Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Η ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ!

ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΜΥΑΛΩΝ
Το Σάββατο το πρωί παρακολουθούσα την ενημερωτική εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», με τον Γιώργο Κουβαρά και την Αλεξάνδρα Δουβαρά, η οποία ξεκίνησε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας, οπότε αντιλαμβάνεστε και τη στήριξη που παρείχε τόσο καιρό στην προηγούμενη κυβέρνηση. Την ημέρα εκείνη λοιπόν καλεσμένος της εκπομπής, σε απευθείας σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη, ήταν ο αντιδήμαρχος της πόλης, ο οποίος μπροστά από το νέο δημαρχιακό μέγαρο, μιλούσε για το μεγάλο έργο που υλοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Φαίνεται όμως πως οι δημοσιογράφοι της εκπομπής τον φιλοξένησαν για να δείξουν στη νέα κυβέρνηση πως είναι «καλά παιδιά», σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνουν στη θέση τους και μην διωχθούν από το «πράσινο καθεστώς», οπότε και άρχισαν να λένε στον αντιδήμαρχο ένα σωρό χαζομάρες, πως το νέο δημαρχιακό μέγαρο στοίχισε πολλά χρήματα, όταν η χώρα μας μαστίζεται από την οικονομική κρίση, πως η Θεσσαλονίκη μπορούσε να «βολευτεί» και με ένα μικρότερο δημαρχείο, πως το έργο αυτό στέρησε από τους Θεσσαλονικείς το δημοτικό πάρκινγκ, που υπήρχε σε εκείνο το σημείο και ήταν δωρεάν, ενώ ζήτησαν από τον αντιδήμαρχο να αναφέρει αρκετές φορές πως το δημαρχιακό μέγαρο χρηματοδοτήθηκε αρχικά από την κυβέρνηση Σημίτη.
Καθόμουν και τους χάζευα γελώντας για την κατάντιά τους, γελούσα γιατί ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης τους απαντούσε με σοβαρότητα και με επιχειρήματα, σε ότι στραβό κι αν του βρίσκανε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τον «στριμώξουν» σε καμία ερώτησή τους, αλλά το πιο αστείο ήταν πως τον διέκοψαν αμέσως και έκοψαν την ζωντανή σύνδεση μόλις κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα μαζί του, αντιθέτως ρεζιλευόντουσαν όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα.

Άραγε πόσο κάφρος μπορεί να γίνει κάποιος; Μέχρι που μπορεί να φτάσει και άραγε πόσο μπορεί να γελοιοποιηθεί, προκειμένου να φανεί αρεστός σε αυτόν που μέχρι χθες υποτιμούσαν και κατηγορούσαν; Φαίνεται πάντως πως στην ΕΡΤ με την έλευση του ΠΑΣΟΚ όλοι οι Νεοδημοκράτες διοριζόμενοι τα έχουν βάψει… πράσινα!

Το ίδιο και ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ο οποίος δεν μπορεί να χωνέψει πως πρέπει να αποχωρήσει από το Ραδιομέγαρο και να χάσει τον παχυλό μηνιαίο μισθό του, ο οποίος άγγιζε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 22.000€, αν προσθέσουμε και τα μπόνους, αλλά και τη συμμετοχή του σε διάφορες επιτροπές!!!

Ο Χρήστος Παναγόπουλος λοιπόν, σύμφωνα με δημοσιεύμετα, διεκδικεί από τον ελληνικό λαό 500.000€ (!!!)- εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να του… αδειάσει τη γωνιά, με το πρόσχημα ότι η θητεία του- η οποία παραδόξως ανανεώθηκε πέρσι- λήγει το καλοκαίρι του 2012! Δηλαδή, σκεφτείτε πως ακόμα και αν γινόντουσαν κανονικά οι εκλογές το 2011, ο κύριος Παναγόπουλος θα δικαιούνταν να παραμείνει ακόμα έναν χρόνο στη θέση του! Αυτό κι αν είναι παράδοξο, αλλά το πιο σοβαρό είναι ποιος προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, με ποιο αιτιολογικό και πως το επέτρεψε αυτό ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος!


Από την άλλη, εξαιτίας της αδικαιολόγητης στάσης του κυρίου Παναγόπουλου, η ΕΡΤ σήμερα ζει μια απερίγραπτη κατάσταση, ενώ φαίνεται να τελεί υπό την… ομηρία του, μιας και με το πρόσχημα ότι δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση, αρνείται να υπογράψει οτιδήποτε αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του Ραδιομεγάρου, με αποτέλεσμα εκτός των πολιτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, να μη λειτουργεί τίποτα άλλο! Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ φέρονται εξοργισμένοι με τη στάση του και απειλούν με… μπουγέλωμα και ρήψη ζαρζαβατικών, οπότε όσο πιο γρήγορα απομακρυνθεί ο κύριος Παναγόπουλος, τόσο καλύτερα και για τον ίδιο. Άλλωστε η θέση του στον ΣΚΑΙ τον περιμένει, εκτός κι αν επιλέξει τον ALPHA, μιας και φήμες τον θέλουν να οδεύει προς τα εκεί.

Απορία: Άραγε ο ΣΚΑΙ και ο ALPHA γιατί θέλουν τον κύριο Παναγόπουλο στο δυναμικό τους; Να ζήλεψαν τα ποσοστά που έφερε ο ίδιος και η ομάδα του στην ΕΡΤ, δεν το πιστεύω. Εκτός κι αν ο ίδιος ο κύριος Παναγόπουλος διαδίδει αυτές τις φήμες, για να γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά του. Το βρίσκω πιο… λογικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: