Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ EUROVISION Η ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΚΥΠΡΟΣ
Αναμφισβήτητα ήταν η πιο βαρετή Eurovision που έχουμε δει ποτέ (ας ελπίσουμε ο Β’ Ημιτελικός να είναι καλύτερος). Όλα θύμιζαν δεκαετία ’90 και το επίπεδο των τραγουδιών- με εξαίρεση την Ρωσία- ήταν πολύ χαμηλό και δεν ακούσαμε καμία αξιόλογη φωνή.

Ωστόσο, στην τελική δεκάδα όντως είδαμε να περνάνε τα δυνατά φαβορί, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα βρέθηκε εκτός, για πρώτη φορά από τότε που στην Eurovision δημιουργήθηκε ο θεσμός των ημιτελικών. Μόνο η Ρωσία, η Ρουμανία και η Ελλάδα είχαν καταφέρει έως τώρα να περνάνε όλα αυτά τα χρόνια στον τελικό της διοργάνωσης, με την Ελλάδα φέτος να χάνει αυτό το προνόμιο (ελέω Διονύση Τσακνή) και τη Ρουμανία, η οποία τελικά αποβλήθηκε από τον φετινό διαγωνισμό, καθώς δεν εξόφλησε τις οφειλές της προς την EBU.

ΟΥΤΟΠΙΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Φέτος η Ελλάδα δεν αδικήθηκε από την υπόλοιπη Ευρώπη. Απλά φέτος η Ελλάδα έστειλε στην Eurovision ένα άθλιο τραγούδι. Ούτε αυτό θα ήταν το πρόβλημα, αν το “Utopia Land” είχε ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό για να τον εκπροσωπήσει στην Στοκχόλμη. Το όλο ζήτημα όμως ξεκινάει από εδώ. Ότι η επιλογή του τραγουδιού και του συγκροτήματος έγινε με απευθείας ανάθεση από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, σε μια ομάδα φίλων του όπου έστησαν αυτό το συγκρότημα (το οποίο ανάθεμα και αν το δούμε ξανά!), για να εξυπηρετήσει τις πελατειακές του σχέσεις. Ντροπή και ξεφτίλα!

Και όλα αυτά την ώρα που ακούγεται πως είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό η Φουρέιρα, η Ντέμη και άλλοι αξιόλογοι τραγουδιστές. Σήμερα γελάνε όλοι στην Ευρώπη με την σοβαροφάνεια της Αριστεράς, που προσπαθεί να ελέγξει ακόμα και την ψυχαγωγία. Και εις ανώτερα λοιπόν.

Η ΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ
Δύο ήταν τα μεγάλα φαβορί του πρώτου ημιτελικού και κατάφεραν και πέρασαν και τα δύο στον τελικό του Σαββάτου: Η Ρωσία και η Κύπρος. Το Αζερμπαϊτζάν επίσης τα κατάφερε, όπως και η Αρμενία, που έκανε το λάθος και στο green room σήκωσε την σημαία του Ναγκόρνο- Καραμπάχ, κάτι που απαγορεύει ρητά η EBU.

Ακολούθησε η Κροατία, η Μάλτα, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Ολλανδία και η Αυστρία. Δεν προκρίθηκαν στον τελικό η Ελλάδα, η Φιλανδία, η Μολδαβία, το Σαν Μαρίνο, η Εσθονία, το Μαυροβούνιο, η Ισλανδία και η Βοσνία.

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟΥ Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ
Στον αυριανό Β’ Ημιτελικό βέβαιο είναι ότι θα πάρουν το εισιτήριο για τη βραδιά του Σαββάτου η Βουλγαρία, η Αυστραλία, η Λετονία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Σερβία, η Νορβηγία, το Ισραήλ, το Βέλγιο και η Ιρλανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: