Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

60Η EUROVISION 2015: ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ
Επτά θα είναι φέτος οι χώρες που θα περάσουν κατευθείαν στον τελικό, μετά και την «επετειακή» συμμετοχή της Αυστραλίας, για τα 60χρονα της Eurovision. Μεγάλο φαβορί μεταξύ των επτά αυτών κρατών, αλλά και γενικά του φετινού διαγωνισμού η Ιταλία, η οποία και ευελπιστεί του χρόνου να φιλοξενήσει το διαγωνισμό.
Ας δούμε αναλυτικά τις συμμετοχές αυτών των κρατών.

ΟΙ BIG 7
Η νεοεμφανιζόμενη Αυστραλία στέλνει για πρώτη φορά στο διαγωνισμό ένα ρυθμικό τραγούδι, το οποίο όμως δεν κινείται στους ρυθμούς των… Eurofans. Να θυμίσουμε πως η Αυστραλία είναι η έκπληξη της φετινού διαγωνισμού, για να γιορτάσει τα 60 της χρόνια, καθώς ο θεσμός της Eurovision τυγχάνει τεράστιας απήχησης στην μακρινή ήπειρο. Αν φέτος καταφέρει να κερδίσει η Αυστραλία, ο διαγωνισμός δεν θα γίνει εκεί του χρόνου, αλλά σε μια ευρωπαϊκή πόλη, την οποία θα επιλέξει η EBU.

Το συγκρότημα Makemakes θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στον 60ο Διαγωνισμό της Eurovision. Η οικοδέσποινα δεν φαίνεται να ενθουσίασε τους Euro-fans με την επιλογή της και όπως φαίνεται το μόνο που τη σώζει είναι ότι εμφανίζεται απευθείας στον τελικό!

Με ένα τραγούδι που μιλάει για τον πόλεμο πάει στον τελικό της Eurovision φέτος η Γαλλία. Κλασική μπαλάντα, η οποία ίσως καταφέρει να κάνει τη διαφορά λόγω κυρίως του κοινωνικού μηνύματός της.

Ο φετινός διαγωνισμός για την επιλογή του τραγουδιού στη Γερμανία τα είχε όλα. Καταρχήν η παρουσιάστρια εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική με την Ελλάδα, τη θέση της οποίας αμφισβήτησε μέσα στην Ευρώπη. Έπειτα, παρόλο που άλλος κέρδισε στο διαγωνισμό, τελικά άλλη θα πάει!!! Ο Andreas Kummert που κέρδισε δήλωσε αμέσως αδυναμία (θέλει λέει να προετοιμαστεί καλύτερα για κάποια άλλη χρονιά…), οπότε η δεύτερη σε ψήφους Ann Sophie θα ταξιδεύσει για τη Βιέννη, με ένα αδιάφορο τραγούδι, το οποίο αναμένεται να πιάσει… πάτο!

Με το συγκρότημα Electro Velvet πάει στη Βιέννη το Ηνωμένο Βασίλειο. Αδιάφορο τραγούδι, άλλης εποχής, δύσκολα θα ξεχωρίσει τη βραδιά του τελικού.

«Ξημέρωμα» λέγεται το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Amanecer για λογαριασμό της Ισπανίας στον τελικό της Eurovision. Πολύ δυνατό τραγούδι, με ωραία μουσική, σίγουρα θα βρεθεί υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.  

Η Ιταλία φέτος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη της Eurovision. Το συγκρότημα IL VOLO με το συγκλονιστικό τραγούδι Grande Amore θεωρείται σίγουρο πως θα κατακτήσει την πρώτη θέση και ήδη όλα τα γραφεία στοιχημάτων την εμφανίζουν ως το απόλυτο φαβορί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: