Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε και στην Ελλάδα τη δράση του το κίνημα των «Αγανακτισμένων Πολιτών», μιμούμενο αυτό των Ισπανών, το οποίο εναντιώνεται στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και στην ανεργία που μαστίζει μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.
Οι βασικές συγκεντρώσεις έγιναν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές άλλες πλατείες μικρότερων πόλεων. Η ημέρα που διαλέχτηκε δεν ήταν τυχαία, καθώς στις 25 Μαΐου γιορτάζεται από τον ΟΗΕ η Παγκόσμια Ημέρα υπέρ των Κρατών που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους, τα δικαιώματα τους και την υπερηφάνεια τους. Χιλιάδες κόσμου λοιπόν συγκεντρώθηκαν στις πλατείες των πόλεών τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά, χωρίς κομματικές σημαίες και κομματικά συνθήματα.

Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ. Παρόλο που η συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα, εγώ προτίμησα να δω πρώτα τα δελτία ειδήσεων για να δω τι ακριβώς συνέβαινε μέχρι εκείνη την ώρα. Δυστυχώς όμως, όλα τα δελτία ειδήσεων, ακολουθώντας την τακτική της παραπληροφόρησης, αφιέρωσαν μόνο 5 λεπτά στο γεγονός και μάλιστα με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των εργοδοτών τους και του Μαξίμου. Η μόνη αντικειμενική ενημέρωση υπήρξε μόνο μέσα από τα blog’s, τα οποία όλο και περισσότεροι τα επισκέπτονται για να μάθουν με ακρίβεια τα γεγονότα.
Η αλήθεια πάντως είναι πως οι συγκεντρώσεις είχαν επιτυχία και πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Ήταν μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Σήμερα, όλες οι χώρες της Ευρώπης- μέσω των αγανακτισμένων πολιτών τους- έχουν καλέσει όλους τους Ευρωπαίους να διαμαρτυρηθούν για τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται εις βάρος των απλών πολιτών, ενώνοντας τις φωνές τους κατά των οικονομικών δολοφόνων.

Σήμερα η Ευρώπη γιορτάζει. Και σε αυτή τη γιορτή όλοι μας πρέπει να δώσουμε το παρόν μας. Κι ας αποτελούν εξαίρεση οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι.

Τα λέμε σε λίγο στην πλατεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: