Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

EUROVISION 2014: ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!
Χλιαρός φαίνεται να είναι ο δεύτερος ημιτελικός της φετινής Eurovision, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα. Η χώρα μας θεωρείται ήδη το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό (μαζί με την Ρουμανία και την Νορβηγία), ωστόσο για τον τελικό τα στοιχήματα μάς κατατάσσουν μέσα στην δεκάδα και όχι μέσα στην τελική πεντάδα.

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Ένα νεανικό συγκρότημα θα εκπροσωπήσει την Μάλτα στην Eurovision, με ένα ωραίο τραγούδι, το οποίο όμως δύσκολα να χτυπήσει τη πρωτιά, για την οποία προσπαθεί η συγκεκριμένη χώρα εδώ και χρόνια… Ο τίτλος του τραγουδιού είναι Coming home, ίδιος με αυτόν της συμμετοχής της Ισλανδίας το 2011 και όχι μόνο, μιας και τα δύο τραγούδια μοιάζουνε πολύ, ενώ κάποιοι μίλησαν για αντιγραφή.

Το Ισραήλ πάει  φέτος στην Κοπεγχάγη με ένα δυνατό τραγούδι, με πολλά στοιχεία ροκ. Πρώτος στόχος, να περάσει στον τελικό (φαίνεται να τα καταφέρνει), μιας και από το 2010 το Ισραήλ μένει εκτός, παρόλο που μετράει ήδη τρεις νίκες στο διαγωνισμό.

Αμφιλεγόμενη μπαλάντα φέτος για τη Νορβηγία, η οποία στους μισούς euro-fan άρεσε πάρα πολύ και στους υπόλοιπους καθόλου. Η Νορβηγία «έπαιζε» πρώτη στα στοιχήματα του δεύτερου ημιτελικού, πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα η συμμετοχή της. Πλέον οι γνώμες διίστανται…  Τρεις νίκες μετράει η Νορβηγία στον διαγωνισμό της Eurovision.

«Τρία λεπτά για τη Γη», θα τραγουδήσουν οι ερμηνευτές της Γεωργίας στη Eurovision της Κοπεγχάγης. Αδιάφορο τραγούδι, αν καταφέρει να περάσει, θα το χρωστάει στο κοινωνικό μήνυμα ου προσπαθεί να περάσει. Καμία νίκη για τη Γεωργία στο διαγωνισμό.

Δυναμική επιστροφή στην Eurovision κάνει η Πολωνία, η οποία στέλνει στην Κοπεγχάγη το δίδυμο Donatan & Cleo, με το τραγούδι My Słowianie, σε δίγλωσση εκδοχή και παραδοσιακό χρώμα. Ήδη στο You tube το τραγούδι σημειώνει μεγάλη επιτυχία και είναι σίγουρο πως θα περάσει στον τελικό, μετά από έξι χρόνια προσπαθειών. Η Πολωνία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα το διαγωνισμό. Λέτε φέτος να είναι η χρονιά της;

Η φετινή συμμετοχή της Αυστρίας σίγουρα θα είναι η πιο συζητημένη, καθώς η ερμηνεύτρια θα εμφανιστεί με… μούσια. Ωραία μπαλάντα, ωστόσο οι euro-fan δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν από την open minded εμφάνιση της ερμηνεύτριας. Η Αυστρία έχει κερδίσει μία φορά στο διαγωνισμό, αλλά έχει να εμφανιστεί στον τελικό εδώ και πολλά χρόνια. Αμφίβολη η φετινή συμμετοχή.

Ροκ τραγούδι και για την Λιθουανία, η οποία επέλεξε φέτος πρώτα το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στη Δανία (παρόλο που δεν φαίνεται να άρεσε ιδιαίτερα στους euro-fan)  και μετά τον ερμηνευτή. Τελικά το “Attention” θα ερμηνεύσει η Vilija Matačiūnaitė. Η Λιθουανία δεν έχει κερδίσει ποτέ το διαγωνισμό, δεν φαίνεται όμως και να επιζητεί τη νίκη, μιας και η οικονομική κατάσταση της δεν είναι καλή.

Πολύ ωραίο το τραγούδι της Φιλανδίας, αγαπήθηκε αμέσως από τους euro-fan, ωστόσο είναι αμφίβολο αν καταφέρει να περάσει στον τελικό, μιας και παρόμοια τραγούδια στο παρελθόν έμειναν εκτός… Μία νίκη μετράει η Φιλανδία, στην Eurovision της Αθήνας.

«Καρδιοχτύπι» για την Ιρλανδία φέτος, στη προσπάθειά της να κερδίσει για όγδοη φορά το διαγωνισμό της Eurovision. Ωραίο τραγούδι, ωραία φωνή η ερμηνεύτρια, με προοπτικές για μια θέση στον τελικό. Η Ιρλανδία παραμένει η βασίλισσα της Eurovision, έχοντας κατακτήσει την πρωτιά εφτά φορές, οι τρεις μάλιστα συνεχόμενες!

Cheesecake” με τον ΤΕΟ στέλνει στη Eurovision η Λευκορωσία, στην προσπάθειά της να κερδίσει στο διαγωνισμό. Ωραίο τραγούδι, το οποίο θα περάσει με άνεση μάλλον στον τελικό. Λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Λευκορωσία, δύσκολα να της δοθεί η πρωτιά.

«Μέχρι τον ουρανό», τη νίκη δηλαδή, θα προσπαθήσει να φτάσει η Tijana Todevska Dapcevic, που φέτος εκπροσωπεί την FYROM στο διαγωνισμό. Τους στίχους έγραψε η εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision το 2006, ενώ στα φωνητικά θα είναι η αδερφή της, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα στο διαγωνισμό το 2008. Μέτριο τραγούδι, τίποτα το ιδιαίτερο, μάλλον για ακόμα μια φορά η γειτονική χώρα δεν θα καταφέρει να περάσει στον τελικό, όπως και πέρσι. Ίσως το σώσει ο αγγλικός στίχος… Καμία νίκη για την FYROM στην Eurovision.

Ωραίο το τραγούδι της Ελβετίας (με τους Sebalter), η οποία επιζητεί ξανά τη νίκη, μετά από 26 χρόνια. Ωστόσο δύσκολα και φέτος να είναι η χρονιά της, εκτός κι αν άλλα κριτήρια την φέρουν πάλι στο προσκήνιο… Τελευταία φορά που προκρίθηκε η Ελβετία στον τελικό ήταν το 2011.

40 χρόνια μετά την πρώτη της συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision, ο 35ος εκπρόσωπος της Ελλάδας θα είναι το νεανικό δίδυμο Freaky Fortune μαζί με τον Riskykidd και το dance τραγούδι τους Rise Up. Η χώρα μας περνάει κάθε χρόνο στον τελικό και ήδη μετράει μία νίκη, το 2005, με την Έλενα Παπαρίζου και το My number One.

Round and round” την Κοπεγχάγη η Tinkara της Σλοβενίας, για να φέρει τη νίκη στη χώρα της, καθώς δεν έχει πετύχει καμία ως σήμερα. Ωραίο τραγουδάκι, που ίσως τα καταφέρει να περάσει στον τελικό, μετά από τρία χρόνια.

Σε ένα «Θαύμα» μόνο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι Ρουμάνοι, για να κερδίσουν τον φετινό διαγωνισμό, μιας και το τραγούδι τους είναι πολύ χλιαρό. Paula και Οvi θα προσπαθήσουν για αυτό στην Κοπεγχάγη. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα εκπροσωπήσουν την Ρουμανία, καθώς το ίδιο έκαναν και το 2010, όπου κατάφεραν και πήραν την τρίτη θέση. Η Ρουμανία δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει στην Eurovision, παρόλο τις ισχυρές συμμαχίες της.

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Τρείς είναι οι συμμετοχές που ξεχωρίζουν στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision και είναι βέβαιο πως θα περάσουν στον τελικό: Η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Νορβηγία. Επίσης, θα προκριθούν στη βραδιά του Σαββάτου το Ισραήλ, η Αυστρία, η Πολωνία, η Φιλανδία, η Ελβετία, ενώ θρίλερ αναμένεται να παιχτεί μεταξύ της Ιρλανδίας, της FYROM, της Σλοβενίας και της Μάλτας, όπου μόνο δύο χώρες από τις τέσσερις θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο του τελικού.

Στον δεύτερο ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: