Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

60Η EUROVISION 2015: ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ Β΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Επικράτηση της Μεσογειακής Συμμαχίας έχουμε στον Β’ Ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου, με τη συμμετοχή και της Κύπρου (εμφανίζεται στο δεύτερο μισό). Δυστυχώς όμως η Κύπρος μας δεν φαίνεται να τα καταφέρνει και πολλοί είναι αυτοί που λένε μάλιστα πως θα τερματίσει και τελευταία στον Ημιτελικό της Πέμπτης, ενώ ως τα μεγάλα φαβορί εκείνης της βραδιάς εμφανίζονται η Σουηδία και η Νορβηγία.
Ας δούμε όμως αναλυτικά όλες τις συμμετοχές:

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Η 16χρονη Molly θα προσπαθήσει να φέρει την όγδοη νίκη της Ιρλανδίας στην Eurovision, «Παίζοντας με τους αριθμούς», όπως λέγεται και το τραγούδι της. Μελωδική μπαλάντα, που φαίνεται τελικά να τα καταφέρνει και να περνάει στον τελικό.

Ντουέτο στέλνει η Λιθουανία στη Βιέννη, ελπίζοντας να καταφέρει να περάσει στον τελικό. Τα ντουέτα είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους Euro-fan, οπότε μια θέση στη βραδιά του Σαββάτου σίγουρα τους ανήκει! Ωραία σκηνή το φιλί στο στόμα που ανταλλάσουν οι δύο ερμηνευτές για χάρη του… τραγουδιού!

Η Amber θα εκπροσωπήσει την Μάλτα στην Βιέννη, με το τραγούδι Warrior (ίδιος τίτλος με το τραγούδι της φετινής συμμετοχής της Γεωργίας) και όπως όλα δείχνουν θα περάσει με άνεση στον φετινό τελικό. Ξεχωριστό άκουσμα, ωραία σκηνική παρουσία, ένα τραγούδι που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Eurofans!

Το Μαυροβούνιο φέτος εκπροσωπείται στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision από τον Knez και το τραγούδι Adio, το οποίο είναι μια σύνθεση του Željko Joksimović (Σερβία/Μαυροβούνιο 2004, Βοσνία 2006, Σερβία 2008 και 2012). Ωραίο τραγούδι, έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στον τελικό, ωστόσο στερείται συμμαχιών.

Υπέροχο το ντουέτο που στέλνει φέτος η Νορβηγία στο διαγωνισμό. Σίγουρα θα ξεχωρίσει στον τελικό, καθώς είναι βέβαιο πως θα περάσει στην τελική φάση. Το τραγούδι είναι μπαλάντα και οι ερμηνείες μοναδικές.

Αδιάφορη και φέτος η συμμετοχή της Πορτογαλίας, με ένα μελωδικό τραγούδι, το οποίο όμως δύσκολα να περάσει στον τελικό.

Σαν τραγούδι από… ταινία τρόμου, η συμμετοχή του Σαν Μαρίνου είναι λίγο δύσκολο να καταφέρει να δει τελικό.

Δυνατό ντουέτο φέτος για την Τσεχία στην Eurovision, η οποία επιστρέφει μετά από 5 χρόνια απουσίας από το διαγωνισμό και όπως φαίνεται το εισιτήριο για τον τελικό είναι δεδομένο.

Μπαλάντα στέλνει και το Αζερμπαϊτζάν στη Βιέννη, με στόχο να περάσει στον τελικό. Ο ερμηνευτής είναι παλιός γνώριμος στη Eurovision, καθώς είχε συμμετάσχει και το 2008, και όπως φαίνεται θα τα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την βραδιά του τελικού.

Η Mélanie René θα διεκδικήσει φέτος για την Ελβετία την πρόκριση για τον τελικό, κάτι που φαίνεται να τα καταφέρνει, καθώς το τραγούδι της είναι ιδιαίτερο και η ροκ εμφάνιση της ερμηνεύτριας αρκετά εντυπωσιακή.

Αντιγραφή της Emmelie που κέρδισε το διαγωνισμό για λογαριασμό της Δανίας, στέλνει η Ισλανδία, με μια χαριτωμένη ξυπόλητη ερμηνεύτρια να μονοπωλεί στην σκηνή, ερμηνεύοντας το Unbroken. Συνήθως οι αντιγραφές στην Eurovision δεν έχουν καλή τύχη, παρόλο που το συγκεκριμένο τραγούδι αρέσει αρκετά στους Euro-fans.

Ένα «χρυσό αγόρι» στέλνει στη Βιέννη το Ισραήλ, ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι ο Nadav. Πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει να περάσει στον τελικό, καθώς το τραγούδι του έχει πολλά oriental στοιχεία.

Επιστρέφει φέτος η Κύπρος στο διαγωνισμό και ο Γιάννης Καραγιάννης θα προσπαθήσει με το τραγούδι One Thing I Should Have Done να κερδίσει μια θέση στον τελικό της Eurovision. Ωστόσο, φαίνεται να μην τα καταφέρνει, καθώς η συμμετοχή της Κύπρου βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των Eurofans… Μόνη ελπίδα; Αν ενεργοποιηθεί η Συμμαχία των Μεσογειακών χωρών, που κυριαρχούν στον Β’ Ημιτελικό.

Η εντυπωσιακή Aminata εκπροσωπεί τη Λετονία στην φετινή Eurovision, με ένα πρωτότυπο τραγούδι, το οποίο πιθανότατα λόγω του μοναδικού ακούσματός του να περάσει στον τελικό, παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Αδιάφορη η φετινή συμμετοχή της Πολωνίας (αν θυμηθούμε τις σέξυ ερμηνεύτριες της περσινής συμμετοχής!!!), με ένα ήρεμο τραγούδι, το οποίο δύσκολα θα προκριθεί στον τελικό.

Πολύ ιδιαίτερη η ερμηνεία της Maraaya, που θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στην 60η Eurovision, με το τραγούδι Here for You. Το εισιτήριο για τον τελικό θεωρείται δεδομένο, ενώ το τραγούδι της φαίνεται να έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Euro-fans.

Μέσω του Melodifestivalen επέλεξε και φέτος η Σουηδία τον εκπρόσωπό της για την Eurovision.  Μεγάλος νικητής ο Måns Zelmerlöw με το τραγούδι Heroes, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα περάσει με άνεση στον τελικό.

OΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Στον Β’ Ημιτελικό είναι πιο δύσκολο νας προβλέψουμε ποιες χώρες θα περάσουν στον τελικό, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε δύο εκπλήξεις ως προς τις χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για τη βραδιά του Σαββάτου. Σίγουρες για τον τελικό θεωρούνται οχτώ χώρες. Αυτές είναι: Σουηδία, Νορβηγία, Μάλτα, Ιρλανδία, Τσεχία, Λιθουανία, Σλοβενία, Αζερμπαϊτζάν. Οι άλλες δύο κατά πάσα πιθανότητα είναι οι: Ισλανδία και Ελβετία. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση αυτές να μην τα καταφέρουν και στη θέση τους να δούμε το Μαυροβούνιο και τη Λετονία.
Εκτός μένουν σίγουρα: Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Κύπρος, Ισραήλ, Πολωνία

Να υπενθυμίσουμε πως στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν και οι εξής χώρες του τελικού: Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Αυστραλία, που τιμητικά ψηφίζει και στον Α’ Ημιτελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: