Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROVISION 2011

ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION
Με την επικράτηση των φαβορί ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2011, με μοναδική έκπληξη τον αποκλεισμό του Ισραήλ και της Dana International. Εκτός βρέθηκε και η Λετονία, ενώ όπως είχαμε προβλέψει, η Σλοβενία τελικά τα κατάφερε και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. Έκπληξη η πρόκριση και της Μολδαβίας, αλλά ας τα δούμε όλα αναλυτικά.

Τον δεύτερο ημιτελικό άνοιξε το τραγούδι της Βοσνίας. Μια εύθυμη μπάντα, με ένα ωραίο τραγούδι και έναν ερμηνευτή με ιστορία, καθώς ήταν αυτός που έγραψε τον πρώτο εθνικό ύμνο της χώρας του. Ακολούθησε η Αυστρία, η οποία μετά από 3 χρόνια απουσίας από τον διαγωνισμό έγινε δεκτή με θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους στο στάδιο Fortuna Arena, στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας.

Τα τραγούδι της Ολλανδίας αδιάφορο, ενώ το Βέλγιο αντί για τη χρήση μουσικής, χρησιμοποίησε ήχους που έβγαιναν από τα χείλη των μελών του συγκροτήματος. Η Σλοβακία προσπάθησε να προκριθεί με δίδυμες ερμηνεύτριες και η Ουκρανία με εικαστικό θέμα που χρησιμοποιήθηκε ταυτόχρονα με το τραγούδι, καθώς μια ζωγράφος δημιούργησε πίνακα μέσα σε τρία λεπτά με άμμο.
http://
Τεράστια καπέλα και ποδήλατο με μια ρόδα, βοήθησαν την Μολδαβία να προκριθεί, ενώ το δυνατό, ροκ τραγούδι της Σουηδίας ήταν αναμενόμενο πως θα περνούσε στον τελικό. Δυνατή η παρουσία της Κύπρου στον δεύτερο ημιτελικό, αν και τελικά δεν τα κατάφερε, ωστόσο η σκηνοθεσία του τραγουδιού πραγματικά ήταν πολύ καλή.
http://


Το τραγούδι της Βουλγαρίας είχε έντονο ρυθμό, καθώς και της ΠΓΔΜ, η οποία προσπάθησε να βάλει μέσα στο τραγούδι έθνικ στοιχεία. Η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ αποθεώθηκε αμέσως μετά, παρόλο που τελικά δεν κατάφερε να προκριθεί, ενώ η εμφάνιση της Σλοβενίας κινήθηκε σε γκοθ στοιχεία.

Χαριτωμένο το τραγούδι της Ρουμανίας, γλυκύτατη η ερμηνεύτρια της Εσθονίας και υπέροχα τα σκηνικά της, δυνατό το τραγούδι της Λευκορωσίας, το οποίο θύμιζε έντονα αυτό της Ρουσλάνας.

Τέλος, αδιάφορο το τραγούδι της Λετονίας, αλλά με πολύ ωραία μηνύματα για τους νέους το τραγούδι της Δανίας, για να ολοκληρώσει το διαγωνιστικό μέρος του δεύτερου ημιτελικού η Ιρλανδία με δυο θεοπάλαβους ερμηνευτές επί σκηνής, οι οποίοι σε κόκκινο φόντο μας προέτρεπαν να φορέσουμε το… κραγιόν μας!

Οι δέκα χώρες λοιπόν που κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του Σαββάτου είναι: Βοσνία, Αυστρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Σουηδία, Σλοβενία, Ρουμανία, Εσθονία, Δανία και Ιρλανδία.

Εκτός τελικού έμειναν οι χώρες: Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Κύπρος, Βουλγαρία, FYROM, Ισραήλ, Λευκορωσία και Λετονία.

Μετά και τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα παρατηρούμε πως μόνο πέντε χώρες από τα Βαλκάνια κατάφεραν να περάσουν στον τελικό της Eurovision, με την Ελλάδα και την Βοσνία να έχουν τις υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τις άλλες χώρες. Αυτό το γεγονός μας ανεβάζει αυτόματα στα στοιχήματα του Σαββάτου, καθώς πλέον το βαλκανικό μπλογκ έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ και οι χώρες που το αποτελούν κάθε χρόνο στηρίζει η μία την άλλη.

Η δική μου βαθμολογία στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2011 είναι:
12 βαθμοί- ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Αν και δεν τα κατάφερε να προκριθεί, η ερμηνεία των δίδυμων αδερφών για μένα ήταν η καλύτερη της βραδιάς.
10 βαθμοί- ΚΥΠΡΟΣ: Δεν θα μείνω στο τραγούδι σαν άκουσμα, αλλά σαν σκηνοθεσία. Θεωρώ πως ήταν άψογα σκηνοθετημένο, με αποτέλεσμα να αναδειχτεί το τραγούδι, άσχετα αν δεν πέρασε τελικά στον τελικό.
8 βαθμοί- ΙΣΡΑΗΛ: Καλή η Ντάνα, αν και στην αρχή έδειξε αμήχανη πάνω στην σκηνή. Αποκλείστηκε, αλλά το όνομά της θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμα.
7 βαθμοί- ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ωραία ερμηνεία, ωραίος και ο πίνακας που φτιάχτηκε επί σκηνής όση ώρα διήρκεσε το τραγούδι, δηλαδή μόλις τρία λεπτά!
6 βαθμοί- ΕΣΘΟΝΙΑ: Για πολλούς το φαβορί της βραδιάς, για μένα απλώς ένα τραγούδι που ξεχώρισε.
5 βαθμοί- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Δυνατό κομμάτι, νομίζω πως άξιζε να περάσει στον τελικό.
4 βαθμοί- ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ιδιαίτερο άκουσμα, νομίζω πως οι 4 βαθμοί που της έβαλα ήταν καλοί.
3 βαθμοί- ΠΓΔΜ: Ωραίο χορευτικό, πρωτότυπο σαν ιδέα.
2 βαθμοί- ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Αν και το τραγούδι τους πέρασε απαρατήρητο, εμένα μου άρεσε αρκετά.
1 βαθμός- ΔΑΝΙΑ: Τραγούδι για τους νέους, για ένα καλύτερο αύριο. Εδώ ψήφισα κυρίως την έννοια του τραγουδιού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Μεγάλα φαβορί που επικράτησαν: ΕΣΘΟΝΙΑ
Η μεγάλη έκπληξη του δεύτερου ημιτελικού- αουτσάιντερ: ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Μεγάλος νικητής του δεύτερου ημιτελικού: ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Μεγάλος χαμένος του δεύτερου ημιτελικού: ΙΣΡΑΗΛ

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό του Σαββάτου. Σύμφωνα με την κλήρωση η σειρά εμφάνισης είναι:
1) Φιλανδία. 2) Βοσνία. 3) Δανία. 4) Λιθουανία. 5) Ουγγαρία. 6) Ιρλανδία. 7) Σουηδία. 8) Εσθονία. 9) Ελλάδα. 10) Ρωσία. 11) Γαλλία. 12) Ελβετία. 13) Ιταλία. 14) Ηνωμένο Βασίλειο. 15) Μολδαβία. 16) Ελβετία. 17) Ρουμανία. 18) Αυστρία. 19) Αζερμπαϊτζάν. 20) Ουκρανία. 21) Ισλανδία. 22) Ισπανία. 23.) Ουκρανία. 24) Σερβία. 25) Γεωργία.

Σημείωση: Μείνετε συντονισμένοι στο rantar, καθώς λίγο πριν τον τελικό θα σας ενημερώσουμε με ακρίβεια για τις χώρες που πρόκειται να προκριθούν στον τελικό της Eurovision, αλλά και ποιες χώρες αναμένεται να μας ψηφίσουν. Το rantar όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με ακρίβεια 90% επί των τελικών αποτελεσμάτων σας ανέφερε πρώτο ποιες χώρες θα προκριθούν και το ίδιο θα κάνει και αύριο! Για να ξέρετε πρώτοι τα τελικά αποτελέσματα!

Ζητάμε συγνώμη για την καθυστέρηση στη δημοσίευση της συγκεκριμένης ανάρτησης, αλλά λόγω προβλημάτων της Google, εκατομμύρια blog ανά την υφήλιο έμειναν επί ένα 24ωρο εκτός λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: