Κυριακή 27 Μαΐου 2012

EUROVISION 2012: ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ, Η ΣΟΥΗΔΙΑ!

ΣΤΗΝ 16Η ΘΕΣΗ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΣΤΗΝ 17Η Η ΕΛΛΑΔΑ
Με το απόλυτο φαβορί, τη Σουηδία, και την υπέροχη ερμηνεία της Loreen στο με ελληνικό τίτλο τραγούδι της Euphoria να κερδίζει στον τελικό του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε ο 57ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision.

Σε μια διοργάνωση άκρως επιτυχημένη, αλλά από πολλούς αρνητικά σχολιασμένη, λόγω του πολιτικού καθεστώτος που επικρατεί στο Αζερμπαϊτζάν, συνολικά 42 χώρες διαγωνίστηκαν, με τις 20 να περνάνε στον τελικό από τους δύο ημιτελικούς, τις 5 να περνάνε αυτομάτως στο διαγωνισμό, μιας και συνεισφέρουν σε αυτόν οικονομικά περισσότερο από τις υπόλοιπες, αλλά και της διοργανώτριας χώρας, με αποτέλεσμα ο φετινός τελικός να έχει τις περισσότερες συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλο στον παρελθόν.

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ… ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Η Ελλάδα, αν και στην αρχή της ψηφοφορίας βρέθηκε στην πρώτη θέση, δεν κατάφερε να κρατηθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και τελικά κατετάγη 17η, μια θέση κάτω από την Κύπρο. Την χώρα μας ψήφισαν μόλις 15 χώρες, με την Κύπρο και την Αλβανία να της δίνουν το πολυπόθητο 12αρι. Οχτώ βαθμούς μας έδωσε η Ρουμανία και 5 το Αζερμπαϊτζάν και η Ουκρανία.

Η Κύπρος- αν και μέσα στα φαβορί- λόγω μη συμμαχιών τελικά δεν τα κατάφερε και κατετάγη 16η, ωστόσο πήρε δύο 12αρια, ένα από την Ελλάδα και ένα από την Σουηδία, τη νικήτρια χώρα του διαγωνισμού.

Το περισσότερο χειροκρότημα εισέπραξαν οι συμμετοχές της Αλβανίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας και φυσικά της Σουηδίας, ενώ η Κύπρος στην αρχή του κομματιού αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα με τον ήχο, γεγονός που ίσως και να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική ψηφοφορία.

Η FYROM οργάνωσε μια ισχυρή προπαγάνδα κατά της χώρας μας- παρά τις αυστηρές συστάσεις της EBU- στα πλαίσια του γενικότερου εκνευρισμού απέναντί μας, επειδή δεν προσκλήθηκε να ενταχθεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ, μιας και η επίλυση του ονόματος με την Ελλάδα πρέπει να προηγηθεί. Έτσι, επιδίωξε- και σε ένα βαθμό το πέτυχε- να ακούγεται αρκετά συχνά το όνομα «Μακεδονία», τόσο από την ίδια την τραγουδίστρια, όσο και από τους παρουσιαστές των υπολοίπων χωρών που ψήφιζαν. Αναμένεται να δούμε τώρα πως- και αν- θα αντιδράσει η EBU…

Η Δανία τέλος, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ η εμφάνιση της τραγουδίστριας λέγεται πως της στοίχισε μια καλύτερη θέση στην γενική κατάταξη.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Η Σουηδία από την αρχή πήρε το προβάδισμα και δεν είναι τυχαίο πως πραγματοποίησε και ρεκόρ σε 12αρια στην 57χρονη ιστορία της Eurovision. 18 στο σύνολο, ανάμεσα σε 42 χώρες. Αναλυτικότερα τώρα:
1.)    ΣΟΥΗΔΙΑ= 372: Το απόλυτο φαβορί, από τη στιγμή που προκρίθηκε στη Σουηδία, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα τραγούδια. Υπέροχη η ερμηνεία της Loreen, αλλά και το όλο concept του κομματιού, το οποίο αγαπήθηκε αμέσως από όλους τους Euro-fan. Δεν είναι τυχαίο πως στα γραφεία στοιχημάτων φιγουράριζε πάντοτε στην πρώτη θέση.
2.)    ΡΩΣΙΑ= 259: Οι υπέροχες γριούλες από μακρινό βορρά κατάφεραν και έκλεψαν τις καρδιές των απανταχού euro-fan! Και παρόλο που πήραν μόνο ένα 12αρι, σκαρφάλωσαν στην δεύτερη θέση, μιας και τις ψήφισε στο σύνολο της η Ευρώπη!
3.)    ΣΕΡΒΙΑ= 214: Ο μεγάλος ηττημένος του φετινού διαγωνισμού δεν είναι άλλος από τον Zelijko, ο οποίος μάταια ήλπιζε σε μια νίκη. Πίστευε πως η Ευρώπη του το χρωστάει, μετά τη δεύτερη θέση που είχε καταλάβει πριν χρόνια στο διαγωνισμό, αλλά αυτή του χάρισε μόνο τέσσερα 12αρια…
4.)    ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ= 150: Η διοργανώτρια χώρα τα πήγε περίφημα και απέσπασε στον τελικό τέσσερα 12αρια. Υπέροχη μπαλάντα, πολύ ωραία ερμηνεία.
5.)    ΑΛΒΑΝΙΑ= 146: Η Μεγάλη έκπληξη της φετινής Eurovision! Η γειτονική χώρα εδώ και χρόνια επιζητούσε μια καλή θέση στο διαγωνισμό και ήρθε φέτος με τη δυνατή ερμηνεία της Rona. Τα τέσσερα 12αρια που πήρε την δικαίωσαν!
6.)    ΕΣΘΟΝΙΑ= 120: Η Εσθονία τα τελευταία χρόνια καταφέρνει και φιγουράρει μέσα στην τελική 10αδα του διαγωνισμού. Έτσι και φέτος αν και καμία χώρα δεν της έδωσε το πολυπόθητο 12αρι…
7.)    ΤΟΥΡΚΙΑ= 112: Οι ισχυρές συμμαχίες της Τουρκίας- που τα τελευταία χρόνια την ευνοούν πολύ στο διαγωνισμό- την κατέταξαν στην 7η θέση του τελικού πίνακα, ενώ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος- αντάλλαξε 12αρι με το Αζερμπαϊτζάν.
8.)    ΓΕΡΜΑΝΙΑ= 110: Ωραίο ήσυχο τραγουδάκι, από έναν συμπαθητικό νέο ερμηνευτή, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει κανένα 12αρι…
9.)    ΙΤΑΛΙΑ= 101: Η μεγάλη συμπάθεια των euro- fan! Κανένα 12αρι, αλλά πολλές ψήφοι από αρκετές χώρες.
10.) ΙΣΠΑΝΙΑ= 97: Και τη δυνατή δεκάδα του φετινού διαγωνισμού κλείνει η Ισπανία, με την Pastora σε πολύ καλή φόρμα να ξεσηκώνει το κοινό που την παρακολουθεί, ασχέτως αν πήρε μόνο ένα 12αρι κι αυτό από τη γείτονα Πορτογαλία…

Ακολούθησαν: 11) Μολδαβία, 12) Ρουμανία, 13) FYROM, 14) Λιθουανία, 15) Ουκρανία, 16) Κύπρος, 17) Ελλάδα, 18) Βοσνία, 19)Ιρλανδία, 20) Ισλανδία, 21) Μάλτα, 22) Γαλλία, 23) Δανία, 24) Ουγγαρία, 25) Ηνωμένο Βασίλειο, 26) Νορβηγία

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ RANTAR
Το RANTAR όπως κάθε χρόνο πραγματοποιεί δική του ψηφοφορία μεταξύ των μελών του για την ανάδειξη του νικητή στην τελική βραδιά. Η δική μας δεκάδα λοιπόν είναι η εξής:

12- ΣΟΥΗΔΙΑ
10- ΔΑΝΙΑ
8- ΚΥΠΡΟΣ
7- ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
6- ΡΩΣΙΑ
5- ΝΟΡΒΗΓΙΑ
4- ΟΥΓΓΑΡΙΑ
3- ΙΤΑΛΙΑ
2- FYROM
1- ΙΣΛΑΝΔΙΑ

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΡΤ)
Αναλυτικά οι ψήφοι που έδωσε η χώρα μας στον 57ο Διαγωνισμό της Eurovision.
12- Κύπρος, 10- Αλβανία, 8- Σερβία, 7- Ρουμανία, 6- Σουηδία, 5- Αζερμπαϊτζάν, 4- Ρωσία, 3- Ιταλία, 2- Μολδαβία, 1- Ουκρανία.

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Στον πρώτο ημιτελικό πρώτη τερμάτισε η Ρωσία, δεύτερη η Αλβανία και τρίτη η Ρουμανία. Ακολούθησε η Ελλάδα, η Μολδαβία και η Ιρλανδία, ενώ την δεκάδα του τελικού έκλεισαν οι Κύπρος, Ισλανδία, Δανία και Ουγγαρία.

Στον δεύτερο ημιτελικό πρώτη και με διαφορά ήρθε η Σουηδία και ακολούθησε η Σερβία και η Λιθουανία. Την πεντάδα έκλεισαν η Εσθονία και η Τουρκία, ενώ ακολούθησαν Βοσνία, Μάλτα, Ουκρανία, FYROM και Νορβηγία (παρόλο που ισοβάθμησε με τη Βουλγαρία, αλλά ψηφίστηκε από περισσότερες χώρες).



Σάββατο 26 Μαΐου 2012

57ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ- EUROVISION: ΤΕΛΙΚΟΣ!

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Μετά το τέλος των δύο ημιτελικών του 57ου Διαγωνισμού της Eurovision, όλα είναι έτοιμα για τον σημερινό μεγάλο τελικό. 26 χώρες θα πάρουν μέρος σε αυτόν, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος, με μεγάλο φαβορί- όπως όλα δείχνουν- τη Σουηδία.Στον πρώτο ημιτελικό επικράτησαν όλα τα φαβορί, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό έκπληξη ήταν η είσοδος της Λιθουανίας στη βραδιά του Σαββάτου.
Στον τελικό τώρα, οχτώ τραγούδια είναι αυτά που ξεχωρίζουν, με τη Σουηδία να παραμένει το μεγάλο φαβορί, να ακολουθεί η Σερβία και να εντυπωσιάζει η Ρωσία με τις συμπαθητικές γριούλες επί σκηνής. Σίγουρα η Δανία θα κάνει τη διαφορά, αλλά και η Ιταλία θα βρεθεί πολύ ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, κυρίως λόγω της συμπάθειας των απανταχού Euro-fan στις συμμετοχές της συγκεκριμένης χώρας. Ισλανδία, Νορβηγία, αλλά και η διοργανώτρια χώρα- το Αζερμπαϊτζάν, όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσουν, για να ολοκληρώσουν τα οχτώ μεγάλα φαβορί, τα οποία κινδυνεύουν λιγότερο από την Ρουμανία, την Κύπρο και την Ισπανία. Τέλος, Ελλάδα, Βοσνία και Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελέσουν σίγουρα τις μεγάλες εκπλήξεις στον βαθμολογικό πίνακα.

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
Η χώρα μας αναμένεται να πάρει υψηλή βαθμολογία από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και φυσικά την Κύπρο, ενώ Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο Σερβία, αλλά και η Μάλτα δεν θα τσιγκουνευτούν να μας δώσουν καλό βαθμό.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ακούγεται πως σε όλες οι χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα οι εκεί Eurofan έχουν ξεκινήσει εκστρατεία αλληλοϋποστήριξης, οπότε μην απορέσετε αν δείτε ξαφνικά να μας ψηφίζει η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Μολδαβία.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Γενικότερα τώρα, αν η Ευρώπη ψηφίσει με συγκεκριμένα κριτήρια, μερικές χώρες μπορούν να προκριθούν για τους εξής λόγους:
ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ: Ηνωμένο Βασίλειο (λόγω και Ολυμπιακών Αγώνων)
ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Ρωσία (οι συμπαθέστατες γριούλες)
ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ: Ισλανδία (προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από μακρά οικονομική κρίση)
ΧΩΡΑ- ΦΑΒΟΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ: Κύπρος
ΧΩΡΑ- ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ EUROFAN: Ιταλία
ΧΩΡΑ ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ: Ρουμανία
ΧΩΡΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ: Δανία
ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ: Σουηδία
ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ: Σερβία (Zeljko Joksimovic)

Σε λίγες ώρες είναι ο μεγάλος τελικός του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και το RANTAR δεν έχει παρά μόνο να ευχηθεί καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Ελευθερία Ελευθερίου και στην Κύπρο και την Ήβη Αδάμου.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού, το RANTAR και οι συνεργάτες του- όπως κάθε χρόνο- θα δημοσιεύουν όλο το παρασκήνιο του διαγωνισμού και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Και μην ξεχνάτε πως κάθε χρόνο το RANTAR πέφτει μέσα στις προβλέψεις του κατά 90%, περισσότερο δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο site ή blog που ασχολείται με την Eurovision. Μένει τώρα και η φετινή διοργάνωση να μας επιβεβαιώσει και πάλι!



Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΤΗΣ EUROVISION

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Μετά και τις τελευταίες πρόβες των χωρών που συμμετέχουν στην φετινή Eurovision στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, τα φαβορί του πρώτου και του δεύτερου ημιτελικού φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει.

ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2012
Στον πρώτο ημιτελικό πρώτη προβλέπεται να τερματίσει η Ισλανδία, ενώ Ρωσία και Κύπρος φαίνεται να ολοκληρώνουν την πρώτη τριάδα. Την πεντάδα κλείνουν η Ρουμανία και η Ελλάδα.

Ακολουθούν Δανία και Ουγγαρία, ενώ για τις τρεις τελευταίες θέσεις θα δώσουν μάχη η Ελβετία, η Ιρλανδία και η Φιλανδία. Πολύ κοντά τους η Μολδαβία, η Αλβανία και το Ισραήλ, όπου ίσως και να αποτελέσουν τις εκπλήξεις της βραδιάς, μιας και πάντοτε σε όλους τους ημιτελικούς δύο φαβορί δεν καταφέρνουν να περάσουν στην τελική φάση και προκρίνονται δυο χώρες- έκπληξη. Το ίδιο θα ζήσουμε και φέτος.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2012
Στον δεύτερο ημιτελικό όλα τα γραφεία στοιχημάτων παρουσιάζουν την ίδια τριάδα ως μεγάλο φαβορί. Οι χώρες που την αποτελούν είναι η Σουηδία, η Σερβία και η Νορβηγία, ενώ την πεντάδα θα κλείσουν η Εσθονία και η Τουρκία.

Θα ακολουθήσουν η Σλοβενία, η Ολλανδία, η Ουκρανία, η Βοσνία και η FYROM, η οποία τελευταία πάει πολύ καλά στα στοιχήματα. Μάχη για μια θέση στον τελικό θα δώσουν και η Λευκορωσία, η Πορτογαλία και η Μάλτα, όπου ίσως και εδώ να δούμε αυτές τις χώρες να πλασάρονται ως η έκπληξη της βραδιάς, βγάζοντας από το κάδρο των νικητών μια χώρα από τα μεγάλα φαβορί.

Οι δύο ημιτελικοί είναι σε λίγα 24ωρα. Ευχές για καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο!

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 6ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2012

ΨΗΦΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Είναι ίσως η πρώτη φορά που πιστεύω πως σε αυτές τις εκλογές όλοι οι Έλληνες πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Υποστηρίζω κι εγώ την άποψη πως αυτή η εκλογική διαδικασία είναι η πιο σημαντική μετά την Μεταπολίτευση, κι αυτό γιατί οι Έλληνες μέσα σε δύο χρόνια υποχρεωθήκαμε να φορτωθούμε στις πλάτες μας δύο Μνημόνια, για τα οποία ουδέ ποτέ ρωτηθήκαμε και ούτε ποτέ εκφράσαμε την άποψή μας μέσω της κάλπης.


Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως μέσω των Μνημονίων υποθηκεύσαμε την εθνική μας κυριαρχία, χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις και θρηνήσαμε 2.000 αυτόχειρες, οι οποίοι επέλεξαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους και στους δυσβάσταχτους φόρους, που μας επέβαλαν οι Τροϊκανοί.

Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με κύριο γνώμονα το Μνημόνιο. Ψηφίζουμε κόμματα που το υποστηρίζουν και κόμματα που εναντιώνονται σε αυτό. Φυσικά η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι κατά- σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις- ωστόσο είναι απορίας άξιο πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που μας επέβαλαν το Μνημόνιο, παραμένουν στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων.


Λένε πως αυτοί που τους ψηφίζουν είναι κυρίως γέροντες, αλλά άραγε αυτοί δεν νοιάζονται για το μέλλον των παιδιών τους, για τη νεολαία της πατρίδας μας; Λένε πως είναι πανίσχυρα «κομματόσκυλα», που κινούν τεράστιους μηχανισμούς για την εκλογή των δύο κομμάτων, αλλά ακόμα κι αυτοί άραγε δεν σιχάθηκαν με όλα αυτά που βλέπουν να πράττουν οι αρχηγοί τους; Λένε πως είναι οι νεολαίοι των σπουδαστών, που ονειρεύονται κι αυτοί κάποια στιγμή να εισέλθουν στο σάπιο πολιτικό μας σύστημα, αλλά άραγε κι αυτοί δεν έχουν φίλους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο; Λένε πως πολλοί ρίχνουν «ψήφο συνήθειας», αλλά άραγε κι αυτοί δεν ξύπνησαν ακόμα από τον λήθαργό τους για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους;…

Περισσότερο απορώ όμως με τις συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών- κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- στις οποίες βλέπω νέους να ζητωκραυγάζουν με κομματικές σημαίες υπέρ της νίκης του κινήματός τους και συλλογίζομαι πως τελικά εμείς οι ίδιοι που διαμορφώνουμε το μέλλον μας, τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας και των πράξεών μας.

Λυπάμαι γιατί, παρατηρώντας τα δύο κόμματα του Μνημονίου αυτές τις αλλοπρόσαλλες (;) συμπεριφορές των οπαδών τους, τόσο παίρνουν θάρρος και ετοιμάζονται και πάλι να συγκυβερνήσουν κατά του Ελληνικού λαού…


Ακούγεται τελευταία- και καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις- πως τουλάχιστον έξι κομματικοί σχηματισμοί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) θα μπουν σίγουρα στη Βουλή και τρία κόμματα (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) θα δώσουν σκληρή μάχη για την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο. Εμένα προσωπικά αυτό δεν μου ακούγεται κακό, παρόλο που δημοσιογράφοι και πολιτικοί παραληρούν για να σταματήσουν την είσοδο μικρότερων κομμάτων στη Βουλή, με την αιτιολογία πως η χώρα δύσκολα θα κυβερνηθεί αν υπάρχει πολυφωνία. Μα καλά, αυτό δεν είναι Δημοκρατία;

 Φυσικά δεν τους νοιάζει τόσο αυτό, όσο ότι θα αναγκαστούν να σχηματίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση συνεργασίας με την Αριστερά και τα πιο ακροδεξιά κόμματα. Εκεί είναι το πραγματικό ζόρι, κυρίως γιατί η νέα θητεία της ανερχόμενης κυβέρνησης θα έχει να διαχειριστεί τα σκληρά μέτρα του Ιουνίου, αλλά ενδεχομένως και ένα τρίτο Μνημόνιο, κάτι που ήδη έχει δρομολογήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μήνες πριν.

 Η πολυφωνία είναι όμως απαραίτητη. Ίσως είναι και ένα καλό διαπραγματευτικό όπλο για τις συνομιλίες μας με την Τρόικα. Αρκεί να προχωράμε με πρόγραμμα και κύριο γνώμονα την πατρίδα και τη νεολαία μας!

 Γι’ αυτό στις 6 Μαΐου όλοι μας πρέπει να ψηφίσουμε! Η ψήφος μας πρέπει να είναι υπεύθυνη και ώριμη. Διακυβεύεται το μέλλον μας. Ένα μέλλον αβέβαιο, γεμάτο Εφιάλτες. Ας είναι λοιπόν αυτές οι εκλογές οι πρώτες στις οποίες θα επικρατήσει η λογική και όχι η κομματική υπακοή.



Το χρειάζεται η Ελλάδα μας, το έχουν ανάγκη τα παιδιά μας!