Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION 2009!

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
Κοντεύουν οι ημέρες που η Ευρώπη θα… λικνιστεί στους ρυθμούς της Eurovision, μιας και έμεινε μόλις ενάμισης μήνας πριν τη βραδιά του τελικού. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν, όλες οι αποστολές σκέφτονται πως θα καταφέρουν να εντυπωσιάσουν στους δύο ημιτελικούς, πριν δηλαδή προκριθούν στον τελικό, ενώ οι fan της Eurovision ήδη σκέφτονται με ποιο τρόπο θα μεταβούν στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν live τον μεγάλο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό.
Ας δούμε όμως πως διαμορφώνεται φέτος το σκηνικό, ξεκινώντας από τον πρώτο ημιτελικό.

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- 12 ΜΑΪΟΥ
Ο πρώτος ημιτελικός χαρακτηρίζεται ως… χλιαρός, καθώς τα μεγάλα φαβορί βρίσκονται στον δεύτερο. Επίσης, σε αυτόν συμμετέχουν μόλις 6 χώρες που ήδη έχουν κερδίσει έστω και από μια φορά τον διαγωνισμό της Eurovision, οπότε 12 χώρες θέλουν διακαώς να κερδίσουν την πρωτιά, για πρώτη φορά στην Ιστορία τους.

Το φετινό διαγωνισμό θα ανοίξει το ρυθμικό τραγούδι του Μαυροβουνίου, θα ακολουθήσει το έθνικ τραγούδι της Τσεχίας, μετά το χορευτικό του Βελγίου και το ροκ της Λευκορωσίας. Τα πρώτα τέσσερα τραγούδια δεν φαίνεται να εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα, παρόλο που σύμφωνα με τα προγνωστικά όλες θα προκριθούν στον τελικό, με εξαίρεση η συμμετοχή της Λευκορωσίας.

Θα ακολουθήσει το μελωδικό τραγούδι της Σουηδίας, το οποίο για πολλούς αποτελεί φαβορί, το έθνικ της Αρμενίας, αμέσως μετά δύο πολύ καλές μπαλάντες, της Ανδόρας και της Ελβετίας και έπειτα, στην 9η θέση το μεγάλο φαβορί του πρώτου ημιτελικού, το τραγούδι της Τουρκίας, που ερμηνεύει η Χαντισέ.

Το Ισραήλ, που ακολουθεί με ένα ρυθμικό τραγούδι σαφώς και θα επισκιαστεί από τη δυναμική παρουσία της Τουρκίας, ενώ Βουλγαρία και Ισλανδία που ακολουθούν αμέσως μετά με ένα μελωδικό τραγούδι και μία μπαλάντα, φαίνεται να καταφέρνουν τελικά να περάσουν στον τελικό.

Χλιαρές οι συμμετοχές της ΠΓΔΜ (ροκ), της Ρουμανίας (ρυθμικό), της Φιλανδίας (ρυθμικό) και της Πορτογαλίας, αν και τα δύο τελευταία εμφανίζονται να περνάνε στον τελικό, και μάλιστα καταλαμβάνοντας μία από τις πρώτες πέντε θέσεις.

Μετά την Πορτογαλία ακολουθεί η Μάλτα, με ένα υπέροχο τραγούδι, μπαλάντα, που ερμηνεύει η Κιάρα, η οποία είχε καταλάβει το 2005 τη δεύτερη θέση, μετά την Έλενα Παπαρίζου, στον διαγωνισμό της Eurovision που είχε πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, και μάλιστα για πολλούς φέτος είναι η έκπληξη, καθώς πλασάρεται ως δυνατό αουτσάιντερ.

Τη βραδιά θα κλείσει η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, με μία μπαλάντα, που δεν φαίνεται όμως να συγκινεί ιδιαίτερα.

Όσον αφορά τα γραφεία στοιχημάτων, αλλά και τις προβλέψεις των fan της Eurovision, από τον πρώτο ημιτελικό θα καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό οι εξής 10 χώρες: Τουρκία, Φιλανδία, Σουηδία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Βοσνία, Μάλτα, Ελβετία, Μαυροβούνιο και Ισραήλ ή Ανδόρα.
Προσωπικά, εγώ πιστεύω πως στη θέση της Σουηδίας, της Πορτογαλίας και της Βοσνίας, θα προκριθούν η Τσεχία, το Βέλγιο και η Βουλγαρία, ενώ νομίζω πως τη διαφορά θα κάνει τελικά η Ελβετία.

Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως κάθε χρόνο τουλάχιστον δύο μεγάλα φαβορί από κάθε ημιτελικό τελικά δεν καταφέρνουν να περάσουν στον τελικό. Φέτος άραγε για ποιες χώρες χτυπάει η… καμπάνα;

**Συγκρατείστε τις εξής συμμετοχές: Τουρκία, Φιλανδία, Μάλτα


Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- 14 ΜΑΪΟΥ
Η… μεγάλη σφαγή αναμένεται να γίνει στον δεύτερο ημιτελικό, καθώς όλα τα μεγάλα φαβορί εμφανίζονται σε αυτόν. Τη βραδιά ανοίγει η μπαλάντα της Κροατίας και αμέσως μετά ακολουθούν δύο ρυθμικά τραγούδια, της Ιρλανδίας και της Λετονίας, που δεν έχουν πιθανότητες να προκριθούν στον τελικό.

Αμέσως μετά ακολουθεί μια δυνατή πεντάδα, σχεδόν σίγουρη για πρόκριση στον τελικό: το έθνικ τραγούδι της Σερβίας, η μπαλάντα της Πολωνίας, το τραγούδι της Νορβηγίας, με τον νεαρό, που ήδη πλασάρεται ως το μεγάλο φαβορί της φετινής Eurovision και δύο μπαλάντες, της Κύπρου και της Σλοβακίας.

Η ροκ μπαλάντα της Δανίας, το ορχηστρικό της Σλοβενίας και το ρυθμικό της Ουγγαρίας, που ακολουθούν αμέσως μετά δεν φαίνεται να προκρίνονται, ενώ το χορευτικό του Αζερμπαϊτζάν, ο μοναδικός Σάκης Ρουβάς, που εκπροσωπεί τη χώρας μας και η μπαλάντα της Λιθουανίας, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρίσκονται στον τελικό, καθώς θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν το… πολυπόθητο εισιτήριο!

Και η βραδιά του δεύτερου ημιτελικού φαίνεται να τελειώνει εκεί, καθώς τα τραγούδια που ακολουθούν μετά, δεν προσβλέπουν σε μεγάλες προσδοκίες: Μολδαβία με έθνικ, Αλβανία με ρυθμικό, Ουκρανία με έθνικ, Εσθονία με ορχηστρικό και Ολλανδία με ρυθμικό.

Όσον αφορά τα γραφεία στοιχημάτων, αλλά και τις προβλέψεις των fan της Eurovision, από τον δεύτερο ημιτελικό θα καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό οι εξής 10 χώρες: Νορβηγία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Δανία, Λιθουανία, Κύπρος, Αλβανία, Ουκρανία και Μολδαβία.
Προσωπικά, εγώ πιστεύω πως στη θέση της Δανίας, Ουκρανίας και Μολδαβίας, θα προκριθούν η Σερβία, η Πολωνία και η Σλοβακία, ενώ νομίζω πως τη διαφορά φέτος θα κάνει η Κύπρος και η Δανία.

**Συγκρατήστε τις εξής συμμετοχές: Νορβηγία, Ελλάδα και Αλβανία


Η ΠΕΝΤΑΔΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ- 16 ΜΑΪΟΥ
Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και η περσινή νικήτρια χώρα, η Ρωσία, περνάνε αυτόματα στον τελικό, με την Γαλλία και την Ισπανία να θεωρούνται ήδη ως μεγάλα φαβορί.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ RANTAR!
Τέλος, να θυμίσω πως πέρσι, το rantar.blogspot.com κατάφερε στις προβλέψεις του, για τον πρώτο ημιτελικό να πέσει μέσα κατά 80% και στον δεύτερο ημιτελικό κατά 90%, οπότε και φέτος το rantar ετοιμάζεται να σπάσει και να ξεπεράσει όλα τα υπόλοιπα blogs που ασχολούνται με τη Eurovosion, καθώς και τα γραφεία στοιχημάτων! Δεν έχετε παρά να μας παρακολουθείτε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Poli kali enimerosi. Sas parakolouthisa kai perisi kai isastan epitixis stis provlepseis sas. Exo omos mia aporia. To Israil ti doyleia exei stin Europi? Mipos oi Evraioi xrimatodotoyn kai ti Eurovision?