Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΑΣΘΕΝΟΙΣ

Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εργάζεται στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», ο γιατρός Δημήτριος Λεωνίδας, παρόλο που οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στο πόρισμά τους τονίζουν πως απέκτησε την ειδικότητα του καρδιοχειρουργού με πλαστά χαρτιά.

Ο Δημήτριος Λεωνίδας είχε παρουσιάσει μέχρι και πλαστές επιστολές του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ, αλλά και άλλων σπουδαίων καθηγητών, προκειμένου να καταλάβει τη θέση του διευθυντή της κλινικής. Τα αυξημένα όμως ποσοστά θνησιμότητας στις χειρουργικές του επεμβάσεις, καθώς και η σειρά μηνύσεων από συγγενείς ασθενών, που τον κατηγορούσαν για ιατρικά λάθη, οδήγησε τη διοίκηση του νοσοκομείου να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να ελεγχθούν τα χαρτιά του.

Οι επιθεωρητές, σύμφωνα με το πόρισμά τους, αποκάλυψαν πως ο εν λόγω γιατρός την εποχή που υποστήριζε ότι «έπαιρνε» την ειδικότητά του στο Λονδίνο, εργαζόταν και έκανε εφημερίες στο Ιπποκράτειο, ενώ όταν επικοινώνησαν με τον Μαγκντί Γιακούμπ και τους άλλους επιστήμονες, για να βεβαιωθούν εάν όντως είχαν αποστείλει επιστολές στον κύριο Λεωνίδα, αυτοί το αρνήθηκαν.

Από την πλευρά του ο γιατρός Δημήτριος Λεωνίδας δήλωσε πως θα μιλήσει στο δικαστήριο, ωστόσο ήδη ένα μεγάλο θέμα δημιουργείται σχετικά με το πώς επιλέγονται οι γιατροί και πως ελέγχονται τα πιστοποιητικά τους, όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα πόστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: