑΔΑ- 170: Και την τελική δεκάδα συμπλήρωσε η Ελλάδα, η οποία μετά από πολλά χρόνια καταφέρνει ξανά να μπει σε αυτήν! Η Στεφανία ήταν εκπληκτική και η εμφάνισή της άφησε πάρα πολύ καλές κριτικές. Κατάφερε και πήρε από τις κριτικές επιτροπές δύο 12αρια (Κύπρος &Γαλλία), ένα 10αρι (Αζερμπαϊτζάν), τρία 8αρια (Σαν Μαρίνο, Μολδαβία, Βουλγαρία), ένα 7αρι (Ρωσία), δύο 6αρια (Αλβανία & Μάλτα), ένα 4αρι (Ισλανδία), δύο 3αρια (Σλοβενία & Σερβία), ένα 2αρι (Φιλανδία) και από έναν βαθμό από Νορβηγία και Ισπανία.


Η συνέχεια του βαθμολογικού πίνακα έχει ως εξής: 11.)ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, 12.)ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, 13.)ΜΟΛΔΑΒΙΑ, 14.)ΣΟΥΗΔΙΑ, 15.)ΣΕΡΒΙΑ, 16.)ΚΥΠΡΟΣ (Η Κύπρος εμφανίστηκε πρώτη στον τελικό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τραγούδι να.. ξεχαστεί ωστόσο η Έλενα Τσαγκρινού ήταν πραγματικά πολύ καλή!), 17.)ΙΣΡΑΗΛ, 18.)ΝΟΡΒΗΓΙΑ, 19.)ΒΕΛΓΙΟ, 20.)ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, 21.)ΑΛΒΑΝΙΑ, 22.)ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ, 23.)ΟΛΛΑΝΔΙΑ, 24.)ΙΣΠΑΝΙΑ, 25.)ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 26.)ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

 

ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ RANTAR

Η επιτροπή της Ελλάδας ψήφισε ως εξής: 12=ΚΥΠΡΟΣ, 10=ΜΟΛΔΑΒΙΑ, 8=ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, 7=ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ, 6=ΜΑΛΤΑ, 5=ΓΑΛΛΙΑ, 4=ΙΤΑΛΙΑ, 3=ΒΕΛΓΙΟ, 2=ΡΩΣΙΑ, 1=ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι φετινοί βαθμοί του RANTAR έχουν ως εξής: 12=ΓΑΛΛΙΑ, 10=ΚΥΠΡΟΣ, 8=ΕΛΛΑΔΑ, 7=ΡΩΣΙΑ, 6=ΜΑΛΤΑ, 5= ΕΛΒΕΤΙΑ, 4=ΦΙΛΑΝΔΙΑ, 3=ΙΣΡΑΗΛ, 2=ΜΟΛΔΑΒΙΑ, 1=ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

 

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Στον πρώτο ημιτελικό πρώτη τερμάτισε η Μάλτα και ακολούθησε η Ουκρανία. Τρίτη ήρθε η Ρωσία, τέταρτη η Λιθουανία και πέμπτο το Ισραήλ. Στην έκτη θέση έχουμε την Κύπρο και αμέσως μετά τη Σουηδία και το Αζερμπαϊτζάν. Την δεκάδα έκλεισε το Βέλγιο και η Νορβηγία. Τελευταία τερμάτισε η Ιρλανδία.

 

Στον δεύτερο ημιτελικό πρώτη τερμάτισε η Ελβετία και ακολούθησε η Ισλανδία. Τρίτη ήρθε η Βουλγαρία και την πεντάδα ολοκλήρωσαν η Πορτογαλία και η Φιλανδία. Στην έκτη θέση έχουμε την Ελλάδα και αμέσως μετά τη Μολδαβία και τη Σερβία. Ακολούθησε ο Άγιος Μαρίνος και η Αλβανία. Τελευταία τερμάτισε η Λετονία.

 

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου στην Ιταλία!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: