Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ, ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΟΞΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΚΙ ΟΜΩΣ! ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΕΖΗΣΕ!
Συζητώντας με μια φίλη μου από τη Λέσβο, μου ανάφερε ένα απάνθρωπο περιστατικό που συνέβη πριν λίγους μήνες στο νησί της και φυσικά ντροπιάζει όλους τους κατοίκους του, μερικοί εκ των οποίων εκτονώνουν τα άγρια και απάνθρωπα ένστικτα τους ενάντια σε ανυπεράσπιστα ζώα.

Τελευταίο περιστατικό ο Προμηθέας. Ένας γλυκύτατος σκύλος, περίπου ενός έτους που έχει δηλητηριαστεί ήδη δύο φορές, έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο, έχει χτυπηθεί από τους κατοίκους της Σκάλας Καλλονής κατ' επανάληψη και τελευταία του ρίξανε οξύ στο πρόσωπο, για να το σκοτώσουν, κάποια ζώα, που θέλουν να αποκαλούνται «άνθρωποι»…

Ευτυχώς το σκυλάκι θα ζήσει.. Δεν έχει μόνιμη βλάβη εκτός από το αυτί του, που νεκρώθηκε και πρέπει να ακρωτηριαστεί. Τα υπόλοιπα θα φτιάξουν..Οι πόνοι είναι φρικτοί αλλά οι άνθρωποι που τον περιθάλπουν εύχονται πως θα περάσουν. Οι πόνοι όμως της ψυχής του δεν θα επουλωθούν ποτέ. Δεν θα μπορεί στο μέλλον να νιώσει σιγουριά και ασφάλεια κοντά σε ανθρώπους, ίσως ποτέ να μην νοιώσει ευτυχισμένος, να μην παίξει ξένοιαστος κοντά σε ανθρώπους … Κάποια ζώα- άνθρωποι όμως τώρα γελάνε και χαίρονται με τα κατορθώματά τους. Αυτή είναι η παιδεία που πήραν από την οικογένειά τους, με αυτήν θα πορευτούν στο μέλλον.

Εμείς οι γνωστικοί άνθρωποι, προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας να γίνουν φιλεύσπλαχνοι και φιλάνθρωποι. Να αγαπάνε και να φροντίζουν όλα τα πλάσματα του Θεού. Δυστυχώς με τέτοια παραδείγματα τους μαθαίνουμε να μην σέβονται την ζωή. Να μην σέβονται τα άλλα πλάσματα που συγκατοικούν μαζί μας σε αυτόν τον πλανήτη, με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να κακοποιούν όχι μόνο ζώα αλλά πολλές φορές και ανθρώπους.

Υπάρχουν και άλλα πλάσματα γύρω μας που αξίζουν τον σεβασμό μας και την φροντίδα μας. Γιατί εμείς τα δημιουργήσαμε. Εμείς τα φέραμε στους δρόμους και στα σπίτια μας. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά.

Στο μεταξύ, για ένα σοκαριστικό στρατιωτικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ κάνει λόγο η διεθνής οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA, που αφορά στην άμεση ευθύνη του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας για τα ακραία βασανιστήρια ζώων με τρομακτικούς πόνους, μεταξύ των οποίων κατσίκες, γίδες, γουρούνια, μαϊμούδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οργάνωση, κάθε χρόνο χιλιάδες ζωντανά ζώα πυροβολούνται, πλήττονται με αιχμηρά όργανα, διαμελίζονται, καίγονται και δηλητηριάζονται σε στρατιωτικές ασκήσεις. Πρόκειται για ασκήσεις εκπαίδευσης για τραυματισμούς, κάτω από την άστοχη αντίληψη ότι παρόμοιες αγριότητες θα προετοιμάσουν τα κατάλληλα φάρμακα για τους τραυματισμούς του πεζικού στα πεδία των μαχών. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εναλλακτικοί αποτελεσματικοί τρόποι για τέτοιες εξασκήσεις και χωρίς τους βασανισμούς των ζώων, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να βασανίζει και να σκοτώνει αμέτρητα ζώα με απαράδεκτους τρόπους, όπως να τρυπάει με αιχμηρά αντικείμενα και να ανοίγει ζωντανά τις αίγες και να τις ακρωτηριάζει.

Στη Χαβάη, για τους στρατιωτικές αυτές ασκήσεις, γουρουνάκια πυροβολούνται, ακρωτηριάζονται και δολοφονούνται , αφού έχουν ταλαιπωρηθεί σε ταξίδια 5 ημερών στοιβαγμένα σε φορτία μέσα σε πλοία.

Η PETA επισημαίνει στην ιστοσελίδα της ότι όλα αυτά μπορούν και πρέπει να σταματήσουν, ενώ καλούν όσους ενδιαφέρονται να υπογράψουν διαδικτυακά την ειδική έκκληση της οργάνωσης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, να εκδώσει διαταγή αντικατάστασης αυτών των μεθόδων του στρατού με άλλες εναλλακτικές και περισσότερο αποτελεσματικές.(www.peta.org/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: