Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ!

ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΒΟΡΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Βαρετός και ο δεύτερος ημιτελικός της φετινής Eurovision, με τα ντουέτα και τις μπαλάντες να έχουν την τιμητική τους. Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι φέτος προέρχονταν από το The Voice της χώρας τους και η αλήθεια είναι πως όλοι είχαν υπέροχες φωνές.

Την αρχή του δεύτερου ημιτελικού έκανε η Λιθουανία, με ένα γλυκανάλατο τραγούδι, όπου οι δυο ερμηνευτές προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν, μιας και φιλήθηκαν στο στόμα, στα μέσα του τραγουδιού και φαίνεται πως τα κατάφεραν, αφού πέρασαν στον τελικό.

Ακολούθησε η μελωδική μπαλάντα της Ιρλανδίας, όπου λόγω… πιάνου, δεν υπήρξε σκηνική παρουσία από την ερμηνεύτρια και φυσικά ούτε εισιτήριο για τον τελικό. Το Σαν Μαρίνα εξέπληξε ευχάριστα, καθώς το ντουέτο λειτούργησε άψογα, σε μια σκηνή όπου ο φωτισμός και η σκηνοθεσία ήταν σαφώς υπέρ τους, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Με… υπογραφή Ζέλικο το τραγούδι του Μαυροβουνίου, το όποιο- όπως και πέρσι- κινήθηκε στις μελωδίες της περιοχής. Μοναδικό άκουσμα το βιολί και καλή η ερμηνεία του ερμηνευτή, θα το δούμε ξανά στον τελικό του Σαββάτου.

Δυνατή και η ερμηνεία της Μάλτας, με την ιδιαίτερη φωνή της τραγουδίστριας που ξεσήκωσε το στάδιο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, την παράσταση κέρδισε η Νορβηγία, με το υπέροχο τραγούδι της, με ένα δυνατό ντουέτο με μοναδικές φωνές και ένα τραγούδι που στοχεύει πολύ ψηλά στον τελικό.

Αδιάφορη- ακόμα μια φορά- η Πορτογαλία, ενώ η Τσεχία που επέστρεψε μετά από χρόνια στο Διαγωνισμό, επέλεξε- και αυτή- ένα δυνατό ντουέτο, με πολύ δυνατή ερμηνεία. Άστοχη στιγμή, όταν η εκπρόσωπος της χώρας, λίγο πριν το τέλος του τραγουδιού έβγαλε τα… παπούτσια της! Και οι δύο χώρες εκτός.

Το πιο ρυθμικό τραγούδι της φετινής Eurovision αναμφισβήτητα ήταν του Ισραήλ, με τον ερμηνευτή να μην βγάζει τα παπούτσια του, αλλά να βάζει σε αυτά…. Φτερά και να πετάει για τελικό!

Κι αν το Ισραήλ είχε το πιο ρυθμικό τραγούδι, η Λετονία είχε το πιο ιδιαίτερο μιας και δεν υπήρχε καθόλου ρυθμός σε αυτό που ερμήνευσε η εκπρόσωπός της, η οποία κατάγεται από την Μπουργκίνα Φάσο, γεγονός όμως που της έδωσε το εισιτήριο.

Το Αζερμπαϊτζάν είχε φοβερή σκηνοθεσία και χορευτικό και φυσικά τα κατάφερε, ενώ η Ισλανδία με μια χαριτωμένη ερμηνεύτρια, χωρίς όμως τίποτα το ιδιαίτερο, θα επιστρέψει πίσω.

Αμέσως μετά ακολούθησε το μεγάλο φαβορί του δεύτερου ημιτελικού (και γενικά της φετινής Eurovision). Η Σουηδία ξεσήκωσε τους euro-fans και φυσικά η σκηνοθεσία του τραγουδιού έδειξε ακόμα μια φορά πόσο μπροστά είναι η Σουηδία σε αυτά τα πράγματα. Μία από τις πρώτες θέσεις του τελικύ δικαιωματικά αξίζει στην Σουηδία.

Σέξι η εμφάνιση της Ελβετίας και ωραία τα εφέ, αλλά ως εκεί. Μετά ακολούθησε η… σεμνή παρουσία της Κύπρου, με τον Γιάννη Καραγιάννη να ερμηνεύει υπέροχα το μελωδικό κομμάτι, με την υπέροχη μουσική, με αποτέλεσμα να ψηφιστεί από τους απανταχού euro-fans και να πάρει κι αυτός μια θέση στον τελικό!

Με τα… ακουστικά στα αυτιά βγήκε στη σκηνή της Eurovision η εκπρόσωπος της Σλοβενίας και το τραγούδι της καταχειροκροτήθηκε από όσους βρίσκονταν στο στάδιο. Το ίδιο και η εκπρόσωπος της Πολωνίας, η οποία ερμήνευσε το κομμάτι της από αναπηρικό καροτσάκι, μιας και είναι ανάπηρη. Και τις δύο παραπάνω συμμετοχές θα έχουμε την ευκαιρία να τις ακούσουμε και στον τελικό!

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ:
Τα μεγάλα φαβορί: Σουηδία και Νορβηγία
Οι χώρες που ήταν σίγουρο πως θα περάσουν: Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Ισραήλ, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβενία
Η έκπληξη της βραδιάς: Πολωνία
Το απόλυτο αουτσάιντερ: Κύπρος

ΟΙ 7 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ:
Δεν τα κατάφερε, όπως αναμενόταν: Ιρλανδία
Ήταν σίγουρο πως δεν θα περάσουν: Σαν Μαρίνο, Πορτογαλία, Ελβετία
Ήταν στο όριο να περάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν: Μάλτα, Τσεχία, Ισλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια: