Κυριακή 21 Μαΐου 2017

EUROVISION 2017: ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΣΤΗ 19Η ΘΕΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ 21Η Η ΚΥΠΡΟ
Μια εβδομάδα μετά τον μεγάλο τελικό της 62ης Eurovision, που ανέδειξε την Πορτογαλία ως νικήτρια του διαγωνισμού και δεν έχουν σταματημό οι δημόσιες τοποθετήσεις πολλών ερμηνευτών κατά του νικητή Salvador Sobral, τον οποίο κατηγορούν πως εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα υγείας του (θα χρειαστεί άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς) προκειμένου να συγκινήσει τους Euro-fans και να τον ψηφίσουν.

Ο ίδιος δεν θέλησε ακόμα να τοποθετηθεί δημόσια, καθώς απολαμβάνει τη νίκη του, η οποία δόθηκε στην Πορτογαλία για πρώτη φορά από το 1964 που συμμετέχει στο διαγωνισμό, ενώ μέχρι τότε η καλύτερη θέση που είχε ήταν η 6η που είχε λάβει το 1996.

Το τραγούδι του “Amar Pelos Dois” ερμηνεύτηκε στα πορτογαλικά και μιλάει για μια χαμένη αγάπη, όπου πλέον μόνο ο ένας αγαπάει και για τους δυο. Το έγραψε η αδερφή του, με την οποία μάλιστα το ερμήνευσαν μαζί, στο τέλος της βραδιάς.



ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1.)    ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- 758: Ρεκόρ σε 12αρια για την Πορτογαλία, η οποία ψηφίστηκε πρώτη και από κοινό και από επιτροπές.
2.)    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- 615: Συγκλονιστικός ο μικρός Kristian Kostov από τη Βουλγαρία, καθήλωσε τους eurofans με την υπέροχη ερμηνεία του. Θα μπορούσε άνετα να τερματίσει και πρώτος, ωστόσο ήρθε δεύτερος σε κοινό και επιτροπές.
3.)    ΜΟΛΔΑΒΙΑ- 374: Η έκπληξη της βραδιάς. Παρόλο που το τραγούδι καταποντίστηκε από τις επιτροπές, το televoting το έφερε στην τρίτη θέση. Σε όλα τα γραφεία στοιχημάτων το συγκεκριμένο τραγούδι φιγουράριζε στις τελευταίες θέσεις.
4.)    ΒΕΛΓΙΟ- 363: Υπέροχο το τραγούδι του Βελγίου. Μοναδική ερμηνεία και η 4η θέση σαφώς και της αξίζει. Ένατη τερμάτισε στις επιτροπές, τέταρτη στο televoting.
5.)    ΣΟΥΗΔΙΑ- 344: Με… αέρα νικητή ήρθε στο Κίεβο ο Robin, ο οποίος τελικά τερμάτισε στην 5η θέση. Ωραία σκηνική παρουσία, η οποία δεν έπεισε τους eurofan που τον έφεραν στην 8η θέση, ενώ οι επιτροπές στην τρίτη!
6.)    ΙΤΑΛΙΑ- 334: Το απόλυτο φαβορί της φετινής διοργάνωσης κατέλαβε μόλις της έκτη θέση, μη πείθοντας τελικά ούτε κοινό (6η θέση), αλλά ούτε και επιτροπές (7η θέση).
7.)    ΡΟΥΜΑΝΙΑ- 282: Ένα τραγούδι που όλοι περιμένανε πως θα πάει καλά, αλλά όχι… και τόσο καλά! Γι’ αυτό είναι υπεύθυνο το televoting, καθώς το ψήφισε στην 5η θέση, ενώ οι επιτροπές στην 14η.
8.)    ΟΥΓΓΑΡΙΑ- 200: Τεράστια η απόκλιση στη βαθμολογία του συγκεκριμένου τραγουδιού από επιτροπές και eurofans. Οι μεν πρώτοι το κατέταξαν στην 17η θέση, οι δε δεύτεροι στην 7η θέση!
9.)    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ- 173: Ακόμα ένα παράλογο μεταξύ κοινού και επιτροπών, είναι η περίπτωση της Αυστραλίας, όπου το televoting την κατέταξε στην… προτελευταία θέση (με 2 μόλις βαθμούς) και οι επιτροπές στην… 4η θέση με 171 βαθμούς!
10.) ΝΟΡΒΗΓΙΑ- 158: Και εδώ μεγάλη διαφωνία κοινού- επιτροπών, με τους πρώτους να φτάνουν το τραγούδι μόλις στην 15η θέση και οι επιτροπές να την τοποθετούν στην 6η!

Ακολούθησαν: 11.)Ολλανδία, 12.)Γαλλία, 13.)Κροατία, 14.)Αζερμπαϊτζάν, 15.)Ηνωμένο Βασίλειο, 16.)Αυστρία, 17.)Λευκορωσία, 18.)Αρμενία, 19.)Ελλάδα, 20.)Δανία, 21.)Κύπρος, 22.)Πολωνία, 23.)Ισραήλ, 24.)Γερμανία, 25.)Ουκρανία, 26.)Ισπανία.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Δυστυχώς και για τις δύο χώρες το αποτέλεσμα ήταν απελπιστικό. Όσον αφορά την Ελλάδα, πολλοί μίλησαν για μια Demy που ήταν έξω από τα «νερά της». Αμήχανη, άχρωμη, δίχως κίνηση και… απεριποίητη. Σε καμία περίπτωση δεν ενθουσίασε τους eurofan. Η σκηνοθεσία του Φωκά με πολλά κενά, χωρίς ξεκάθαρο θέμα και μήνυμα. Ήταν ότι χειρότερο έχει παρουσιάσει ποτέ στην Eurovision.

Η Demy έλαβε 77 βαθμούς (48 από τις επιτροπές, που την κατέταξαν στην 17η θέση, μαζί με την Ουγγαρία και 29 από τους τηλεθεατές, που την κατέταξαν στην 15η θέση, μαζί με την Νορβηγία). Στον πρώτο ημιτελικό τερμάτισε στην 10η θέση και μετά βίας κατάφερε και πέρασε στον τελικό, ενώ στην τελική ψηφοφορία των επιτροπών η χώρα μας πήρε 1 βαθμό από την Αλβανία, 2 από την Ισπανία, 6 από την Βουλγαρία, 10 από την Αρμενία και 12αρι από την Κύπρο και το Μαυροβούνιο.

Η Κύπρος με τον Hovig έλαβε 68 βαθμούς (36 από τις επιτροπές, που τον κατέταξαν στην 20η θέση και 32 από τους τηλεθεατές, που τον κατέταξαν στην 14θέση). Στον πρώτο ημιτελικό κατάφερε και τερμάτισε στην 5η θέση, αφήνοντας πίσω του ακόμα και την Αυστραλία!

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η επιτροπή της Ελλάδας έδωσε το 12αρι της στην Κύπρο. 10 στο Αζερμπαϊτζάν, 8 στην Αρμενία, 7 στην Μολδαβία, 6 στη Ρουμανία, 5 στην Πορτογαλία, 4 στην Ιταλία, 3 στη Λευκορωσία, 2 στη Βουλγαρία και 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι τηλεθεατές ψήφισαν διαφορετικά δίνοντας 12 βαθμούς στην Κύπρο, 10 στη Βουλγαρία, 8 στην Πορτογαλία, 7 στην Ιταλία, 6 στη Μολδαβία, 5 στο Βέλγιο, 4 στην Γαλλία, 3 στη Σουηδία, 2 στην Αρμενία και 1 στη Ρουμανία.

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ RANTAR
Και φέτος το blog rantar, οι συνεργάτες του και οι ηλεκτρονικοί του επισκέπτες ψήφισαν και ανέδειξαν τη δική τους δεκάδα, την οποία και σας παρουσιάζουμε:
12- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
10- ΒΕΛΓΙΟ
8- ΕΛΛΑΔΑ
7- ΓΑΛΛΙΑ
6- ΙΣΡΑΗΛ
5- ΑΡΜΕΝΙΑ
4- ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
3- ΟΥΓΓΑΡΙΑ
2- ΠΟΛΩΝΙΑ
1-ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Στον πρώτο ημιτελικό πρώτη τερμάτισε η Πορτογαλία και ακολούθησαν η Μολδαβία και η Σουηδία. Την πεντάδα ολοκλήρωσαν το Βέλγιο και η Αυστραλία. Ακολούθησαν Αυστραλία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία και Ελλάδα.

Στον δεύτερο ημιτελικό πρώτη τερμάτισε η Βουλγαρία και ακολούθησαν η Ουγγαρία και το Ισραήλ. Την πεντάδα ολοκλήρωσαν η Ολλανδία και η Νορβηγία. Ακολούθησαν Ρουμανία, Αυστρία, Κροατία, Λευκορωσία και Δανία.


Ραντεβού του χρόνου στη Λισαβώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: