Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ EUROVISION 2011

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ, ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ
Λίγες ώρες έμειναν μέχρι τον 56ο διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιείται στο Fortuna Arena, στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας και στον οποίο διαγωνίζονται 25 χώρες, μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα, με το τραγούδι «Watch my dance» και ερμηνευτές τον Λούκας Γιόρκα και τον Stereo Mike.
Στο μεταξύ, τα γραφεία στοιχημάτων αλλάζουν συνεχώς τις αποδόσεις τους, καθώς μετά τον αποκλεισμό μερικών φαβορί από τους δύο ημιτελικούς που προηγήθηκαν, πολλές χώρες πλέον περνάνε στην κορυφή. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ιρλανδίας, η οποία εδώ και 2 ημέρες φιγουράρει σε όλα τα γραφεία στοιχημάτων στη δεύτερη θέση, μετά το ακλόνητο φαβορί, τον τενόρο της Γαλλίας.
Όσο για την Ελλάδα, τα νέα είναι καλά, καθώς ανεβαίνει συνεχώς στις προτιμήσεις των euro-fan. Επίσης, θετικό στοιχεία καταγράφεται πως η συμμετοχή της χώρας μας εμφανίζεται αμέσως μετά από πέντε δυνατά τραγούδια, οπότε και θα κάνει τη διαφορά.

Ο σημερινός τελικός της Eurovision θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΝΕΤ, στις 22.00. Πρώτη χώρα θα εμφανιστεί η Φιλανδία, στην ένατη θέση η Ελλάδα και τελευταία η Γεωργία.

ΤΑ ΕΞΙ ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΒΟΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ!
ΓΑΛΛΙΑ: Ο τενόρος Amauri Vassili εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί της φετινής Eurovision. Η ερμηνεία του είναι πραγματικά συγκλονιστική και στις πρόβες του τελικού απέσπασε το μεγάλο χειροκρότημα από τους euro-fan. Η Γαλλία θέλει διακαώς να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, ενώ ας μην ξεχνάμε πως είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που πραγματικά μπορεί να πραγματοποιήσει την διοργάνωση, μιας και η οικονομία της δεν είναι προβληματική, γεγονός στο οποίο ποντάρει πάρα πολύ η EBU.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Τα… τρελά διδυμάκια της Ιρλανδίας με το “Lipstick” βρέθηκαν ξαφνικά στη δεύτερη θέση όλων των γραφείων στοιχημάτων, ενώ μέχρι και πριν τρεις ημέρες φιγουράριζαν στην 23η! Ωστόσο, αν και το τραγούδι αναμένεται να ψηφιστεί από τους euro-fan, οι επιτροπές δεν φαίνεται να του δίνουν τους απαραίτητους ψήφους για να μπορέσει να πλησιάσει την Γαλλία. Ενδεχομένως μάλιστα να δούμε τη συγκεκριμένη συμμετοχή αρκετά πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Η EBU φαίνεται να προωθεί ιδιαίτερα τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, καθώς η συγκεκριμένη χώρα σε κάθε διαγωνισμό βρίσκεται πάντοτε πολύ υψηλά στα στοιχήματα, αλλά ο βαθμολογικός πίνακας δεν της… επιτρέπει ποτέ να κερδίσει. Φέτος τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν, ιδίως από τη μεριά των επιτροπών, καθώς ήδη διέρρευσαν φήμες πως οι εθνικές επιτροπές των κρατών την έφεραν πρώτη στον πρώτο ημιτελικό και μάλιστα με τεράστια διαφορά σε σχέση με την δεύτερη χώρα. Οπότε και στον τελικό αναμένεται να «χτυπήσει» υψηλή θέση.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Οι euro-fan έχουν κατατάξει πρώτη την Getter Jaani, την ερμηνεύτρια του τραγούδιού, στις επιλογές τους, ωστόσο η επίσημη πρόβα, στην οποία ψήφισαν οι επιτροπές, δεν πήγε και τόσο καλά, με αποτέλεσμα πιθανόν να χάσει ψήφους. Ωστόσο δεν παύει να θωρείται μεγάλο φαβορί.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μια συμμετοχή που κρύβει εκπλήξεις και πιθανόν αύριο όλοι θα μιλάνε γι’ αυτήν, καθώς μπορεί το τραγούδι της να έρχεται πρώτο σε αρκετά γραφεία στοιχημάτων, ωστόσο η EBU ούτε που θέλει να το σκέφτεται πως υπάρχει ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στην χρεοκοπημένη Ουγγαρία ο διαγωνισμός το 2012.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Η Αγγλία κατεβαίνει με ένα πολύ δυνατό τραγούδι στον φετινό διαγωνισμό και όπως προβλέπεται θα φτάσει πολύ υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα του φετινού διαγωνισμού.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ!
ΒΟΣΝΙΑ- ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ:
Καλή ερμηνεία, το τραγούδι πλασάρεται ως εναλλακτικό του φετινού διαγωνισμού και αναμένεται να βρεθεί μέσα στη δεκάδα. ΔΑΝΙΑ: Ούτε φέτος φαίνεται να σπάει η παράδοση της Δανίας, με τις συμμετοχές της πάντοτε να βρίσκονται μέσα στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού. Στην τελική πρόβα η συμμετοχή της Δανίας απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα κοινού και δημοσιογράφων.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο Eric Saade έχει κλέψει τις καρδιές των euro-fan , οι οποίοι και με την ψήφο του αναμένεται να του χαρίσουν μια θέση στην τελική δεκάδα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Lena και φέτος θα βρεθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς η Γερμανία είναι και η οικοδέσποινα του φετινού διαγωνισμού. Στην πρόβα του τελικού αποθεώθηκε. Το ίδιο φυσικά αναμένεται να γίνει και σήμερα το βράδυ.

Στο μεταξύ, αν όπως και κάθε χρόνο, δούμε και φέτος από την τελική δεκάδα να απουσιάζουν δύο φαβορί, τότε τη θέση τους αναμένεται να πάρει η Ελλάδα και η Ιταλία, μιας και τα γραφεία στοιχημάτων πότε τοποθετούν τη μία χώρα και πότε την άλλη μέσα στους δέκα καλύτερους. Η Ελλάδα ευνοείται φυσικά από την καλή συγκυρία στη θέση εμφάνισης, με πέντε ποπ- ροκ τραγούδια να εμφανίζονται πριν από αυτήν και η Ιταλία φαίνεται να ευνοείται λόγω της 15χρονης απουσίας της από τον διαγωνισμό. Όλα είναι ανοιχτά γι’ αυτές τις δύο χώρες και μέσα σε λίγες ώρες θα διαπιστώσουμε τελικά πως ψήφισε η Ευρώπη!

ΤΟ 12ΑΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Ας δούμε όμως πως θα ψηφίσει σήμερα η Ελλάδα στον τελικό, αλλά και αν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στηρίξουν την ελληνική συμμετοχή.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Ελλάδα σήμερα θα δώσει το πολυπόθητο 12αρι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται πως της… το χρωστάει, μιας και η συγκεκριμένη χώρα τα τελευταία χρόνια μας δίνει το δικό της 12αρι. Πέρσι -λόγω Κύπρου- δεν της το χαρίσαμε, αλλά φέτος φαίνεται να της το δίνουμε απλόχερα!

Στη συμμετοχή της χώρα μας τώρα, έξι χώρες αναμένεται να μας δώσουν τον υψηλότερο βαθμό, τους 12 βαθμούς δηλαδή. Αυτές είναι: Αλβανία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Ρουμανία και Σαν Μαρίνο.

Από την άλλη, δέκα χώρες αναμένεται να μην μας δώσουν ούτε ένα ψήφο, όπως κάνουν άλλωστε και κάθε χρόνο. Πρόκειται για τις: Αυστρία, Δανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ουκρανία και ΠΓΔΜ.

Υψηλή βαθμολογία θα μας δώσουν: Αρμενία, Βέλγιο, Γερμανία, Μάλτα και Σερβία.

Χαμηλή βαθμολογία (δηλαδή κάτι ψίχουλα…) αναμένουμε από τις χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία, Γαλλία, Γεωργία, Ελβετία, Κροατία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Τουρκία.

Άγνωστο παραμένει αν θα μας ψηφίσουν φέτος η Ισλανδία, η Ιταλία και η Φιλανδία.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΗ
Οι επιλογές της Ευρώπης για το σημερινό διαγωνισμό είναι οι εξής:
1.) Να τιμήσει έναν μεγάλο καλλιτέχνη: ΒΟΣΝΙΑ
2.) Να βγάλει νικητή ένα «αουτσάιντερ»: ΙΡΛΑΝΔΙΑ
3.) Νέος καλλιτέχνης, με προοπτική για διεθνή καριέρα: ΣΟΥΗΔΙΑ
4.) Εναλλακτικό τραγούδι- διαφορετικό άκουσμα: ΕΛΛΑΔΑ
5.) Το απόλυτο φαβορί, σύμφωνα με όλες τις ψηφοφορίες- στοιχήματα: ΓΑΛΛΙΑ
6.) Να τιμηθεί μια μεγάλη επιστροφή στον διαγωνισμό: ΙΤΑΛΙΑ
7.) Να νικήσει συγκρότημα, μετά από πολλά χρόνια: ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
8.) Να κερδίσει για δεύτερη φορά παλιάνικήτρια του διαγωνισμού: ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Lena)
9.) Τραγούδι με συναισθηματική φόρτιση: ΙΣΛΑΝΔΙΑ (λόγω θανάτου του ερμηνευτή)
10.) Να νικήσει χώρα που δεν έχει ξανακερδίσει στο διαγωνισμό: ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Σε λίγες ώρες λοιπόν ξεκινάει ο τελικός της Eurovision 2011. αμέσως μετά, μείνετε συντονισμένοι στο rantar για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες του τελικού και να διαβάσετε σχόλια και να δείτε ψηφοφορίες από όλες τις συμμετοχές.

Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: