Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΦΑΡΑΤΖ

ΑΦΩΝΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ
Έπρεπε η χώρα μας να αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε., για να βρεθεί κάποιος να πει την αλήθεια κατάμουτρα στον πρωθυπουργό μας Αντώνη Σαμαρά. Όχι βέβαια πως ο ίδιος δεν την γνωρίζει, αλλά δεν περίμενε ποτέ πως θα βρισκόταν ένας Άγγλος ευρωβουλευτής και αρχηγός του κόμματος για την Ανεξαρτησία της Μεγάλης Βρετανίας, ο Νάιτζελ Φάρατζ, να του μιλήσει έτσι μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

 Ο κύριος Φάρατζ λοιπόν του είπε λίγο- πολύ πως στην Ελλάδα πλέον δεν υφίσταται η Δημοκρατία, μιας και η διακυβέρνηση της χώρας μας πέρασε στα χέρια της Τρόικα, με αντάλλαγμα να μην χρεοκοπήσουμε στα… φανερά τουλάχιστον, μιας και ήδη βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη χρεοκοπία εδώ και 6 χρόνια.

 

Ζήτησε μάλιστα ο κύριος Φάρατζ από τον Αντώνη Σαμαρά να μετονομάσει το κόμμα του από Νέα Δημοκρατία σε ΜΗ Δημοκρατία και του θύμισε πως μέσα σε 48 ώρες οι Τροϊκανοί άλλαξαν τον Γιώργο Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, όταν αυτός μίλησε για δημοψήφισμα.

 Αμήχανος ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, προτίμησε να μην απαντήσει αμέσως, αλλά να εκδώσει η πρωθυπουργία αργότερα μια οργισμένη απάντηση, με την οποία φυσικά κατέκριναν τη στάση του Βρετανού ευρωβουλευτή. Οργισμένη ήταν και η στάση των ΜΜΕ και κάποιων δημοσιογραφίσκων, οι οποίοι το έπαιξαν θιγμένοι από τη στάση του. Αλήθεια όμως, γιατί; Αυτά εξάλλου δεν λένε καθημερινά και οι ίδιοι από τα δελτία τους; Ή δεν θέλουν να χάσουν την «αποκλειστικότητα» των λόγων; Το παίζουν πατριώτες, τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης; Αυτοί που ευθύνονται κατά το ήμισυ για την κατάντια της χώρα μας, όταν επιμελώς έκρυβαν τα πολιτικά σκάνδαλα που σήμερα αναγκαστικά ξεσκεπάζονται, για να καλύψουν όλους αυτούς που εξαγόραζαν τη σιωπή τους με οποιοδήποτε αντάλλαγμα!

 
Ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε την αλήθεια. Μια αλήθεια που πληγώνει. Μίλησε για μια κατάσταση που οι Έλληνες πολιτικοί γνώριζαν χρόνια πριν, αλλά δεν μας αποκάλυπταν (να θυμίσω μόνο την Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, η οποία ως Πρόεδρος της Βουλής την προ- μνημονίου εποχή, είχε σπεύσει να πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη να χάσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας»…).

 
Η χώρα μας έχει γίνει ο περίγελος της Ευρώπης. Κυρίως γιατί οι Έλληνες παθητικά ακούνε τους πολιτικούς τους να τους αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα και αρνούνται να σηκωθούνε από τον καναπέ τους. Η στάση μας αυτή είναι που δεν διώχνει την Τρόικα από την χώρα μας, αντιθέτως τους αφήνουμε να τρώνε τα σωθικά της.

 
Αυτός είναι και ο λόγος που πάντοτε θα βρίσκονται κάποιοι άλλοι, όπως ο κύριος Φάρατζ να μιλάνε για εμάς. Να μας υποστηρίζουν και εμείς να τους θεωρούμε εχθρούς μας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: