Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

67Η EUROVISION 2023: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ LOREEN ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ!

ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου θα πραγματοποιηθεί φέτος ο ετήσιος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Το παρόν θα δώσουν 37 χώρες, ενώ Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο θα απέχουν φέτος για οικονομικούς λόγους από τον διαγωνισμό, λόγω της ενεργειακής κρίσης, που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στο διαγωνισμό δεν θα πάρουν επίσης μέρος η Βοσνία, η Σλοβακία και φυσικά η Λευκορωσία και η Ρωσία.

 


Η Ουκρανία, αν και νικήτρια πέρσι στο διαγωνισμό, με το τραγούδι “Stefania” των Kalush Orchestra, δήλωσε αδυναμία να πραγματοποιήσει φέτος στο έδαφός της την Eurovision, από θέμα ασφάλειας, οπότε η χώρα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση, το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλαβε την οργάνωσή της. Θα είναι μάλιστα η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά το 1998, ενώ η τελευταία φορά που ο διαγωνισμός δεν διεξήχθη στη νικήτρια χώρα του προηγούμενου έτους ήταν το 1980.

 

Την Ελλάδα φέτος εκπροσωπεί ο Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι “What they say”, το οποίο δεν φαίνεται να ενθουσίασε τους φαν του διαγωνισμού, οπότε φαίνεται απίθανο να καταφέρει να περάσει στον τελικό, σε αντίθεση με τη συμμετοχή της Κύπρου “Break a broken heart”, τραγούδι το οποίο ερμηνεύει ο Andrew Lambrou και αναμένεται να βρεθεί υψιλά στον βαθμολογικό πίνακα του τελικού.

 

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ

Ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου και σε αυτόν θα λάβουν μέρος 15 χώρες. Από αυτές αναμένεται να προκριθούν οι: ΣΟΥΗΔΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ

Εκτός αναμένεται να βρεθούν οι: ΜΑΛΤΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ (θεωρείται σίγουρο), καθώς και ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, ΛΕΤΟΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ (παρόλο που μία από αυτές τις τρεις φαίνεται να κάνει τελικά την έκπληξη και να περνάει στον τελικό).

 

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ

Ο δεύτερος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου και σε αυτόν θα λάβουν μέρος 16 χώρες: Από αυτές αναμένεται να προκριθούν οι: ΚΥΠΡΟΣ, ΕΣΘΟΝΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Εκτός αναμένεται να βρεθούν οι: ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ (θεωρείται σίγουρο), καθώς και ΕΛΛΑΔΑ, ΒΈΛΓΙΟ (παρόλο που είναι πολύ πιθανό μία από τις δύο να τις δούμε στον τελικό και να μείνει τελικά εκτός η Λιθουανία).

 

Όσον αφορά τις χώρες που περνάνε απευθείας στον τελικό (ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ), η Ιταλία και η Γαλλία φαίνεται να είναι αυτές που θα ξεχωρίσουν στον τελικό.

 

Καλή τύχη λοιπόν σε Ελλάδα και Κύπρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: