Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗ Λ' ΑΚΟΥΙΛΑ

ΑΣΤΕΓΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ
Χιλιάδες κατοικίδια ζώα, κυρίως σκύλοι και γάτες, έχουν μείνει άστεγα μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Λ'Ακουιλα της Ιταλία και προσπαθούν και αυτά να επιβιώσουν στους καταυλισμούς μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Η εθνική υπηρεσία προστασίας ζώων ENPA έστειλε ήδη επτά τόνους τροφών για τα κατοικίδια και τα οικόσιτα ζώα των κατοίκων. Παρά ταύτα πολλά από τα ζώα της πόλης -υπολογίζονται σε τουλάχιστον δύο χιλιάδες- έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στα ερείπια των σπιτιών και των στάβλων.

Όσα επέζησαν, αναφέρουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων που τα παρακολουθούν, παρουσιάζουν συμπτώματα ψυχικών τραυμάτων και αρνούνται να φάνε ή να πιουν νερό. Αρκετά έχουν αποχωριστεί τους ιδιοκτήτες τους και οι Αρχές προσπαθούν να τους επανενώσουν.

Σε ό,τι αφορά τα οικόσιτα ζώα, κτηνίατροι και κτηνοτρόφοι αναφέρουν ότι είναι εγκαταλελειμμένα και κινδυνεύουν και αυτά να πεθαίνουν από πείνα αν δεν τα φροντίσει κανείς αμέσως…

Μια προέκταση της μεγάλης τραγωδίας στη γειτονικής μας χώρας, για την οποία όμως ελάχιστοι νοιάστηκαν, καθώς προέχει η ανθρώπινη ζωή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: