Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ 60ΗΣ EUROVISION ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ
Στο κατάμεστο στάδιο Wiener Stadthalle -ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης- πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν λίγο ο Α’ Ημιτελικός της 60ης Eurovision, στην Βιέννη της Αυστρίας, με την περσινή νικήτρια Conchita να ανοίγει τη βραδιά, τραγουδώντας την περσινή της επιτυχία Rise Like A Phoenix με τη συνοδεία πολυπληθούς ορχήστρας.

Φέτος, οι συμμετοχές του Α’ Ημιτελικού ήταν χλιαρές έως αδιάφορες, ενώ η σκηνοθεσία της βραδιάς απελπιστική, μιας και ο σκηνοθέτης προτίμησε τα μακρινά πλάνα (για να αναδείξει τη σκηνή), με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι τηλεθεατές να παρατηρήσουν καλά τους ερμηνευτές. Από την άλλη, όλοι οι διαγωνιζόμενοι φέτος ήταν κακοντυμένοι, ενώ πολλοί από αυτούς δεν μπόρεσαν να κρύψουν το άγχος τους πάνω στην σκηνή.

Η παρουσίαση από τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Μαρία Κοζάκου ακόμα μια φορά ήταν εξαιρετική και τα σχόλιά τους πραγματικά πολύ έξυπνα και ενδιαφέρον!

Πρώτη στην σκηνή εμφανίστηκε η Μολδαβία, με τον ερμηνευτή της να σκίζει τα ρούχα του και να εμφανίζει το καλοσχηματισμένο κορμί του, προς χάριν των ψήφων, που ποτέ όμως δυστυχώς δεν πήρε…

Συμβολικό το τραγούδι της Αρμενίας, το οποίο ερμήνευσαν πέντε άτομα από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη, συν την βασική ερμηνεύτρια που κατάγεται από την Αρμενία, ωστόσο δεν άξιζε να περάσει στον τελικό.

Ωραία η σκηνοθεσία του Βελγίου, μουντό όμως το ασπρόμαυρο φόντο, που δεν αναδείκνυε τον ερμηνευτή και την ομάδα του, αντιθέτως η Ολλανδία είχε μια εξαιρετική παρουσία και η ερμηνεύτρια ήταν μοναδική, ωστόσο δυστυχώς δεν τα κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο του τελικού…

Ούτε η Φιλανδία τα κατάφερε, παρόλο που συγκίνησε το συγκρότημα, τα μέλη του οποίου είναι αυτιστικά και έχουν σύνδρομο Down.

Ακολούθησε η Ελλάδα και η δυνατή ερμηνεία της Μαρίας Έλενας Κυριακού και το τραγούδι One Last Breath, η οποία καθήλωσε την Ευρώπη με την εξαιρετική της εμφάνιση, παρόλο που τα μακρινά πλάνα του σκηνοθέτη μάς στέρησαν να την παρακολουθήσουμε καλύτερα. Δικαίως όμως επίσης θεωρήθηκε η πιο σέξι παρουσία του Α’ Ημιτελικού της Eurovision 

Η Εσθονία ήταν εξαιρετική. Ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού (το άλλο είναι η Ιταλία) πραγματικά καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στο στάδιο, ενώ όλοι σχολιάζουν την πολύ καλή δουλειά του σκηνοθέτη κυρίως σε αυτή τη συμμετοχή.

Η FYROM είχε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία, ωστόσο δεν τα κατάφερε, ενώ η Σερβία κατάφερε και αποτέλεσε την έκπληξη του Α’ Ημιτελικού, καθώς ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ! Δυνατό κομμάτι, ερμηνευμένο από μια πληθωρική ερμηνεύτρια!

Μονότονο, άτονο, αδιάφορο το τραγούδι της Ουγγαρίας, παρόλο που πέρασε στον τελικό (κυρίως λόγω του κοινωνικού του μηνύματος), με την εκπρόσωπό της να δείχνει αμήχανη και αγχωμένη πάνω στη σκηνή.

Η Λευκορωσία αν και ήταν καλή, λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και λόγω του φιλορώσου Προέδρου της, ήταν γεγονός (όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια) πως δεν θα τα κατάφερνε να περάσει στον τελικό, αντιθέτως η φίλη της Ρωσία που ακολουθούσε αμέσως μετά κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη βραδιά του Σαββάτου, με την Polina παρόλο που ήταν πολύ συγκινημένη, να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση, η οποία και καταχειροκροτήθηκε.

Ξεσηκωτικό και χαρούμενο το τραγούδι της Δανίας, το οποίο όμως δεν ενθουσίασε τους Euro-fans, ενώ η Αλβανία, όπως ήταν αναμενόμενο, πέρασε στον τελικό της Eurovision. Το ίδιο και η Ρουμανία, εξαιτίας του συγκινητικού μηνύματος που έστελνε το τραγούδι.

Τη βραδιά έκλεισε η Γεωργία, με την έντονη σκηνική παρουσία της ερμηνεύτριας, που στάθηκε και αιτία για να πάρει τους ψήφους που απαιτούνταν, ώστε να τη δούμε στον τελικό του Σαββάτου.

ΟΙ 10 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ:
Το μεγάλο φαβορί: Εσθονία
Οι χώρες 6 που ήταν σίγουρο πως θα περάσουν: Βέλγιο, Ελλάδα, Ρωσία, Αλβανία, Ρουμανία, Γεωργία
Οι εκπλήξεις της βραδιάς: Αρμενία και Ουγγαρία
Το απόλυτο αουτσάιντερ: Σερβία

ΟΙ 6 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ:
Δεν τα κατάφερε, όπως αναμενόταν: Ολλανδία
Ήταν σίγουρο πως ΔΕΝ θα περάσουν στον τελικό: Μολδαβία, FYROM, Δανία
Ήταν στον όριο να περάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν: Φιλανδία, Λευκορωσία

 
Επτά χώρες που πέρασαν στον τελικό, κατάφερε φέτος να προβλέψει το rantar, σε έναν ημιτελικό, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ο πιο αμφίρροπος όλων των εποχών.

Την Πέμπτη, λίγο πριν την έναρξη του Β’ Ημιτελικού, το rantar πάλι θα κάνει τις προβλέψεις του και πρώτο θα σας ανακοινώσει ποιοι είναι πιο πιθανό να πάρουν ένα από τα δέκα πολυπόθητα εισιτήρια του τελικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: