Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 59Η EUROVISION!

36 ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ!
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την 59η Eurovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος το Μάιο στην Κοπεγχάγη της Δανίας, για τρίτη φορά στην Ιστορία του θεσμού. Χθες ανακοινώθηκαν και οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό (36 στον αριθμό), με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κύπρο και την Κροατία να απέχουν, ενώ η Πορτογαλία επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας, καθώς και η Πολωνία, μετά από απουσία δύο ετών.

 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα τελευταία οχτώ χρόνια (αρχή της οικονομικής κρίσης), φέτος θα είναι η τέταρτη φορά που ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε σκανδιναβική χώρα. Και αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο, μιας και η EBU προτρέπει όλες τις χώρες να ψηφίζουν τις αποστολές των κρατών που η οικονομία τους βρίσκεται σε καλό επίπεδο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στη διοργάνωση της Eurovision. Και αν αυτό για κάποιους δεν είναι αντικειμενικό, να πούμε πως πολλές χώρες ζητάνε από μόνες τους να μην βγουν πρώτες, μιας και ξέρουν πως δεν έχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν Eurovision, ωστόσο ελπίζουν σε μια αξιοπρεπή παρουσία και μια καλή θέση, όχι όμως της πρώτης.

 
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η Ελλάδα, η οποία δεν θέλει στο σύντομο μέλλον να ξαναδεί πρωτιά, λόγω της δινής οικονομικής της κατάστασης, από την άλλη όμως θέλει να δείξει σε όλη την Ευρώπη πως είναι παρούσα και μπορεί να διεκδικήσει μια καλή θέση μέσα στην τελική δεκάδα.

 
Στο μεταξύ, η έκπληξη έρχεται από την μακρινή Σουηδία, με τα χρώματα της οποίας θα προσπαθήσει να διαγωνιστεί φέτος η δικιά μας Έλενα Παπαρίζου, περνώντας όμως πρώτα τον σκόπελο των τοπικών ημιτελικών. Το τραγούδι της “Survivor” έρχεται τρίτο στις προτιμήσεις των Σουηδών, εμείς ωστόσο της ευχόμαστε τα καλύτερα! Τώρα, όσον αφορά την Ελλάδα, η επιλογή του Κώστα Μαρτάκη φαντάζει η πιο ιδανική, το αποτέλεσμα όμως θα το ξέρουμε σε έναν μήνα, όταν θα γίνει και η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει , σε μια βραδιά που όπως φαίνεται θα παρουσιάσει για ακόμα μια φορά η Δέσποινα Βανδή με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: