Σάββατο 26 Μαΐου 2012

57ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ- EUROVISION: ΤΕΛΙΚΟΣ!

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Μετά το τέλος των δύο ημιτελικών του 57ου Διαγωνισμού της Eurovision, όλα είναι έτοιμα για τον σημερινό μεγάλο τελικό. 26 χώρες θα πάρουν μέρος σε αυτόν, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος, με μεγάλο φαβορί- όπως όλα δείχνουν- τη Σουηδία.Στον πρώτο ημιτελικό επικράτησαν όλα τα φαβορί, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό έκπληξη ήταν η είσοδος της Λιθουανίας στη βραδιά του Σαββάτου.
Στον τελικό τώρα, οχτώ τραγούδια είναι αυτά που ξεχωρίζουν, με τη Σουηδία να παραμένει το μεγάλο φαβορί, να ακολουθεί η Σερβία και να εντυπωσιάζει η Ρωσία με τις συμπαθητικές γριούλες επί σκηνής. Σίγουρα η Δανία θα κάνει τη διαφορά, αλλά και η Ιταλία θα βρεθεί πολύ ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, κυρίως λόγω της συμπάθειας των απανταχού Euro-fan στις συμμετοχές της συγκεκριμένης χώρας. Ισλανδία, Νορβηγία, αλλά και η διοργανώτρια χώρα- το Αζερμπαϊτζάν, όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσουν, για να ολοκληρώσουν τα οχτώ μεγάλα φαβορί, τα οποία κινδυνεύουν λιγότερο από την Ρουμανία, την Κύπρο και την Ισπανία. Τέλος, Ελλάδα, Βοσνία και Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελέσουν σίγουρα τις μεγάλες εκπλήξεις στον βαθμολογικό πίνακα.

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
Η χώρα μας αναμένεται να πάρει υψηλή βαθμολογία από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και φυσικά την Κύπρο, ενώ Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο Σερβία, αλλά και η Μάλτα δεν θα τσιγκουνευτούν να μας δώσουν καλό βαθμό.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ακούγεται πως σε όλες οι χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα οι εκεί Eurofan έχουν ξεκινήσει εκστρατεία αλληλοϋποστήριξης, οπότε μην απορέσετε αν δείτε ξαφνικά να μας ψηφίζει η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Μολδαβία.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Γενικότερα τώρα, αν η Ευρώπη ψηφίσει με συγκεκριμένα κριτήρια, μερικές χώρες μπορούν να προκριθούν για τους εξής λόγους:
ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ: Ηνωμένο Βασίλειο (λόγω και Ολυμπιακών Αγώνων)
ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Ρωσία (οι συμπαθέστατες γριούλες)
ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ: Ισλανδία (προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από μακρά οικονομική κρίση)
ΧΩΡΑ- ΦΑΒΟΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ: Κύπρος
ΧΩΡΑ- ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ EUROFAN: Ιταλία
ΧΩΡΑ ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ: Ρουμανία
ΧΩΡΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ: Δανία
ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ: Σουηδία
ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ: Σερβία (Zeljko Joksimovic)

Σε λίγες ώρες είναι ο μεγάλος τελικός του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και το RANTAR δεν έχει παρά μόνο να ευχηθεί καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Ελευθερία Ελευθερίου και στην Κύπρο και την Ήβη Αδάμου.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού, το RANTAR και οι συνεργάτες του- όπως κάθε χρόνο- θα δημοσιεύουν όλο το παρασκήνιο του διαγωνισμού και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Και μην ξεχνάτε πως κάθε χρόνο το RANTAR πέφτει μέσα στις προβλέψεις του κατά 90%, περισσότερο δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο site ή blog που ασχολείται με την Eurovision. Μένει τώρα και η φετινή διοργάνωση να μας επιβεβαιώσει και πάλι!



Δεν υπάρχουν σχόλια: