Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ EUROVISION!

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ, ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΒΟΡΙ
Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision σίγουρα δεν θα θυμίζει σε τίποτα τους προηγούμενους, λόγω κυρίως των τραγουδιών, τα οποία στο σύνολό τους είναι μέτρια. Μεγάλα ονόματα δεν θα εμφανιστούν, με μοναδική εξαίρεση ίσως τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ο οποίος υπογράφει τη συμμετοχή της Σερβίας.

Τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού θα εμφανιστούν στον δεύτερο ημιτελικό- και φέτος-, μιας και ο πρώτος ημιτελικός είναι από βαρετός έως αδιάφορος, γεγονός βέβαια που βοηθάει την Ελλάδα να περάσει στον τελικό, μιας και εμφανίζεται την πρώτη βραδιά του διαγωνισμού. Αντιθέτως, δύσκολα τα πράγματα για την Κύπρο, η οποία διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, καθώς φαίνεται ακόμα μια χρονιά να παραμένει έξω από τον τελικό της Eurovision.

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- 25 ΜΑΪΟΥ
Αναλυτικά, στον πρώτο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου, η πρώτη χώρα που θα εμφανιστεί είναι η Μολδαβία, με ένα δυνατό ροκ κομμάτι, ιδανικό για να ξεσηκώσει τους εκατομμύρια fan της Eurovision. http://Ακολουθεί η Ρωσία με μπαλάντα και τρίτη χώρα η Εσθονία με έναν συμπαθητικό ερμηνευτή, ο οποίος «σαχλαμαρίζει» πάνω στην σκηνή, προκειμένου να ενθουσιάσει το κοινό και τους τηλεθεατές. Το παράξενο είναι πως το συγκεκριμένο τραγούδι έχει ήδη κερδίσει τις προτιμήσεις πολλών φίλων της Eurovision και φαίνεται ήδη να περνάει στον τελικό.

Τέταρτη χώρα στη σειρά εμφάνισης στον πρώτο ημιτελικό, η Σλοβακία, με εντυπωσιακή ερμηνεύτρια και ωραία σκηνική παρουσία. Αδιάφορη η εμφάνιση της Φινλανδίας, ενώ σχόλια θα προκαλέσει η εμφάνιση της Λετονίας, με γυναίκες επί σκηνής να… πλένουν ρούχα και να συνοδεύουν φωνητικά την τραγουδίστρια! Η Λετονία φαίνεται να καταφέρνει να περάσει στον τελικό, αλλά ως εκεί…
http://
Στην 7η θέση εμφανίζεται η Σερβία με τραγούδι του Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Ο ερμηνευτής δεν φαίνεται να πείθει αρκετά- όπως και το τραγούδι-, αλλά το σίγουρο είναι πως οι βαλκανικές χώρες θα στηρίξουν τον μοναδικό Μπρέγκοβιτς!
Ακολουθεί η Βοσνία- Ερζεγοβίνη με ροκ κομμάτι και η Πολωνία με το ιδιαίτερο τραγουδάκι της, το οποίο φαίνεται να καταφέρνει να περάσει και στον τελικό, ενώ ο ερμηνευτής της έχει ήδη ξεσηκώσει τις fan της Eurovision.

Στη 10η θέση εμφανίζεται το Βέλγιο με μπαλάντα, τραγούδι που μάλλον θα το ακούσουμε και στον τελικό, ενώ ακολουθεί η Μάλτα, επίσης με μπαλάντα και την ερμηνεύτρια να φοράει ένα εντυπωσιακό φόρεμα, πίσω από το οποίο κάποια στιγμή ξεπροβάλλει ένας άγγελος. Μόνη σωτηρία της για τον τελικό; Οι επιτροπές.
12η εμφανίζεται η Αλβανία, με ένα ρυθμικό κομματάκι, ιδιαίτερα αγαπητό στους fan της διοργάνωσης, αλλά μάλλον δεν θα συγκινήσει τις επιτροπές, οπότε δύσκολα θα τα καταφέρει. Στην 13η θέση του διαγωνισμού εμφανίζεται η Ελλάδα με τον Γιώργο Αλκαίο! Να σημειώσω πως έως αυτή τη στιγμή τα περισσότερα γραφεία στοιχημάτων τον εμφανίζουν να περνάει πρώτος στον τελικό, από όλους τους διαγωνιζόμενους του πρώτου ημιτελικού.
http://Μετά τον Αλκαίο τους ρυθμούς ρίχνει η Πορτογαλία με τη μελωδική της μπαλάντα και ακολουθεί το αδιάφορο τραγούδι της ΠΓΔΜ. Προτελευταία εμφανίζεται η συμμετοχή της Λευκορωσίας, η οποία φαίνεται φέτος με τη μπαλάντα της να κάνει τη διαφορά και είναι βέβαιο πως θα περάσει στον τελικό. Υπέροχο τραγούδι και μοναδικές ερμηνείες από τους ερμηνευτές του.
Τη βραδιά του πρώτου ημιτελικού κλείνει η συμμετοχή της Ισλανδίας, η οποία φαίνεται να παίρνει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τον τελικό, μιας και το τραγούδι είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους fan της Eurovision.

Τα φαβορί λοιπόν του πρώτου ημιτελικού, κατά τη γνώμη μου, για να λάβουν μία από τις 20 θέσεις του τελικού είναι: Ελλάδα, Σλοβακία, Λευκορωσία, Λετονία, Σερβία, Αλβανία και ακολουθούν Εσθονία, Πολωνία, Βέλγιο και Ισλανδία, ενώ πολύ πιθανόν η Μολδαβία και η Ρωσία να κάνουν την έκπληξη, μιας και κάθε χρόνο δύο συμμετοχές από κάθε ημιτελικό, που θεωρούνται βέβαιες για να περάσουν στη βραδιά του τελικού, μένουν εκτός.

*Συγκρατείστε τις συμμετοχές της Μολδαβίας, της ΠΓΔΜ και της Μάλτας.


Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- 27 ΜΑΪΟΥ
Στον δεύτερο ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου, πρώτη χώρα στη σειρά εμφάνισης είναι η Λιθουανία, με τους πέντε γλυκύτατους ερμηνευτές να ξεσηκώνουν τους fan της Eurovision με το τραγούδι τους και τις… χορευτικές τους ικανότητες. http://Φέτος οι Λιθουανοί έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπροσώπηση τους στο διαγωνισμό και δηλώνουν με σιγουριά πως πηγαίνουν στη Νορβηγία μόνο για να κερδίσουν, μιας και δεν συμβιβάζονται με οποιαδήποτε άλλη θέση. Το εισιτήριο για τον τελικό φαίνεται να είναι στο… τσεπάκι τους!

Ακολουθεί η Αρμενία, με την πανέμορφη εκπρόσωπό της. Υπέροχο τραγούδι, έτοιμο για τον τελικό. Το Ισραήλ, το οποίο εμφανίζεται τρίτο στη σειρά, με μπαλάντα,, μάλλον θα καταφέρει να περάσει στον τελικό, κυρίως γιατί θα το ψηφίσουν οι επιτροπές, ενώ η Δανία, η οποία εμφανίζεται αμέσως μετά, θα εξασφαλίσει επίσης μια θέση στον τελικό, κυρίως γιατί είναι η αγαπημένη συμμετοχή των eurofan, κάθε χρόνο.

Αδιάφορο το τραγούδι της Ελβετίας, η οποία εμφανίζεται Πέμπτη, ενώ το τραγούδι της Σουηδίας είναι από τα αγαπημένα της φετινής διοργάνωσης και πιθανότατα θα καταφέρει να περάσει στον τελικό.
Στην 7η θέση εμφανίζεται το μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, το Αζερμπαϊτζάν, με την υπέροχη εκπρόσωπό του, η οποία ερμηνεύει μία μοναδική μπαλάντα. Μήπως του χρόνου ο διαγωνισμός ταξιδέψει πολύ ανατολικά;
http://
Μετά από πολλούς ημιτελικούς, τελικά η Ουκρανία κατάφερε και επέλεξε το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει φέτος στην Eurovision. Η φετινή συμμετοχή της διαφέρει κατά πολύ από τις παλιότερες, μιας και η Ουκρανία «κατεβαίνει» στο διαγωνισμό με ροκ μπαλάντα, ακολουθώντας κι αυτή τη φετινή τάση που έχει διαμορφωθεί από τις συμμετοχές των κρατών στην Eurovision της Νορβηγίας. Ακολουθεί το… χαρούμενο τραγουδάκι της Ολλανδίας, ως ένα ευχάριστο διάλειμμα και αμέσως μετά το ζευγάρι από τη Ρουμανία, με το διπλό πιάνο, για να πάρει σειρά η Σλοβενία, με το αδιάφορο τραγούδι της.

Η Ιρλανδία στέλνει επιτέλους ένα καλό τραγούδι και μια σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία πιθανόν και θα στηριχτεί από τις επιτροπές και θα καταφέρει να περάσει στον ημιτελικό.
Στην 13η θέση εμφανίζεται η Βουλγαρία, κι αυτή με μπαλάντα και ακροβατικά επί… πιάνου, ενώ στην 14η θέση θα διαγωνιστεί η Κύπρος! http://

Και η κυπριακή συμμετοχή πηγαίνει στο Όσλο με μπαλάντα, ένα κομμάτι ιδιαίτερα αγαπητό στους fan του διαγωνισμού, το οποίο ίσως και να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη, αν καταφέρει και περάσει στον τελικό.

Οι τρεις πανέμορφες ερμηνεύτριας από την Κροατία φαίνονται διατεθειμένες να κάνουν το παν για να περάσουν στον τελικό, και μάλλον το καταφέρνουν, ενώ η εκπρόσωπος της Κροατίας, με την μπαλάντα της, μάλλον θα μείνει εκτός τελικού. Τελευταία στον δεύτερο ημιτελικό εμφανίζεται η συμμετοχή της Τουρκίας, με ένα ροκ τραγούδι, το οποίο φαίνεται ήδη να έχει εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό.

Τα φαβορί λοιπόν του δεύτερου ημιτελικού, κατά τη γνώμη μου, για να λάβουν μία από τις 20 θέσεις του τελικού είναι: Το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Δανία, η Τουρκία, η Σουηδία, η Κροατία, η Ουκρανία, η Ιρλανδία και ακολουθούν η Λιθουανία και το Ισραήλ, ενώ πολύ πιθανόν την έκπληξη να κάνουν η Κύπρος και η Γεωργία.

*Συγκρατείστε τις συμμετοχές της Λιθουανίας, του Ισραήλ και του Αζερμπαϊτζάν.


Η ΠΕΝΤΑΔΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ- 29 ΜΑΪΟΥ
Η Ισπανία, η οποία θα εμφανιστεί στη δεύτερη θέση τη βραδιά του τελικού, στέλνει ένα αδιάφορο τραγούδι, ενώ η Νορβηγία, η οποία θα εμφανιστεί στην αμέσως επόμενη θέση, στέλνει μία μπαλάντα, ιδιαίτερα αγαπητή στους eurofan. http://


Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εμφανιστεί στην 12η θέση του τελικού με ένα πολύ ωραίο τραγουδάκι και η Γαλλία στην 18η θέση με ένα τραγούδι, το οποίο ταιριάζει περισσότερο σε… γήπεδο! Στην 22η θέση η Γερμανία, με ένα τραγούδι που ήδη φιγουράρει ανάμεσα στα φαβορί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: